Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Μικρές αλήθειες για τους ενστόλους με τη «λευκή μπλούζα»


Σαν να τους τσίμπησε μύγα τσε τσε τους αγαπητούς στρατιωτικούς γιατρούς όταν τις προάλλες τόλμησα να ασχοληθώ μαζί τους και να πω ότι παραμένουν η «ελίτ της Ιατρικής», αφού εξακολουθούν να απολαμβάνουν ξεχωριστά προνόμια την ώρα που συνάδελφοί τους γιατροί παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς καθώς η ανεργία τους έχει χτυπήσει την πόρτα. Πέραν των δεκάδων μηνυμάτων και e-mails που έλαβα, τα οποία επιδοκίμαζαν τις απόψεις μου αλλά και κατήγγελλαν απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στα στρατιωτικά νοσοκομεία, δέχτηκα και μια μακροσκελή απάντηση από τον σύλλογο αποφοίτων της ΣΣΑΣ (Στρατιωτική Σχολή Ιατρικής).

Υπερτονίζουν το έργο που προσφέρουν σε κάθε κοινωνική δράση των Ενόπλων Δυνάμεων. Τους διαφεύγει ωστόσο ότι είναι στρατιώτες-γιατροί και ότι εκείνοι το επέλεξαν. Αλίμονο εάν ο ένστολος βάζει στη «ζυγαριά» την όποια προσφορά στην πατρίδα. Αλλωστε κανείς δεν είπε ότι οι στρατιωτικοί γιατροί δεν φημίζονται για τον επαγγελματισμό τους και τις επιδεξιότητές τους. Απεναντίας έχουν αξιοζήλευτη φήμη, την οποία ?λέω εγώ? σπεύδει να την εκμεταλλευτεί η ελεύθερη αγορά.Οι ίδιοι οι στρατιωτικοί γιατροί αναπτύσσουν μια ?ακατανόητη για μένα? θεωρία περί άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος. Θεωρούν ότι έτσι ο κάθε ασθενής μπορεί να φτάσει σε αυτούς και να τους επιλέξει (με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως).

Αλήθεια, γιατί ο στρατιωτικός γιατρός που υπηρετεί στην επαρχία να ασκεί ελεύθερο επάγγελμα και να μην............ προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τοπικό πληθυσμό μέσω του ΕΣΥ και της διαδικασίας των απογευματινών ιατρείων; Οι στρατιωτικοί γιατροί υποστηρίζουν ότι με την άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος «συνεισφέρουν πολλαπλά στην οικονομία, καθώς απασχολούν προσωπικό (νοσηλευτικό, γραμματειακό), νοικιάζουν γραφεία, πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, συμμετέχουν ενεργά στην ελληνική οικονομία». Κανονική μπίζνα, δηλαδή!

Μπορούν να δικαιολογήσουν το «πόθεν έσχες»;

Υπογραμμίζουν ότι «πληρώνουν φόρους» ? βέβαια αποφεύγουν να προσθέσουν τη λέξη «κανονικά». Ευτυχώς, δηλαδή, διότι ούτε πιστευτοί θα ήταν και ο κίνδυνος ελέγχου θα αυξανόταν... Αν ρωτήσουν την «Ελένη του Λάζαρου» ή την «Ελένη του Ηλία» θα τους πει τι σημαίνει και πώς γίνεται ο οικονομικός έλεγχος δεκαπενταετίας στους «ελεύθερους επαγγελματίες» γιατρούς, όπως και στους μεγαλοδημοσιογράφους-τηλεστάρ. Νομίζω ότι πολλοί από τους στρατιωτικούς γιατρούς με τους «κοτσαδόρους» στα ακριβά αυτοκίνητά τους που σήμερα εμφανίζονται άνετοι με την άσπρη μπλούζα και τα γαλόνια στο πέτο θα έχαναν τον ύπνο τους, καθώς θα έβλεπαν να ξεδιπλώνεται μπροστά τους το θρίλερ της ανάλυσης και της δικαιολόγησης των τραπεζικών διαδρομών, το «πόθεν έσχες» της ακίνητης και της κινητής περιουσίας που απέκτησαν με το πενιχρό εισόδημα που εξασφάλιζαν από το Δημόσιο και το οποίο τις περισσότερες φορές ήταν το μόνο που δήλωναν στην Εφορία...

Πώς μπήκαν, κύριε χειρουργέ, αυτά τα χρήματα στον λογαριασμό σας τον Μάιο του 2001; Ασθενής που χειρουργήσατε τα κατέθεσε; Τα είχατε δηλώσει; «Οχι»; Γιατί; Αυτός είναι ένας απλός τυπικός διάλογος από τον εφοριακό-ελεγκτή εάν πέσεις στα χέρια του. Γι’ αυτό μη ζητάτε και τα «ρέστα», αγαπητοί ένστολοι γιατροί. Μην έχετε απαίτηση να πορεύεστε όπως παλαιότερα στα χρόνια της επίπλαστης ευδαιμονίας που ζούσε ολόκληρη η χώρα. Οι άνθρωποι γύρω μας πεινάνε, πονάνε, βαρυγκωμάνε και δικαιολογημένα έχουν μηδενική ανοχή σε κάθε συντεχνία που δείχνει ότι δεν κατανοεί τις νέες συνθήκες. Η οργή του κόσμου, των δικαιούχων στα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι μεγάλη και φάνηκε αμέσως μετά το αρχικό δημοσίευμα. Πάρτε μια γεύση από ορισμένες μόνο καταγγελίες:

• Το ιδιωτικό ιατρείο είναι κίνητρο για να πας στη Στρατιωτική Ιατρική, αλλά, προς Θεού, δεν είναι επιχείρημα ότι αυξάνει την εμπειρία του γιατρού. Αυξάνει την περιουσία, ΝΑΙ, όπως του καρδιολόγου αντιπλοιάρχου στην τάδε πόλη που δεν κόβει αποδείξεις!

• Δεν γίνεται έλεγχος για τον ακριβή αριθμό των μη δικαιούχων ασθενών-πελατών των γιατρών που εισάγονται στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Οι δικαιούχοι στο 251 ΓΝΑ περιμένουμε μήνες στις λίστες αναμονής (καταρράκτης 6 μήνες και χολοκυστεκτομή 3 μήνες αναμονή).

• Στο ΓΝΑ η κορυφή στη διοίκηση είναι τάξη 1981 και στο νοσοκομείο υπάρχει απόφοιτος του 1976.

• Στην καρδιοχειρουργική κλινική του 401 ΓΣΝΑ εκτοπίζεται ο αρχίατρος ιδρυτής...

• Στο ΓΝΑ παραμένουν επί 15 χρόνια αρκετοί σμηναγοί γιατροί, ενώ στις φετινές κρίσεις δεν έγινε καμία αποστρατεία. Προφανώς όλοι τους κρίθηκαν άριστοι;

• Στον Στρατό Ξηράς, εξ εφέδρων γιατρός είναι μεγαλύτερος του αρχαιότερου υποστράτηγου...

• Τέως αρχηγός βάζει... αεροπλανικά στο ΓΝΑ τον κηπουρό του να χειρουργηθεί...

• Στο ΓΝΑ υπάρχουν εξ εφέδρων 3 ταξίαρχοι και μία νοσηλεύτρια, ενώ οι «σουίτες» του νοσοκομείου διατίθενται σε τραγουδιστές και αστρολόγους...

• Η διάθεση των πόρων του υγειονομικού για την κάλυψη αναγκών των στρατιωτικών νοσοκομείων δεν γίνεται από τις Διευθύνσεις Οικονομικού, αλλά από τη Διεύθυνση Υγειονομικού. Εχει δημιουργηθεί ένα τείχος προστασίας του συστήματος, που μόνο αν δεν ανήκεις στο Υγειονομικό Σώμα ή δεν λογαριάζεις το όφελος της καλής σχέσης με τους στρατιωτικούς μπορείς να χτυπήσεις.
Το 2015 που μπήκε «χέρι» στο σύστημα προμήθειας των αναλώσιμων υλικών στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, οι πιστώσεις σε σχέση με το 2014 μειώθηκαν κατά 26% εξοικονομώντας 4,4 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρξε αύξηση ασθενών κατά 3,4%.
Οι στρατιωτικοί γιατροί της επαρχίας θα μπορούσαν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, ώστε τα απογεύματα να εξετάζουν τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία ή τα Κέντρα Υγείας αντί να ανοίγουν δικά τους ιατρεία

Στρατιωτικοί γιατροί έχουν «συνασπιστεί» φτιάχνοντας ιατρικά κέντρα με όλες τις ειδικότητες. Ωστόσο κανείς δεν έχει ερευνήσει εάν χρησιμοποιούν ως «μαξιλαράκια» τα στρατιωτικά νοσοκομεία για την εξυπηρέτηση των πελατών τους

demos@pegasus.gr
ΠΗΓΗ: ethnos.gr / ΤΑ ΕΝ ΟΙΚΩ ΕΝ ΔΗΜΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨