Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ


Του Επισμηναγού (Ι) ε.α  Γεωρ. Β. Κασσαβέτη
Μέλους του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Ένα εκ των κυριοτέρων αιτίων της παταγώδους αποτυχίας του απελθόντος Δ.Σ. της ΕΑΑΑ ήτο ότι το ηγετικό δίδυμο ΙΑΤΡΙΔΗ – ΔΕΛΛΗ αδυνατούσε να αντιληφθεί ότι δεν διοικεί πλέον στρατιωτική μονάδα, με εργαλείο το στρατιωτικό πειθαρχικό δίκαιο, αλλά ένα δημοκρατικά λειτουργούντα συλλογικό φορέα, στον οποίο όλα τα μέλη – ανεξαρτήτως προελεύσεως, ειδικότητος και αποστρατευτικού βαθμού – έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις.

Τούτο σε απλά ελληνικά σημαίνει, ότι από τους κατά βαθμόν ανωτέρους παρακαλούνται και δεν διατάσσονται και ότι η ψήφος τους έχει την ίδια ισχύ. Δυστυχώς οι θέσεις και των δύο αυτών ηγετικών στελεχών του προηγουμένου Δ.Σ. , τις οποίες ευθαρσώς και δημοσίως εξέφραζαν, πόρρω απείχαν από τις παραπάνω αρχές. Το αποτέλεσμα της αλαζονικής και αυταρχικής αυτής διοικήσεώς τους ήταν ο σοβαρότατος κλονισμός της ενότητος των μελών της Ενώσεως.

Την κατάσταση – υποτίθεται – ήλθε να διορθώσει το σημερινό ηγετικό δίδυμο του............
προέδρου Απτχου (Ι) ε.α. Σπ. Καββούρη και Υπτχου (Ι) ε.α. Ιωάν. Κολοβού. Όμως η διαφορά τους έναντι της διοικήσεως Ιατρίδη είναι μόνο λεκτική. Διότι στην ουσία , παρά τις μεγαλοστομίες του προέδρου ότι « Η ΕΑΑΑ Αλλάζει», ο χαβάς παραμένει ο ίδιος κι απαράλλακτος. Η ίδια απουσία στόχων, η ίδια άγνοια του νομικού πλαισίου, η ίδια προχειρότητα, η ίδια αλαζονεία, ο ίδιος αυταρχισμός, η ίδια αυθαιρεσία, η ίδια αναξιοκρατία, ο ίδιος φαβοριτισμός και η ίδια λογοκρισία στην Ηχώ των Αιθέρων.

Χαρακτηριστικό το ακόλουθο παράδειγμα. Ως το παλαιότερο μέλος του Δ.Σ. , αλλά και επί εννέα χρόνια Δ/νων Σύμβουλος της ΕΑΑΑ, είχα καθήκον να ενημερώσω τα μέλη για το τι ακριβώς συνέβη την παρελθούσα τριετία, γνωστού όντος ότι η δημοκρατική… ευαισθησία του απελθόντος προέδρου δεν επέτρεπε να περάσει στην εφημερίδα διαφορετική ή αντίθετη άποψη. Δυστυχώς παρά την επαγγελθείσα αλλαγή της ΕΑΑΑ, η λογοκρισία ζει και βασιλεύει. Ο Αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Συντακτικής Επιτροπής της Εφημερίδος, εκμεταλλευόμενος την αβελτηρία του προέδρου, ο οποίος « απλώς προεδρεύει», συμπεριφερόμενος ως ιδιοκτήτης της εφημερίδος, έκοψε το προς δημοσίευση άρθρο μου.

Αβιάστως όμως δημιουργείται το ερώτημα. Αν υποθέσουμε ότι ο εκ του νόμου στερούμενος αρμοδιοτήτων και εξουσίας Αντιπρόεδρος, στην προσπάθειά του να ασκήσει ένα μίνιμουμ εξουσίας, βρήκε την ευκαιρία να εισηγηθεί στον έχοντα την τελική ευθύνη Πρόεδρο και εκδότη της εφημερίδος την περικοπή του προς δημοσίευση άρθρου μου, το οποίο σημειωτέον πληρούσε απολύτως τους όρους συνεργασίας της εφημερίδος, τι έκανε ο έχων την τελική ευθύνη Πρόεδρος; Απλούστατα. Εποίησε τη νήσσα κατά τη λαϊκή έκφραση και η εισήγηση έγινε πράξη. Αντιπαρερχόμενος το χρέος τους, τη δεοντολογία και την ηθική προς ένα μέλος, το οποίο αφιέρωσε 12 ολόκληρα χρόνια από τη ζωή του στην υπηρεσία των συναδέλφων εντελώς ανιδιοτελώς, τους παράνομους διωγμούς και τις ταπεινώσεις που υπέστην από το απελθόν Δ.Σ. δεν τις σκέφθηκαν οι αθεόφοβοι; Τόσο γρήγορα ξέχασαν τι έλεγαν προεκλογικά;

Προφανώς ο κ Καββούρης , μεταξύ των άλλων, αγνοεί και ότι βάσει του νόμου « την επιμέλεια της εκπληρώσεως των σκοπών της Ενώσεως» την έχει ο ίδιος. Ως εκ τούτου για κάθε στραβό που θα συμβεί όλο αυτό το διάστημα στην ΕΑΑΑ την κατακραυγή και τις επιπτώσεις θα τις εισπράττει ο ίδιος και όχι ο άνευ χαρτοφυλακίου ανεύθυνος Αντιπρόεδρος. Αυτό ας το λάβει σοβαρά υπ’ όψη του. Και μη μας πει μετά ότι δεν τον προειδοποιήσαμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨