Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Έρχονται περικοπές έως 38% στα:ΜΤΣ-ΜΤΝ-ΜΤΑ λόγω άρθρου 47;;;Τελειώνουν και τα Μετοχικά Ταμεία των Στρατιωτικών;;;;


  • Η Κοινοβουλευτική ομάδα του κ. Καμμένου των ΑΝΕΛ θα το ψηφίσει;;;;;; 
  • Ο Πάνος Καμμένος θα αντιδράσει ή θα αφήσει να "τελειώσουν" τα Μετοχικά Ταμεία των Αποστράτων;;;;;; 
  • Ποιες είναι οι απόψεις των Διοικήσεων των Μετοχικών Ταμείων Στρατού - Ναυτικού - Αεροπορίας;;;;;Ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής να παραβρεθούν για την ανάδειξη των θέσεων – προτάσεων μας στηρίζοντας τους Μετόχους Στρατιωτικούς  και Μερισματούχους Αποστράτους ;;; 
  • Οι Ενώσεις Αποστράτων θα αντιδράσουν;;;;;

Πόσο θα θέλαμε  να κάνουμε λάθος!!! Αλλά δυστυχώς εάν ψηφισθεί  το άρθρο 47 του κατατεθέντος σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, καταργούνται τα έσοδα των Μετοχικών Ταμείων από όλες τις πηγές, εκτός "από τις καταθέσεις των μετόχων και από τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων".

Συγκεκριμένα:..........


  1. Καταργούνται οι κοινωνικοί πόροι.
  2. Τα έσοδα από εκποιήσεις άχρηστου υλικού.
  3. Τα πρόστιμα, και ότι άλλο υπάρχουν για τα Μετοχικά Ταμεία.
  4. Χρήματα που είναι από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας περίπου το 20% θα πηγαίνει για τον ΕΦΚΑ.

Οι εκτιμώμενες περικοπές  ανά Μετοχικό Ταμείο θα φθάσουν σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές :

Για το  ΜΤΣ περίπου στο 23% .
Οι εκτιμήσεις για τα ΜΤΑ και ΜΤΝ θα αγγίξουν το 38%.

Στα ΜΤΑ και ΜΤΝ επειδή αναλογικά για κάθε μερισματούχο τα έσοδα είναι περισσότερα θα υπάρξουν μεγαλύτερες μειώσεις.

Οι επιπτώσεις αν ψηφισθεί η ρύθμιση αυτή, εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και τους άλλους λογαριασμούς (πχ εφάπαξ ΒΟΕΑ κλπ)

Όλα τα ανωτέρω σημαίνουν μειώσεις στα καταβαλλόμενα Μερίσματα των Αποστράτων στο αμέσως προσεχώς διάστημα από 23% - 38%.

Ότι φοβόμασταν από πάντα δυστυχώς έρχεται;;;;;;




























4 σχόλια:

  1. Η ερμηνεια αυτου του αρθρου για αυτους που δεν ξερουν οδηγει σε συμπερασματα του τυπου ( παιρναμε και επιχορηγηση απο τον κρατικο προυπολογισμο τοσα χρονια).
    Δεν ειναι ομως ετσι.Καμμια επιχορηγηση δεν πηραμε ποτε οπως (η ΔΕΗ 600 ΕΚ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ).

    Απλα αναφερεται στις κρατησεις επι των πασης φυσεως προμηθειων,συμβασεων κλπ που μεχρι σημερα ειναι 2% υπερ ΕΛΟΟΑ και 4% υπερ ΜΤΑ.

    Αν αυτες καταργηθουν συμφωνα με το αρθρο ,θα παιρνουμε μερισμα,ΒΟΕΑ,ΕΦΑΠΑΞ πολυ λιγοτερα απο οτι δωσαμε.

    Και μια απαισιοδοξη σκεψη.Αφου προκειται να εφαρμοσθουν αυτα γιατι δεν κλεινουν το μαγαζι και να επιστραφουν πασης φυσεως κρατησεις με καποιο επιτοκιο;Γιατι η κοροιδια εχει και ορια δεν νομιζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ 2% ΚΑΙ 4% ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΕΤΣΙΙΙΙΙΙ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΝΑΜΕ. ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝΕ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο παραθερισμός δεν θα φορολογηθεί σαν εισόδημα; Γιατί ΟΧΙ παρακαλώ; Πάλι προνομοιούχοι οι "εις τα πράγματα". Πάλι να πληρώνουν αδρά οι απέξω για τους "εκλεκτούς". 'Άλλως τιμές ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ, για έσοδα στο Ταμείο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨