Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Κραυγαλέα η Απουσία των Ε.Α.Α
Γράφει ο Παναγιώτης Καράμπελας
Επίτιμος Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ


.......ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξης των θεσμικών μας φορέων, μετά από αυτή την κραυγαλέα και αδικαιολόγητη απουσία τους.....αυτή τη μοναδική σε δυνατότητα να το πράξουν ημέρα......

Το είδαμε ΚΑΙ αυτό. Ξέραμε το ¨Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω¨. Το επισημοποιήσαμε με την πρωτοφανή εικόνα ¨αφάνειας¨ που εκπέμψαμε, τόσο κατά τη διάρκεια της υποτιθέμενης, κατά τους κυβερνώντες, διαβούλευσης επί των μείζονος και καθοριστικής για την ζωή μας σχεδίων νόμου περί το Ασφαλιστικό και το φορολογικό, όσο και κατά την κοινή συνεδρίαση των Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου οι περισσότεροι θεσμικοί φορείς του τόπου τοποθετήθηκαν, ΕΚΤΟΣ των θεσμικών φορέων των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των ΕΔ!!! 

Εκτιμώ ότι με την στενή παρακολούθηση των κρίσιμων εξελίξεων από τους εν λόγω φορείς και με έγκαιρη αντίδραση τους για συμμετοχή στην εν λόγω συζήτηση, επέτυχαν και την πρόσκλησή τους. Οι ΕΑΑ;

Παρακολούθησα με προσοχή πολλούς θεσμικούς φορείς να.........
εκφράζουν την αγωνία τους, τον προβληματισμό τους. Πρότειναν, κάτι που θεωρούσαν απαραίτητο. Σχεδόν στο σύνολό τους ζητούσαν να αποσυρθεί το κατασκεύασμα των δανειστών μας, γιατί οδηγεί μαθηματικά στην καταστροφή και στην κοινωνική μας εξαθλίωση.

Διερωτήθηκα, τότε, μήπως μεσολάβησε κάτι και επήλθε κάποια αναστολή λειτουργίας των δικών μας θεσμικών φορέων; Μήπως οι θεσμικοί μας φορείς θεωρούν ή ξέρουν κάτι, ότι τους στρατιωτικούς τους εξυπηρετούν τα υπόψη σχέδια νόμων, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων είναι στα κάγκελα: Άραγε τόσο άσχετοι να είμαστε όλοι και μήπως θα πρέπει να μεταμεληθούμε ζητώντας συγνώμη από τους θεσμικούς μας φορείς, που αυτοί τρέχουν ενώ εμείς κοιμόμαστε; Μήπως ζούμε περίοδο παράνοιας; Τι συμβαίνει, άραγε; Τάχω εντελώς χαμένα.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει συνάδελφος, που παρακολουθεί τις εξελίξεις του τελευταίου καιρού και να μην διερωτήθηκε ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξης των θεσμικών μας φορέων, μετά από αυτή την κραυγαλέα και αδικαιολόγητη απουσία τους, ως θεσμικοί εταίροι, για να τοποθετηθούν και να κάνουν τις ενδεδειγμένες προτάσεις των αυτή τη μοναδική σε δυνατότητα να το πράξουν ημέρα-περίπτωση.

Είναι προφανές ότι, είτε τα αντανακλαστικά τους είναι ιδιαίτερα ασθενικά, είτε η αξιολόγηση των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη τους είναι εκτός της πραγματικότητας, όταν βιώνουμε μια ατέλειωτη περίοδο λιτότητας και ατέλειωτων διαβουλεύσεων μνημονίων, από τους αρμόδιους πολιτικούς μας. Ειλικρινά διερωτώμαι, αν το όλο θέμα ήταν τόσο εξειδικευμένων απαιτήσεων, ώστε να παρευρεθεί ο Προεδρεύων του Συντονιστικού Συμβουλίου, δεν θα μπορούσε να εξουσιοδοτηθεί ο κ. Ι. Αντωνιάδης - τον οποίο, αν δεν απατώμαι, το Συντονιστικό έχει χρησιμοποιήσει για συμβουλευτικούς σκοπούς στο παρελθόν – προκειμένου να εκπροσωπήσει τις ΕΑΑ στην υπόψη συζήτηση; Ίσως και μετά από κάποια συνεργασία-συντονισμό και με τον κ. Νικολόπουλο, Πρόεδρο της ΠΟΣ;

Μα πού πάμε; Μήπως, μετά τα γνωστά κείμενα των μνημονίων και τις επικλήσεις των αρμοδίων για υπογραφή τους να ¨προκάνουμε¨ μην μας τραβήξουν οι δανειστές μας την πρίζα - όντας ο Ελληνικός λαός στην εντατική για μια εξαετία - εμείς πιστεύαμε ότι οι πολιτικοί μας θα είχαν τόοοοση ευαισθησία να ¨ευνοήσουν¨ τους στρατιωτικούς, όταν ξέρουν ότι το ανοικτό ωράριο εργασίας τους αρέσει, ότι κάνουν δωρεάν τουρισμό μετακινούμενοι από πόλη σε πόλη και από νησιά σε χιονισμένα βουνά, όταν κάνουν βόλτες ή φιγούρες στον αέρα με αεροπλάνα, ενώ όλοι οι άλλοι δεν έχουν ούτε να φάνε;

Μα καλά που ζούμε; Δεν το περιμέναμε ότι θα επιδιώξουν να μας καταντήσουν να παίρνουμε αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη; Δεν ξέρουμε τόσα χρόνια την αντιστρατιωτική τους αντίληψη; Δεν έχουμε καταλάβει ότι οι κυβερνώντες – όχι μόνο οι σημερινοί, που έχουν σαφώς πιο ¨έντονα¨ αισθήματα για τους στρατιωτικούς, αφού έχουν την εντύπωση ότι η Ελλάδα συνορεύει με το Βέλγιο – θα βρουν ευκαιρία να πάρουν την εκδίκησή τους, αφού ¨συνεργαστήκαμε¨ με την χούντα; Ναύαρχε κ. Ν. Παπά, μήπως πήρες ολόκληρο αντιτορπιλικό να πας βόλτα στην Ιταλία; Πώς να το ξεχάσουν οι πολιτικοί μας αυτό το ¨παράπτωμά¨ σου! Οι συνάδελφοι, βέβαια, ξέρουν αν πήγες για βόλτα ή για να μπορούν σήμερα οι υπόψη κύριοι να δρουν ελεύθερα και να καθορίζουν τις τύχες μας, ως ¨συνεργάτες¨ της χούντας; Έτσι τους βολεύει, έτσι κάνουν, γιατί εμείς στη διαδρομή μας δεν τους δώσαμε να καταλάβουν ότι μας αξίζει ιδιαίτερη εκτίμηση και μεταχείριση, όπως σε όλες τις πολιτισμένες χώρες!

Και τώρα; Δυστυχώς, από ότι αντιλαμβανόμαστε, έχουν πολλά και ευκαιριακά απωθημένα οι ¨πατέρες¨ μας, για να μας ¨κατατροπώσουν¨. Εμείς, λοιπόν, θα πρέπει να δεχτούμε αυτό το άθλιο κατάλοιπο της τουρκοκρατίας, με το οποίο και ξεκίνησα αυτό το κείμενο; Δεν θα έπρεπε να είμαστε ψυλλιασμένοι, προετοιμασμένοι και ¨ετοιμοπόλεμοι¨ κύριοι θεσμικοί φορείς, τουλάχιστον να μπορούμε να απολογηθούμε επαρκώς στη συνείδησή μας; Ότι ¨πέσαμε μαχόμενοι¨; Ούτε για επί χάρτου ασκήσεις, δεν έχουμε ως θεσμικοί μας φορείς, αμυντικά σχέδια; Αυτά τα αφήσαμε πίσω; Όμως, κουβαλάμε το σύνδρομο του στρατοπέδου, με όλα τα χειρότερά του. Αμέ!!

Είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί έτσι η παρουσία μας στη σημερινή κοινωνική συγκρότηση. Η εσωστρέφειά μας είναι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Δεν εννοούμε να δούμε. Να ακούσουμε τον έξω κόσμο. Δεν τολμούμε ή αρνούμαστε να συντονίσουμε τη λειτουργία μας προς τις εξελίξεις της κοινωνίας μας. Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι ¨Τίποτα δεν χαρίζεται. ΟΛΑ κατακτώνται¨, με ανάλογους αγώνες, φυσικά. Εμείς, ομφαλοσκοπούμε. Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο. Πώς δεν κάνουν αγώνα.

Αποφάσισαν, πρόσφατα, ως Συντονιστικό Συμβούλιο των ΕΑΑ κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, όμως ξέχασαν ή δεν θέλησαν να εμπλέξουν το ΣΟΔ, με αποτέλεσμα ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης!!

Μετά από όλα αυτά τα τραγικά, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο οι απόψεις-προτάσεις της ΠΣΑΕΜΘ, που ανήρτησε στο aeroporiapostratos την 27-4-2016, σχετικά με το θέμα της απουσίας των Ενώσεων από τη σχετική συζήτηση στη Βουλή την ημέρα εκείνη. Πιστεύουν, ¨ότι οι λεγόμενες ¨θεσμικές ενώσεις¨, τελικά δεν εξυπηρετούν το σκοπό που θα έπρεπε και θα πρέπει να επανιδρυθούν με εντελώς διαφορετικό καθεστώς λειτουργίας¨.

Όντως, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Όχι άλλη απογοήτευση. Όχι άλλη κοινωνική μας περιθωριοποίηση. Αυτοί που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας είναι λίγο-πολύ γνωστοί. Μας χόρτασαν με λόγια για εξεταστικές επιτροπές. Όμως, μην ξεχνάμε, ¨Κόρακας, κοράκου μάτι ΔΕΝ βγάζει¨. Η δικαιοσύνη αισθάνεται ¨ισχυρή και τυφλή¨ να πάρει θέση, επιτέλους, στα όσα τραγικά συμβαίνουν στην πατρίδα μας; ΜΟΝΟ τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨