Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Αντισυνταγματικό το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου - Σημαντική η συμβολή της Π.Ο.Σ


Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματικό στο σύνολο του το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, το οποίο βρίθει διατάξεων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Συγκεκριμένα στο "δια ταύτα" το σχετικό πρακτικό του ΕλΣυν επισημαίνει: «Συνεπώς, η υπαγωγή με νόμο σε ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών με τους λοιπούς εργαζόμενους......
δεν συνάδει με τη θέση που το ισχύον Σύνταγμα επιφυλάσσει σ’ αυτούς, δεδομένου ότι αυτή συνιστά συνταγματικό κεκτημένο, η ανατροπή του οποίου απαιτεί αναθεώρηση των σχετικών συνταγματικών διατάξεων. Περαιτέρω, η ρύθμιση ... το υπό εξέταση σχέδιο νόμου, εφόσον στηρίζεται στην ενιαία ασφαλιστική αντιμετώπιση προσώπων που σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν μπορούν να υπαχθούν στον ίδιο ασφαλιστικό οργανισμό, εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας στο σύνολό του, καθόσον ανατρέπεται το νομοθετικό του θεμέλιο». Λεπτομέρειες [ΕΔΩ].

Ποια είναι όμως η συμβολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), της οποίας πρόεδρος είναι ο Ταξχος ε.α. Βασίλειος Νικολόπουλος; 

Θα σας παραθέσω μία σειρά από ενέργειες της ΠΟΣ που δεν είναι όλες γνωστές στο ευρύ κοινό, για να καταλάβουμε ότι ορισμένοι ενεργούν συντονισμένα και προγραμματισμένα μη φειδόμενοι χρόνου και κόπου, βάζοντας πάνω απ' όλα τον Συνάδελφο και όχι τις προσωπικές βλέψεις ή τις κομματικές συμπάθειες:
(1) Στις 26 Οκτωβρίου 2015 μέλη του ΔΣ της ΠΟΣ συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστ. Πετρόπουλο, στον οποίο μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι η συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των στρατιωτικών από το Δημόσιο, δεν εμπίπτει στην έννοια της κατά το άρθρο 22 παρ.4 του Συντάγματος κοινωνικής ασφαλίσεως γενικώς και το Δημόσιο δεν ενεργεί ως Οργανισμός Κοινωνικής Ασφάλισης κατά την παροχή σύνταξης στους υπαλλήλους του.

(2) Στη συνέχεια τόσο σε συνέντευξη τύπου στις 13 Νοεμβρίου 2015, των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Στρατιωτικών και ΣΑ [ΕΔΩ - 56:30 λεπτό], όσο και σε τηλεοπτικές εκπομπές {19/11/2015 και 15/02/2016 [ΕΔΩ - 27:40 λεπτό]} επιδιώχθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΟΣ Ταξχο εα Βασίλη Νικολόπουλο η ενημέρωση των συναδέλφων αλλά και της κοινής γνώμης.
(3) Στις 8 Δεκεμβρίου 2015 ένα προφητικό άρθρο με τίτλο «Ακούει κανείς;» του Προέδρου της ΠΟΣ που αναφερόταν με έμφαση στην αντισυνταγματικότητα ένταξης του Δημοσίου σε ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, προβάλλοντας ιδιαίτερα τα Πρακτικά της 4ης Ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 29ης Ιουνίου 2010 (γνωμοδότηση επί του σχεδίου νόμου 3865/2010), όπου έγραφε «… Ενόψει των ανωτέρω και του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος, η διάταξη του άρθρου 2 του σχεδίου νόμου, με την οποία οι τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί εντάσσονται στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ο οποίος καλύπτει συνταξιοδοτικά τους μισθωτούς, δεν συνάδει με τις προμνησθείσες συνταγματικές διατάξεις και μεταβάλλει την αποκλειστική δικαιοδοσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.…». Το άρθρο του κ. Νικολόπουλου κατέληγε «….Η δικαστική εξουσία αλλά και το Ελεγκτικό Συνέδριο ας είναι σε ετοιμότητα! Αν ακούει κανείς!» Τελικά η Δικαιοσύνη ακούει !!
(4) Ακολούθως με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΠΟΣ και τη συνδρομή του Προέδρου του ΣΑ/ΣΣΑΣ, εκπονήθηκε υπόμνημα με επιχειρηματολογία και προτάσεις για το ασφαλιστικό, που δόθηκε στο Συντονιστικό Συμβούλιο για τη συνάντησή του με τον Υπ. Εργασίας κ. Κατρούγκαλο στις 17 Δεκεμβρίου 2015.
(5) Στις 11 Ιανουαρίου 2016 και αφού έχει γίνει γνωστό το πρώτο σχέδιο του ασφαλιστικό, σύμφωνα με το οποίο συγκροτείται «Ενιαίος Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)», νέο άρθρο του Προέδρου της ΠΟΣ με τίτλο «Μη συνταγματική η υπαγωγή των συνταξιούχων Δημοσίου και στρατιωτικών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.», αναλύει την παραβατικότητα αυτής της ενέργειας (ένταξης στον ΕΦΚΑ). Ακολουθούν συναντήσεις για ενημέρωση των προτάσεων της ΠΟΣ με κόμματα, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στις 2 Φεβρουαρίου 2016 και τη Νέα Δημοκρατία την 1η Μαρτίου 2016 [ΕΔΩ], αλλά και με τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ. Στη συνάντηση με τη ΝΔ, που ήμουν παρών ο κ. Βρούτσης είχε δηλώσει ότι η ΤΡΟΙΚΑ ουδέποτε ζήτησε ενιαίο ταμείο για όλους. Αυτό είναι απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και της ιδεοληψίας που τον διέπει. Είχε μάλιστα η ΤΡΟΙΚΑ συμφωνήσει στην ύπαρξη 3 ταμείων (Μισθωτών, Αγροτών, Επιστημόνων) και την παραμονή του Δημοσίου ως έχει.(6) 

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΣ με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, με θέμα το νέο ασφαλιστικό, όπου συζητήθηκαν το θέμα της μη ένταξης στον ΕΦΚΑ των στρατιωτικών και λοιπών υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου, η απόφαση τουΣτΕ καθώς και θέματα επανυπολογισμού των συντάξεων. Την προηγούμενη ημέρα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΠΟΣ με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, στον οποίον έγινε μια αρχική ενημέρωση και επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα.

Ευκόλως διαπιστώνουμε λοιπόν ότι οι συναντήσεις με βουλευτές, υπουργούς και φορείς όταν γίνεται από τα σωστά πρόσωπα, συνεπικουρούμενες από μεγάλες κινητοποιήσεις, σχεδόν πάντα οδηγούν σε κάποια θετικά αποτελέσματα, στο πλαίσιο του εφικτού πάντα...
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης

Υ.Γ. Ίσως κάποια στιγμή παρατεθούν λεπτομέρειες από κάποιες συναντήσεις - ενέργειες την περίοδο του 1ου και 2ου μνημονίου, τότε που αγωνιζόμασταν όλοι μαζί πριν πέσει η διχόνοια η δολερή λόγω του ...3ου μνημονίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨