Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Επιστολή ΠΣΑΕΜΘ: ΠΡΟΣ κ.ΔΝΤΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ AΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ 3 ΑΠΡ.2016



Αξιότιμε κύριε Διευθυντά της εφημερίδας Κυριακάτικη Δημοκρατία

με μεγάλη μας λύπη διαβάσαμε στην Κυριακάτικη Δημοκρατία της 3-4-2016 στο αρθρο με τιτλο........
"Άναψε φωτιές» ρύθμιση για τους Επαγγελματίες Οπλίτες¨ την φράση "Κάποιοι ωστόσο επιχείρησαν να την εντάξουν στη συντεχνιακή λογική και να την επικρίνουν, ασκώντας ταυτόχρονα και κριτική στον υπ. Άμυνας Π. Καμμένο."!!!!Εννοώντας τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας!!!

Κύριε Διευθυντά ο ΠΣΑΕΜΘ δεν θα πλέξει το εγκώμιο του κ.Υπ.Εθν.Αμμυνας κ.Καμμένου ,από τη στιγμή που ΔΕΝ εχει ασχοληθεί σοβαρά με κανένα σοβαρό πρόβλημα των ΕΜΘ οπως η παράνομη κράτηση υπέρ ΕΛΟΑΣ-ΕΛΟΑΑ-ΕΛΟΑΝ που επιβλήθηκε τους ΕΜΘ ,η παράνομη παρακράτηση διπλών εισφορών από τα μετοχικά ταμεία ,για τον ιδιο χρόνο ασφάλισης,η μη επίλυση του βαθμολογικού θέματος των ΕΜΘ και πολλά αλλα.Ο κύριος Καμμενος ΔΕΝ έχει κάνει τίποτα για τους ΕΜΘ!!!

Αν αυτό ο συντάκτης του άρθρου σας,το ονομάζει συντεχνιακή αντίληψη εκ μέρους μας¨" τότε ΝΑΙ σκεφτόμαστε συντεχνιακά, και μόνο για το καλό των ΕΜΘ !!!
Αναγράφεται στο άρθρο το παρακάτω:
" Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, προτείνεται η τροποποίηση στον Νόμο 3883/2010, έτσι ώστε οι ΕΜΘ που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και οι επαγγελματίες οπλίτες με δώδεκα χρόνια πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους, που έχουν πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης, πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα ή ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών αλλοδαπής να μπορούν να μετατάσσονται στο Σώμα Μονίμων Υπαξιωματικών, με ειδικότητα που προϊδεάζει στον τίτλο σπουδών τους"

Κύριε Διευθυντά ΝΑΙ η παραπάνω ρύθμιση αφορά 1-2 άτομα φωτογραφικά!!Η πλειοψηφία των ΕΜΘ αποφοίτων ΑΕΙ για μια ακόμα φορά θα μείνουν απέξω!!!!Για πείτε μας αν η διάταξη αυτή δεν είναι φωτογραφική πως ο απόφοιτος ΑΕΙ πλήρωμα άρματος στα ΤΘ ,η ο απόφοιτος ΑΕΙ χειριστής Stinger στο ΠΒ καλύπτεται με αυτήν;Ποια μαχιμη ειδικότητα των ΕΜΘ οπλων η Σωμάτων καλύπτεται με τη διαταξη αυτή:Πείτε μας εστω και μιά ειδικότητα που που προϊδεάζει σε τίτλο σπουδών ΑΕΙ!!!Ελάχιστοι λοιπόν πτυχιούχοι ΕΜΘ καλύπτονται απο την διάταξη αυτή,άπλα η διάταξη αυτή μπαίνει για να βολευτούν κάποιοι "ημέτεροι" φωτογραφικά,και επιμένουμε σε αυτο!!!

Ο ΠΣΑΕΜΘ προτείνει την παρακάτω βαθμολογική εξέλιξη για τους ΕΜΘ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ,πρεπει να πράξει επιτέλους τα αυτονόητα και ενσωματώσει στο παρόν ΣΝ τα παρακάτω:
"Παραμονή στο βαθμό: Λοχίας και αντίστοιχοι: 8 ετη ,Επιλοχίας και αντίστοιχοι:3 ετη, Αλχίας και αντίστοιχοι:5 ετη, Ανθστής και αντίστοιχοι: 7 ετη, Ανθλγος και αντιστοιχοι: 5 ετη (χωρίς εξετάσεις οι κάτοχοι πτυχίου ΤΕΙ-ΑΕΙ, με εξετάσεις οι κάτοχοι Απολυτηρίου τίτλου Λυκείου),και Υπλγος και αντίστοιχοι: 5 ετη-καταληκτικός βαθμός (χωρίς εξετάσεις οι κάτοχοι πτυχίου ΤΕΙ-ΑΕΙ, με εξετάσεις οι κάτοχοι Απολυτηρίου τίτλου Λυκείου)"

Όλα τα άλλα τα βλέπουμε εκ του πονηρού!!!Θέλουμε ο ιΕΜΘ που εχουν τα προσόντα,να εχουν μια καλυτερη βαθμολογική εξέλιξη,αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε την ίδια που έχουν οι απόφοιτοι παραγωγικών σχολών των Ενοπλων Δυνάμεων,διότι αυτό θα ηταν αδικο για αυτούς!!!


Στο άρθρο σας διαβάζουμε
"Η ρύθμιση αυτή, που ήταν αίτημα και των ΕΜΘ και των ΕΠΟΠ, δεν άρεσε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΠΣΑΕΜΘ)"

Κύριε Διευθυντά ποιων ακριβώς ΕΜΘ ήταν αίτημα η παραπάνω ρύθμιση;Μήπως αυτών που τους αφορά "φωτογραφικά¨;Και φυσικά ο συντάκτης του άρθρου κάνει ένα μεγάλο λάθος!!!Μπερδεύει τους ΕΜΘ με τους ΕΠΟΠ!!!!θα πρέπει να γνωρίζετε οτι οι δυο αυτοί θεσμοί ΔΕΝ έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους,και αν ο συντάκτης σας έχει απορίες,ας επικοινωνήσει το τον ΠΣΑΕΜΘ να τον ενημερώσουμε για τις μεγάλες διαφορές των δυο αυτών διαφορετικών θεσμών!!!
Κύριε Διευθυντά τελειώνοντας ,θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό οτι ο ΠΣΑΕΜΘ αγωνίζεται για το καλό των συναδέλφων ε.α και ε.ε ΕΜΘ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει "παρατρεχάμενος¨και"νεροκουβαλητής"κανενός Υπουργού Εθνικής Άμυνας!!!
Αν κάποιοι άλλοι σύνδεσμοι,ενώσεις,σύλλογοι αποστράτων και εν ενεργεία στρατιωτικών σας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες πρακτικές ,δυστυχώς ο ΠΣΑΕΜΘ κάνει τη διαφορά,είτε αρέσει ειτε δεν αρέσει σε κάποιους!!!Μοναδικός σκοπός ύπαρξης του ΠΣΑΕΜΘ είναι η προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των ΕΜΘ !!!Οταν τα αιτήματα μας γίνονται δεκτά ευχαριστούμε την πολιτική ηγεσία,όταν όμως υπάρχει αδιαφορία από την πολιτική ηγεσία ,τα ευχολόγια περισσεύουν!!

Παρακαλούμε για την δημοσίευση της παρούσας επιστολής στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας,και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας,να επιλύσουμε οποιαδήποτε απορία δικιά σας η δημοσιογράφου σας σχετικά με τον ΠΣΑΕΜΘ.

Μετά τιμής
Για το ΔΣ
Παναγιωτου Δημήτριος
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨