Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Οι Στρατιωτικοί και οι Ε.Δ., πάλι στο κρεβάτι του προκρούστη ???

  • Δεν υπάρχει μισθολογική προαγωγή 2 βαθμών (!) με τηναποστρατεία στα στελέχη των Ε.Δ., 
  • Οι στρατιωτικοί υπέστησαν συγκεκριμένα με το νόμο αυτό ΠΕΝΤΕ (5) διαφορετικές μειώσεις και πέραν αυτών έχουν επιβληθεί ακόμη εννέα (9) μειώσεις ή περικοπές στις συντάξεις από το 2010.


Άρθρο του Ιωάννη Αντωνιάδη
Οικονομολόγου Αξκού ε.α. Π.Ν.
Προέδρου Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ


Επειδή τις τελευταίες 2 ημέρες, γίναμε κοινωνοί δηλώσεων, ειδήσεων &πληροφοριών (που έως & τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, δεν έχουν διαψευσθεί αρμοδίως), ας μου επιτραπεί να εκφράσω τις ταπεινές μου απόψεις,αναφορικά με τις δαπάνες των Ε.Δ. και τις φήμες για το νέο μισθολόγιο τωνστελεχών των Ε.Δ. & Σ.Α.

α. Αρχικά για την δήλωση των…350 εκατομμυρίων, που πρέπει να κοπούν από τον Π/Υ των Ε.Δ.......
 μάλλον διαφεύγει της ενημερώσεως, πως αυτάτα ποσά και ακόμα περισσότερα, έχουν εξοικονομηθεί από το 2010 και εντεύθεν με μια σειράδημοσιονομικών μέτρων που και το ίδιο το ΣτΕ, αποφάσισε πως είναι αντισυνταγματικά και αφενόςοφείλει η Δημόσια Διοίκηση να τα επιστρέψει, αφετέρου υφίσταται «κόκκινη γραμμή» για λήψη νέωνδυσβάσταχτων μέτρων, εις βάρος των στελεχών των Ε.Δ. –Σ.Α., εν ενεργεία και εν αποστρατεία, πουείδαν τις απολαβές τους να έχουν μειωθεί στα επίπεδα της τάξεως έως και 68%...!!! Ιδιαίτερα η εφαρμογή τουν.4093/2012, επέβαλε αναδρομικές μειώσεις στις συντάξειςτους σε αντίθεση με τον Ν.4024/ 2011 για το δημόσιο τομέα, οι διατάξεις του οποίου δεν είχαν αναδρομική ισχύ.

Οι στρατιωτικοί υπέστησαν συγκεκριμένα με το νόμο αυτό ΠΕΝΤΕ (5) διαφορετικές μειώσεις και πέραν αυτών έχουν επιβληθεί ακόμη εννέα (9) μειώσεις ή περικοπές στις συντάξεις από το 2010.
Εάν φυσικά αυτά τα ποσά προτάθηκαν να μειωθούν από τις λοιπές δαπάνες του Π/Υ του ΥΕΘΑ,οφείλουμε να καταγράψουμε πως αν και, τα κονδύλια των δαπανών του Υπουργείου έχουν μειωθεί δραστικά τα τελευταία 6 έτη, ο βαθμός αυτός μείωσης είναι δυσανάλογος με τις ανάγκες του, που όλο και αυξάνονται συνεχώς, με τα θέματα που έχουν ανακύψει με τα hotspotκαι την εμπλοκή των Ε.Δ. σεαυτά, με την αύξηση των περιπολιών στο Αιγαίο και του αριθμού των αναχαιτίσεων, με τις ολοένα καιαυξανόμενες απαιτήσεις υποστήριξης και συντήρησης των υφιστάμενων μέσων, που υποστηρίζουν(και) αυτές τις επιχειρήσεις κλπ

β. Σημαντική παράμετρος επίσης, πως η προηγούμενη διακυβέρνηση της χώρας μας, επιβεβαίωσε τα αδιάσειστα στοιχεία μας, όπου στο μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα 2013-2016, είχαν αναγραφεί ποσά παρακρατήσεων κατά πολύ λιγότερα (πάνω από …200 εκατομ. Ευρω η διαφορά), από αυτά που ήδη παρακρατήθηκαν κατ εφαρμογή του συνόλου των μνημονιακών νόμων και δη του ν.4093/2012 , με τις πολλαπλές κρατήσεις-μειώσεις εις βάρος των Στρατιωτικών

γ. Στη συνέχεια και για την υφέρπουσα φημολογία (?) περί νέου μισθολογίου των στελεχών των Ε.Δ. & Σ.Α. και εξορθολογισμό (!) διοικητικών και μισθολογικών βαθμών κλπ, ως… αντίβαρο-αντίμετρο(αντικατάσταση του ισοδυνάμου μέτρου), «εν είδη» προτάσεως εξοικονομήσεως (και άλλων ) πόρων, από τα ίδια στελέχη , μερικές παρατηρήσεις :

1.Για να μην δημιουργείται «πλάνη» (εσκεμμένη ελέω κοινωνικού αυτοματισμού ?) στους μη γνωρίζοντες, να πληροφορήσουμε πως, δεν υπάρχει μισθολογική προαγωγή 2 βαθμών (!) με τηναποστρατεία στα στελέχη των Ε.Δ., ακόμα και εάν υφίσταται αυτεπάγγελτη αποστρατεία (λαμβάνειςμόνο τον επόμενο βαθμο ) και φυσικά η μισθολογική προαγωγή βρίσκεται πάντα σε συνάφεια με τηνδιοικητική.....(και εφόσον έχεις λάβει την προβλεπόμενη τελευταία μισθολογική προαγωγή στον βαθμό που φέρεις, όσα χρόνια και να παραμείνεις στον ίδιοδιοικητικό βαθμό, δεν μπορείς να λάβεις περαιτέρω μισθολογική προαγωγή)... 

2. Θα συμβουλεύαμε την ηγεσία των Ε.Δ. μας, να επαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση-σχέδιο μισθολογίου που είχαμε καταθέσει (ως διυπουργική επιτροπή νέου μισθολογίου στελεχών Ε.Δ. & Σ.Α.), στην οποία είχαμε και σχετική εναλλακτική πρόταση, για εναρμόνισητου μισθολογίου μας με το αντίστοιχο του Δημοσίου τομέα (θα χρειαστεί φυσικά μια επικαιροποίηση,μετά τις αυξήσεις που επήλθαν στο νέο μισθολόγιο του Δημοσίου, στο τέλος του 2015).

3. Τέλος ας μην μας διαφύγει της προσοχής το γεγονός πως, η Δημόσια Διοικηση, δεν έχει συμμορφωθεί εισέτι, με τις τελεσίδικες αποφάσεις-δικαιώσεις του ΣτΕ, αποφάσεις που όπως έγραψακαι ανωτέρω, τεκμηρίωναν και νομικώς την αντισυνταγματικότητα των μειώσεων των αποδοχών τωνεν λόγω στελεχών (ακόμα και με την μορφή ενός νέου…. «εξορθολογιστικού» μισθολογίου).

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Οικονομολόγος Αξκός ε.α. Π.Ν.Y.Γ. Ερμηνεύοντας και το μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργόςΟικονομικών, όπου εμφανίζεται μέχρι το τέλοςτου 2018, μείωση του λειτουργικού Προϋπολογισμού του ΥΠ.ΕΘ.Α. και καμία πρόβλεψη (ως αύξηση των αντιστοίχων κονδυλίων ) για την οριστική δικαίωση της αποφάσεως του ΣτΕ ή για τα αντίστοιχα κονδύλια συντήρησης-υποστήριξης των μέσων αλλά και εκπαίδευσης του προσωπικού(και αυτά χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη επακριβώς τις επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού, στα στελέχη των Ε.Δ.) , μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να αποχαιρετούμε…. «την Αλεξάνδρεια, που χάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨