Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ



Του Επισμηναγού (Ι) ε.α. Γεωρ. Β. Κασσαβέτη

            Θλίψη και απογοήτευση κατέλαβε όσους είχαν την υπομονή να παρακολουθήσουν  την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, την Τρίτη 29 Μαρτίου. Και ποιο είναι το συμπέρασμα του μέσου Έλληνα πολίτη απ’ αυτή τη συζήτηση; Ότι σύσσωμο το πολιτικό σύστημα είναι...........

διεφθαρμένο. Ευλόγως όμως δημιουργείται το ερώτημα. Έπρεπε να γίνει η τελευταία συζήτηση στη Βουλή για την επιβεβαίωση αυτής της διαπιστώσεως; Ασφαλώς όχι, αφού το σύστημα μας τροφοδοτεί διαρκώς με νέα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
            Από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει. Από τις εξόφθαλμα αναξιοκρατικές, παρεοκρατικές προσλήψεις ατόμων χωρίς προσόντα, των οποίων η μόνη διάκριση είναι η συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις, καταλήψεις και κομματικό ακτιβισμό, η καθημερινή παραβίαση των νόμων και του Συντάγματος απ’ τους ίδιους τους ταγούς της πολιτείας, η ευνοιοκρατία, ο νεποτισμός, η πανηγυρική ισοπέδωση των πάντων, η αμφισβήτηση των εθνικών αρχών, η διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας , ή η ατιμωρησία των ίδιων των Βουλευτών και των πολιτικών φίλων τους; Χάριν συντομίας θα περιοριστούμε μόνο σε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που είδαν πρόσφατα τα φώτα της δημοσιότητος  ήτοι:
            α. Σε υπόδικο καναλάρχη, ο οποίος μετά από διακανονισμό οφείλει στην Εφορία το ποσό των 59 εκατομμυρίων ευρώ, έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και πρέπει να παρουσιάζεται κάθε 15 ημέρες στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Επειδή όμως ο νόμος είναι σαν την αράχνη, που πιάνει μόνο τα μικρά έντομα, ο εκλεκτός αυτός της κυβερνητικής συντροφίας, παρά το τεράστιο ανεξόφλητο χρέος του προς το κράτος, αλλά και τη δικαστική απαγόρευση, ταξίδευσε πρόσφατα τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Κύπρο, στην οποία επεκτείνει τον τηλεοπτικό του σταθμό. Επίσης ανανέωσε το συμβόλαιο τηλεπερσόνας της πρωινής ζώνης για τέσσερα χρόνια, με ασύμβατη για την παρούσα οικονομική συγκυρία αύξηση των αποδοχών της. Και το ερώτημα κάθε απλού Έλληνα πολίτη είναι το εξής. Ποιος έδωσε την άδεια για να ταξιδεύσει ο κύριος αυτός στις ΗΠΑ, αλλά και στην Κύπρο, κατά παράβαση της σχετικής δικαστικής απαγόρευσης; Κι ακόμη. Πως προέβει στην ανανέωση συμβολαίων εργαζομένων στο κανάλι του, μεταξύ των οποίων και ο εθνικός κατήγορος κ. Λαζόπουλος, προεξοφλώντας ότι θα είναι ένας εκ των τεσσάρων εκλεκτών που θα λάβει τηλεοπτική άδεια;
            β. Δεύτερο πρόσφατο κραυγαλέο αποδεικτικό στοιχείο διαφθοράς του πολιτικού συστήματος είναι η ατιμωρησία των εθνοπατέρων. Και το όνειδος της ατιμωρησίας δεν διασφαλίζεται μόνο από το τριτοκοσμικό άρθρο 62 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο « Διαρκούσης της Βουλής, Βουλευτής δεν διώκεται ουδέ συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, ουδ’ άλλως πως περιορίζεται, άνευ αδείας του σώματος», αλλά και από την πρακτική που παγίως ακολουθεί η Βουλή.
               Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην οποία εμπλέκονται πλέον των 200 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός καθηγητής και Υπουργός Οικονομίας κ. Γεώρ. Σταθάκης. Και που έγκειται η διαφθορά του πολιτικού συστήματος; Στο ότι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι παραπέμπονται να λογοδοτήσουν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τυχόν ενοχή τους στην υπόθεση, ο κ. καθηγητής, καθ’ ότι Βουλευτής και Υπουργός, εξαιρέθηκε αυτής της υπέρτατης τιμής να αποδείξει την αθωότητά του στην ελληνική δικαιοσύνη, αφού  η αρμόδια επιτροπή της Βουλής δεν ενέκρινε την άρση της ασυλίας του. Και φυσικά η περίπτωση του κ. Σταθάκη δεν είναι η μοναδική. Συνεπής στην ίδια τακτική η εν λόγω επιτροπή δεν ενέκρινε την άρση της ασυλίας ούτε του ετέρου κυβερνητικού Βουλευτού και Αναπληρωτού Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, για νομικές παραβάσεις κατά την περίοδο της δημαρχίας του. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι για τη μη άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη ψήφισε και η Ν.Δ., επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή παροιμία « κόρακας κοράκου δεν βγάζει μάτι».
            Συγκρίνοντας τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση που βιώνει η χώρα, με την αντίστοιχη των πρώτων χρόνων της απελευθερώσεως από τον τουρκικό ζυγό, με άφατη λύπη διαπιστώνει κανείς την υπευθυνότητα και την ανιδιοτέλεια των ανθρώπων εκείνων, που πήραν στα χέρια τους τα ηνία του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, εν σχέσει με την αδιαφορία, την ιδιοτέλεια και τον ωφελιμισμό που διακρίνει τους σημερινούς κακή τη μοίρα κυβερνήτες μας. Ρίγη συγκινήσεως διαπερνούν κάθε αγνό Έλληνα πατριώτη διαβάζοντας την ομιλία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια στην Δ’ Εθνοσυνέλευση του Άργους: « Ελπίζω, ότι όσοι εξ’ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθόν ανάλογον του βαθμού του υψηλού αξιώματός των, αλλ’ οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της. Εφ’ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν δια να ζήσω, αρνούμαι να αγγίξω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην  πενίαν».
            Διερωτώμεθα ειλικρινά υπάρχουν Βουλευταί που πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί σήμερα να βγει απ’ την κρίση, όντας βυθισμένη στα τάρταρα της ιδιοτέλειας, της σήψης και της διαφθοράς; Δεν υπάρχουν στη σημερινή Βουλή ούτε πενήντα (50) ιδεολόγοι πατριώτες Βουλευταί που να ενστερνισθούν τα λόγια του Καποδίστρια και να σηκώσουν ψηλά το λάβαρο της  φιλοπατρίας, ώστε να αλλάξει η σημερινή νοσηρή νοοτροπία, η οποία επιτείνει την κρίση; Αλλά και πέραν αυτού, που είναι σήμερα ο πνευματικός κόσμος της χώρας, που είναι η Εκκλησία, που πρωταγωνίστησε στην απελευθέρωση του γένους; Εξαντλείται η αποστολή της στη σίτιση ενός αριθμού απόρων συμπατριωτών μας, των οποίων ο αριθμός οσημέραι διογκώνεται υπερμέτρως;
            Περαίνοντας  κάνουμε έκκληση στους ταγούς της ελληνικής κοινωνίας να δραστηριοποιηθούν, ώστε να αναστραφεί το σημερινό κλίμα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει απ’την κρίση αν δεν αναστραφεί το σημερινό κλίμα. Σε κάθε άλλη περίπτωση  είναι καταδικασμένη να επανέλθει στην εποχή της ψωροκώσταινας. Αυτή δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια.

            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨