Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΣΕΕΝΣΑ:Περιμένουμε την αντίδραση και τις προτάσεις των θεσμικών εκπροσώπων μας για το ασφαλιστικό (Επιστολή σε Καμμένο & Α/ΓΕΑ)

ΣΕΕΝΣΑ : Ώρα ευθύνης το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για όλους

Είναι η πρώτη φορά που ο ΣΕΕΝΣΑ γίνεται δεικτικός,
είναι και η πρώτη φορά που η Πολιτική και Στρατιωτικη Ηγεσια και όχι μόνο
οφειλουν να πάρουν θέση υπέρ των στρατιωτικών που αγόγγυστα μοχθούν καθημερινά .......

Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας (Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α.)

                                     Νόμιμα αναγνωρισμένος Σύνδεσμος με την υπ’αρ.      394/2015 διαταγή του Ειρηνοδικείου Αθηνών.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.seensa.gr Email: info@seensa.gr

ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο
            Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κατρούγκαλο

           Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους όλων των κομμάτων
            Γεν. Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Υπ. Οικονομικών κ. Κουτεντάκη
                                                                                                  Αρ.Πρωτ. 66
                                                                                                           Αθήνα, 25 Απριλίου 2016  
ΚΟΙΝ : Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας
          Επιτελικό γραφείο Αρχηγού ΓΕΑ
          Πρόεδρο της Βουλής
          Βουλευτές Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας
          Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
          Στρατιωτικοί συντάκτες                                                                                         
                                                                                                              
ΘΕΜΑ : Ώρα ανάληψης ευθυνών - Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αφορά στο μέγιστο τις Ένοπλες Δυνάμεις.



Κ.κ. Υπουργοί, κ.κ. Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, κ. Γενικέ Γραμματέα,


Ο Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Πολεμικής Αεροπορίας (Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α.), βρέθηκε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις όταν, στις αρχές του μηνός Φεβρουαρίου 2016, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που φερόταν ότι επρόκειτο να έρθει προς ψήφιση ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στην ημερίδα αυτή παρευρέθησαν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΚΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝ.ΕΛ., ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΝ. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω ημερίδας, πέρα από την νομική ανάλυση του προσχεδίου νόμου από τη νομική σύμβουλο του Συνδέσμου μας κ. Λυδία Βεντήρη, ακούστηκαν οι θέσεις των κομμάτων από τους προσκεκλημένους εκπροσώπους τους. Τονίστηκε δε από την πλειοψηφία όλων όσων έλαβαν το λόγο, η κρισιμότητα και η σημασία του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς οι αλλαγές που είχαν δοθεί ήδη στη δημοσιότητα ήταν ήδη δραματικές.


Σήμερα, δυόμιση μήνες μετά, τα μέλη του Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α. δικαιώνονται που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις δραματικές μειώσεις στις συντάξεις των στρατιωτικών. Συγκεκριμένα, όσοι έχουν θεμελιώσει ήδη συνταξιοδοτικό δικαίωμα, υποβάλλουν αίτηση αποστρατείας ή αποστρατευθούν από την έναρξη ισχύος του νόμου έως την 31/12/2016, ήτοι οι «νέοι συνταξιούχοι», θα υπαχθούν στις διατάξεις του νέου αυτού νόμου και θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι, καθώς θα έχουν μείωση στις κύριες συντάξεις τους περί το 20% ενώ στις επικουρικές τους περί το 30%. Για να μην υποστεί κάποιος τις μειώσεις του επερχόμενου νόμου θα έπρεπε να έχει ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα την 31/12/2014, ακόμα και αν αποχωρεί μέσα στο 2016 από την Υπηρεσία του. Ωστόσο, οι επανυπολογισμοί που θα γίνουν είναι ποικίλοι και δε θα σταθεροποιηθούν πριν το 2017. Η δε έννοια της ‘’προσωπικής διαφοράς’’ διατυπώνεται αυτή τη στιγμή σε θεωρητικό επίπεδο καθώς εμπράκτως δεν γνωρίζει κανείς πώς θα αποτυπωθεί στις συντάξιμες αποδοχές των δικαιούχων.


Ιδρύεται επίσης νέος φορέας (ΕΦΚΑ), στον οποίο και θα μεταφερθεί το σύνολο των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των Στρατιωτικών. Τα λεγόμενα δε ‘’ειδικά επιδόματα’’ γνωστά στους κύκλους των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α, δεν λαμβάνονται, βάσει του νέου νόμου, υπόψη για τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών, αλλά μόνο οι μηνιαίες ασφαλιστέες αποδοχές, οι οποίες πρόκειται να μειωθούν περαιτέρω βάσει του νέου μισθολογίου που συζητείται ήδη από τους κυβερνητικούς κύκλους.


Δυστυχώς, οι εξελίξεις που φέρνει το ήδη κατατεθειμένο στη Βουλή σχέδιο νόμου, είναι πολύ χειρότερες από αυτές που μπορούσαμε δυόμιση μήνες πριν να συζητήσουμε και να προβλέψουμε. Πιο επίκαιρο από ποτέ είναι το αίτημα που ήδη έχει καταθέσει ο Σύνδεσμός μας, περί οικειοθελούς και μόνο παραμονής στην Υπηρεσία μέχρι πέντε έτη με τη μορφή ( 1+ 1+ 1+ 1+ 1 ) με προσωπική αναφορά - αίτησή του κάθε στελέχους κάθε χρόνο για όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός Υπηρεσίας λόγω συμπλήρωσης 35 ετών υπηρεσίας. Όποια άλλη πρόταση, πέραν της οικειοθελούς παραμονής, για παραμονή στο στράτευμα αυτής της κατηγορίας στρατιωτικών, εκλαμβάνεται ως τιμωρητική.


Τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και κεκτημένα των στρατιωτικών θίγονται τώρα περισσότερο από ποτέ και πρέπει μέσω κάθε δυνατής κοινοβουλευτικής διεκδίκησης να διαφυλαχθούν. Εξάλλου έπονται ως συνέχεια και συνέπεια αυτού του νομοσχεδίου η τροποποίηση σειρά άλλων νόμων που θα επηρεάσουν την ζωή του στρατιωτικού όπως το μισθολογικό , βαθμολογικό κλπ.

Ο Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α. καλεί το σύνολο των Ελλήνων Βουλευτών να συνταχθεί ενάντια σε μέτρα που καταστρέφουν ακόμη περισσότερο την πιο δοκιμασμένη, από την αρχή των μνημονιακών μέτρων,  κοινωνική ομάδα της χώρας η οποία άλλωστε δεν έχει την δυνατότητα να αντιδράσει με απεργίες και καταλήψεις όπως άλλες. Τώρα έφτασε η ώρα της αλήθειας για όλους, τώρα είναι η στιγμή που τα λόγια πρέπει να γίνουν πράξεις. Οι υποσχέσεις είναι εύκολες, όταν όμως έρχεται το πλήρωμα του χρόνου πλέον μετράνε οι πράξεις και μόνο αυτές. Ο καθένας θα λάβει την θέση που του αρμόζει, ανάλογα με τη στάση του, από την ίδια την ιστορία.
Τέλος όλοι οι στρατιωτικοί περιμένουμε την αντίδραση και τις προτάσεις της πολιτικής και στρατιωτικής μας Ηγεσίας, οι οποίες αποτελούν τους μοναδικούς έως σήμερα θεσμικούς εκπροσώπους μας.



                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΣΕΕΝΣΑ
.

                                            Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο



                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       

                        Ανθσγος ΤΣΕ                  Σγος ΥΔΚ

                      Ηλίας Κολλύρης          Δημήτρης Ρώτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨