Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Τηλεοπτικά σήματα εναλλακτικά των ραντάρ (;)


Την εναλλακτική χρήση των τηλεοπτικών σημάτνω στην παρακολούθηση των αεροσκαφών εξετάζει ομάδα φορέων στην Βρετανία. Πρόκειται για μια ιδέα που είδαμε να έχει προσφέρει σημαντικά στην κατάρριψη του F-117 πάνω από την Σερβία.

Εδώ και δύο χρόνια περίπου, η NATS (National Air Traffic Services), σε συνεργασία με την Thales και την Roke Manor, και με χρημταδότηση από την Innovate UK, εξετάζει το κατά πόσο τα τηλεοπτικά σήματα μπορούν ταυτοχρόνως να εντοπίζουν και να καθοδηγούν αεροσκάφη.

Η πρώτη δοκιμή έγινε στην περιοχή του Λονδίνου, με σύστημα της.......
Thales που χρησιμοποίησε τις εκπομπές του αναμεταδότη στην περιοχή Κρύσταλ Πάλας, και με τα αποτελέσματα να πιστοποιούνται από την Roke Manor. Όπως αποδείχθηκε, ήταν εφικτή η παρακολούθηση 30 αεροσκαφών ταυτόχρονα, σε ύψη μέχρι 10.000 πόδια. Σε περίπτωση δε, που είχαν χρησιμοποιηθεί περισσότερα τεχνικά μέσα, θα μπορούσαν να αυξηθούν τα αεροσκάφη που θα παρακολοθούνταν.

Ένα ακόμα στοιχείο που αποδείχθηκε ήταν ότι τα τηλεοπτικά σήματα καλύπτουν τα κριτήρια διαχωρισμού στον έλεγχο της κυκλοφορίας αεροσκαφών στα τρία ή πέντε ναυτικά μίλια. Τέλος, σε μία άλλη δοκιμή στην περιοχή της πόλης Λίβερπουλ, καταδείθηκε ότι τα σήματα είναι λιγότερο επιρρεπή στις παρεμβολές των ανεμογεννητριών.

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν για μια ακόμα πενταετία μέχρι η τεχνολογία να αναπτυχθεί πλήρως, να ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια και να υπάρξουν οι σχετικές συμφωνίες με τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

ΠΗΓΗ: http://defense3.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨