Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

                                             
ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Ο. Ελύτης

Η μοναδικότητα της Ελληνικής γλώσσας .
Η Ελληνική γλώσσα έχει μαθηματική δομή , ενισχύει τη λογική.

Γράφει ο Σμχος ε.α Γιάννης Αβραμίδης 

Ο άνθρωπος με την εμφάνισή του στο πλανήτη μας ένοιωσε την ανάγκη επικοινωνίας, ως βασική απαίτηση επιβίωσής του. Έτσι δημιούργησε το απαραίτητο μέσο, που είναι οι διάφορες γλώσσες, όπως συνδέθηκε με τον γνωστό μύθο του πύργου της Βαβέλ. Τις γλώσσες της υφηλίου τις διακρίνουμε σε σημειολογικές και νοηματικές. Σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία ορίζεται αυθαίρετα ότι το σημαινόμενο εννοείται με το σημαίνον. Οι λέξεις που χρησιμοποιεί είναι συμβατικές, σημαίνουν κάτι (πράγμα, ιδέα, κατάσταση) επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που τις χρησιμοποιούν. Νοηματική θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον δηλαδή η λέξη και το σημαινόμενο δηλαδή αυτό που εκφράζει η λέξη, έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση.

Η Ελληνική γλώσσα είναι......
η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια, π.χ η λέξη Γεωμετρία προκύπτει από τις λέξεις Γη και Μετρώ. Έτσι λοιπόν πρόσφατα προέκυψε μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες προχωρημένης τεχνολογίας διαπίστωσαν και αποδέχονται ως νοηματική γλώσσα Μόνο την Ελληνική. Το συμπέρασμα δε των επιστημόνων είναι ότι, μεταξύ των άλλων, η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική αυτού που τη χρησιμοποιεί.

Η Ελληνική γλώσσα παρουσιάζει την μοναδικότητα που προκύπτει από τη μυστική σχέση των αρχαίων ελληνικών με τα μαθηματικά. Η μαθηματική αποκωδικοποίηση της ελληνικής γλώσσας του Β. Αργυρόπουλου παγιώνει την άποψη ότι οι αρχαίες ελληνικές λέξεις δεν είναι τυχαία κατασκευασμένες αλλά έχουν μαθηματική δομή. Από τον συσχετισμό γραμμάτων και αριθμών μπορούν να εξαχθούν ακόμη και μαθηματικές σταθερές. Το ακόλουθο παράδειγμα μας αιφνιδιάζει, αποδεικνύει τη σχέση των αρχαίων ελληνικών με τα μαθηματικά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αν διαιρέσουμε το μήκος της περιφέρειας οποιουδήποτε κύκλου με τη διάμετρό του, το πηλίκο είναι πάντοτε ίσο με τον αριθμό 3,1415…. ο οποίος συμβολίζεται με το π. Όπως ΜΗΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ / ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ= π Αν αντικαταστήσουμε το κάθε γράμμα των λέξεων που υπάρχουν σε αριθμητή και παρανομαστή με τον αντίστοιχο αραβικό αριθμό θα προκύψει το ακόλουθο αποτέλεσμα:

ΜΗΚΟΣ — (Μ=40) +(Η=8)+(Κ=20)+(Ο=70)+(Σ=200)=338

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ—(Π=80)+(Ε=5)+(Ρ=100)+(Ι=10)+(Φ=500)+(Ε=5)+(Ρ=100)+(Ε=5)+

+(Ι=10)+(Α=1)+(Σ=200)=1016

ΚΥΚΛΟΥ — (Κ=20)+(Υ=400)+(Κ=20)+(Λ=30)+(Ο=70)+(Υ=400)=940

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ __(Δ=4)+(Ι=10)+(Α=1)+(Μ=40)+(Ε=5)+(Τ=300)+(Ρ=100)+(Ο=70)+

+(Σ=200)=730

Συνεπώς ΜΗΚΟΣ(338)+ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ(1016)+ΚΥΚΛΟΥ(940) 2.294

_______________________________ = ____ = 3,14=π

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ(730) 730

Πρέπει λοιπόν κάποτε να καταλάβουμε τη δύναμη του θησαυρού που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας την Ελληνική Γλώσσα.. Αναρωτηθήκατε ποτέ αν δεν είχατε γεννηθεί Έλληνας και δεν ομιλούσατε την Ελληνική Γλώσσα αν θα είσαστε αυτό που είστε ;

Το μήνυμα λοιπόν είναι ΟΧΙ προς όλους αυτούς τους «ασεβείς» ακόμα και «συμπατριώτες» μας (ευτυχώς ελάχιστους), που στοχεύουν να βεβηλώσουν με τις ενέργειές τους τη γλώσσα της φιλοσοφίας ,της τέχνης, της επιστήμης, με μαθηματική δομή ,που ενισχύει τη λογική. Αν δεν είναι ασέβεια και αγνωμοσύνη, όταν προτείνουν στη θέση της μοναδικότητας του ελληνικού αλφαβήτου το λατινικό, καθώς την καθιέρωση στη χώρα μας της αγγλικής ως επίσημη δεύτερη γλώσσα με προφανή στόχο την επικράτησή της. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν , ευτυχώς υπάρχουν και σκεπτόμενοι «νουν έχοντες» , Ευρωβουλευτές της Πορτογαλίας που πρότειναν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Ελληνική Γλώσσα επίσημα να χαρακτηριστεί μητέρα των Γλωσσών.

Επίσης Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί ως η επίσημη της Ε.Ε , ισχυριζόμενοι ότι Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική Γλώσσα είναι σαν να μιλάς σε ένα τυφλό για χρώματα. Δυστυχώς υπήρξαν και Ευρωβουλευτές, για οικονομικούς και μόνο λόγους, οι οποίοι ζήτησαν η Ελληνική Γλώσσα να συμπεριληφθεί σε αυτές που δεν πρέπει να ομιλείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η αξία της Ελληνικής δεν μπορεί να συνδέεται με τον αριθμό των Ελλήνων που την ομιλούν, «ουκ εν το πολλώ το ευ, εν τω ευ το πολύ».

Οι ιδιότητες της Ελληνικής Γλώσσας ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρβάιν της Καλιφόρνιας να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της.

Διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής ότι οι Η/Υ δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνο την Ελληνική.

Τα προγράμματα «Ίβυκος, Γνώσεις και Νεύτων» αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα.

Οι Βρετανοί επιχειρηματίες προτρέπουν τα στελέχη τους να μάθουν Ελληνικά γιατί βοηθούν στην οργάνωση και διαχείριση των επιχειρήσεων.

Η άποψη του Αποστόλου Παύλου για την Ελληνική γλώσσα μπορεί να θεωρηθεί υπερβολή , παρά ταύτα όμως κρύβει μια δόση αλήθειας . Στην ερώτηση που του έγινε «τι σημαίνει βάρβαρος». Ο θεόπνευστος αυτός άνθρωπος απάντησε. «Κάποιος που δεν μιλάει ελληνικά». Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι η Αγία Γραφή γράφτηκε στην αρχαία Ελληνική γλώσσα. Μόνο η μητέρα γλώσσα θα μπορούσε να αποδώσει σωστά τις θεόπνευστες αλήθειες και τη σοφία των αρχαίων ελλήνων , τα έργα και τις ημέρες των που έφεραν τον πολιτισμό στο κόσμο, δυστυχώς οι νεότεροι ΔΕΝ θα μπορούν να κατανοήσουν γιατί κάποιοι ¨εκσυγχρονιστές¨ δημοτικιστές θεώρησαν την αρχαία Ελληνική ¨βασανιστική¨ και την κατάργησαν από τα σχολεία, όταν άλλοι λαοί την διδάσκουν στα πανεπιστήμιά τους. Ο ανθέλληνας Κίσιγκερ υποστήριζε ότι¨ ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος διότι στηρίζει τη δύναμή του στην ιστορία του αλλά κυρίως στη γλώσσα του, χτύπησέ τον σε αυτές τις αξίες του εάν θέλεις να τον υποτάξεις¨

Επιστημονικά αποδεδειγμένη η μοναδικότητα και ο θησαυρός της Μητέρας Ελληνικής Γλώσσας, γι’ αυτό λοιπόν αξίζει πολύ σεβασμό.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨