Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Ο Γιούνκερ δίνει στη δημοσιότητα τις προτάσεις των θεσμών

Δείτε τις προτάσεις των θεσμών & την ανακοίνωση - κείμενο (28/6) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 

«Για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και σε πνεύμα διαφάνειας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει τις τελευταίες προτάσεις όπως συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς» αυτό ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με το κείμενο οι δανειστές υπαναχωρούσαν στο θέμα του ΦΠΑ στο 13% αντί του 23% στα ξενοδοχεία που προβλεπόταν αρχικά. Η ίδια τιμή, 13% προβλεπόταν για τα βασικά τρόφιμα, τιμολόγια ΔΕΗ και νερού.

Επιπλέον η πρόταση προέβλεπε το ΦΠΑ στα φάρμακα, θέατρα και στα βιβλία να παραμείνει στο 6%, ενώ καταργούσε την έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό ζητείται.........
άμεση αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 έτη εισφορών.

Επίσης ζητείται σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το τέλος Δεκεμβρίου 2019. Η εφαρμογή του μέτρου είναι άμεση.

Επίσης περιλαμβάνονται μέτρα όπως η αύξηση της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις στο 100% και αύξηση φόρου εισοδήματος των εταιρειών στο 28%.

Αύξηση στο φόρο επιχειρήσεων από το 26% στο 28%.

Ακόμη προβλέπεται φορολογία στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Φόρος πολυτελείας σε σκάφη αναψυχής που ξεπερνούν τα 10 μέτρα και αύξηση του ποσοστού από το 10% στο 13% στην είσπραξη φόρου εισοδήματος από το 2014 και μετά.

Αναλυτικά οι προτάσεις των θεσμώνΗ ανακοίνωση - κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή, μια εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, στην ιστοσελίδα της Κομισιόν με τίτλο «Ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις τελευταίες προτάσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα».

Το κείμενο δημοσιεύθηκε και στα ελληνικά και σε αυτό τονίζεται πως οι τελευταίες προτάσεις λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις των ελληνικών αρχών της 8ης, 14ης, 22ας και 25ης Ιουνίου 2015, αλλά και τις συνομιλίες σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον κ,. Γιούνκερ κατά τη διάρκεια των συνομιλιών και έως την Παρασκευή υπήρχε συναντίληψη όλων των εμπλεκομένων πλευρών ότι η σύνοδος αυτή του Eurogroup θα επιτύγχανε μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία όχι μόνο θα είχε συμπεριλάβει τα μέτρα προς κοινή συμφωνία, αλλά θα κάλυπτε και τις μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες όπως και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Επίσης, όπως τονίζεται οι προτάσεις των θεσμών περιελάμβαναν την υποστήριξη ενός πακέτου για μια νέα αρχή για την ανάπτυξη και την απασχόληση με τη πρωτοβουλία της Επιτροπής που θα υποστήριζε την ανασυγκρότηση και τις επενδύσεις στη πραγματική οικονομία, όπως είχε συζητηθεί και υιοθετηθεί στη συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2025.

Παρόλα αυτά, τονίζεται στο ίδιο κείμενο, δεν έγινε εφικτή η τυπική ολοκλήρωση και παρουσίαση στο Eurogroup της τελικής εκδοχής αυτού του εγγράφου, ούτε της περίληψης μιας συνολικής συμφωνίας, λόγω της μονομερούς απόφασης των ελληνικών αρχών να εγκαταλείψουν τη διαδικασία το βράδυ της 26ης Ιουνίου 2015.

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΟΣ!!!!!!!

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨