Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΣΑΕΜΘ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ 2% ΥΠΕΡ ΕΛΟΑΣ-ΕΛΟΑΑ-ΕΛΟΑΝ


ΠΡΟΣ:κ.Εθν.Αμυνας κ. Καμμένο Πάνο
ΚΟΙΝ.κ.Ησυχος Κώστας ,κ.Τόσκας Νίκος

Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ
Αναγεννήσεως 184
ΤΚ 682 00 Ορεστιάδα e-mail psaemth.gr@gmail.com
Ορεστιάδα 10 Ιουν. 2015

ΘΕΜΑ: Πρόταση νομοθετικής ρύθμισης (Κράτηση 2% από το εφάπαξ των ΕΜΘ)

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Σας κάνουμε γνωστό ένα υπαρκτό πρόβλημα των αποστράτων Εθελοντών Μακράς θητείας το οποίο δημιουργεί μεγάλη αδικία εις βάρος τους σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες στρατιωτικών.

1. Με την υπουργ. απόφαση Φ.952/3/129101/Σ.649/5-4-013/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ με την......
οποία έγινε δεκτή Γνωμοδότηση του Γ΄ Τμήματος του ΝΣΚ, οι Ειδικοί Λογαριασμοί Αλληλοβοήθειας των Ε.Δ υποχρεώνουν τους Εθελοντές Μακράς Θητείας σε καταβολής πρόσθετης εισφοράς 2% για το διάστημα που υπηρετούσαν ως Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης. !!
Η εφαρμογή της Γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ 299/2008 γίνεται βασιζόμενη στον Ν.398/1974 ,ένα νόμο με χουντικές καταβολές, μιας και ψηφίστηκε από την «κυβέρνηση» Ιωαννίδη και φέρει την υπογραφή του Φαιδωνα Γκιζίκη!!!
Η λογική της βασίζεται στο σκεπτικό ότι οι εισφορές που οι ΕΜΘ πλήρωναν κατά το χρόνο που υπηρετούσαν σαν ΟΠΥ ήταν «κοινωνικοί πόροι »και όχι κανονικές εισφορές ,παρά το γεγονός ότι οι ΕΜΘ κατέβαλαν στα Ταμεία Αλληλοβοήθειας, κανονικά εισφορές που κατέβαλλαν και οι υπόλοιποι στρατιωτικοί. Σε ερωτήσεις μας προς τα ταμεία Αλληλοβοήθειας ,και στο ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ δεν λάβαμε πειστικές απαντήσεις που να αποδεικνύουν ότι οι εισφορές μας είχαν χαραχτήρα κοινωνικών πόρων.
Δεχόμαστε ότι οι εισφορές όσων συναδέλφων μας υπέρ των ταμείων, απολύθηκαν μετά την υπηρεσία τους ως ΟΠΥ, παραμένουν σε αυτά χαρακτηριζόμενες «πόροι», αλλά οι υπόλοιποι ΟΠΥ που συνεχίσαμε την σταδιοδρομία μας στις Ε.Δ εντασσόμενοι στο θεσμό των ΕΜΘ και μονιμοποιηθήκαμε με νόμο του Κράτους δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι όλα όσα πληρώναμε κανονικά τα 5 πρώτα έτη υπέρ των ταμείων ,εξαφανίστηκαν και χαρακτηρίζονται κοινωνικοί πόροι !!!Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι οι «πλούσιοι» Δεκανείς και Λοχίες κατέβαλλαν πόρους υπέρ των «φτωχών» Ανωτάτων Άξων!!!

2. Κύριε Υπουργέ έχουν περάσει σχεδόν 2 έτη που εντελώς αντιδημοκρατικά τα Ταμεία Αλληλοβοήθειας παρακρατούν 2% από το εφάπαξ των ΕΜΘ επιλεκτικά από τον Απρίλιο του 2013 και μετά, ενέργεια που συνιστά διάκριση και κατάφορη αδικία. Δεν μπορούν τα ταμεία να αποφασίζουν βασιζόμενα σε «χουντικούς νόμους»!!! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε ημέρες Δημοκρατίας, στην οποία άλλωστε ορκιστήκαμε από την πρώτη στιγμή της θητείας μας στις Ε.Δ!! Οι θιγόμενοι ΕΜΘ έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά προς τα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια διότι η αδικία είναι κατάφωρη και προσβάλει μια ολόκληρη κατηγορία στρατιωτικών που τίμησαν το εθνόσημο .
Οι Ειδικοί Λογαριασμοί Αλληλοβοήθειας στερούνται κάθε νομικού ερείσματος εφαρμόζοντας την παραπάνω κράτηση εις βάρος μας. Παρακαλείσθε κ. Υπουργέ όπως όπως καταθέσετε την παρακάτω τροπολογία στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου σας:
«καταργείται η εφαρμογής της υπουργ. απόφασης Φ.952/3/129101/Σ.649/5-4-2013/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ με την οποία έγινε δεκτή Γνωμοδότηση του Γ΄ Τμήματος του ΝΣΚ, σχετικά με την υποχρέωση καταβολής πρόσθετης εισφοράς 2% από τους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) που είχαν καταταγεί μέχρι την 31-12-1992 και αφορά στο διάστημα που υπηρετούσαν ως Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης»

3.Σας παρακαλούμε όπως ενεργήσετε με τον δέοντα τρόπο προς άρση της αδικίας εις βάρος των αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας που είχαν την ατυχία να λάβουν τα εφάπαξ τους από το ΕΛΟΑΣ από τον Απρίλιο του 2013 και μετά ,σε αντίθεση με τους συναδέλφους που το έλαβαν πριν την ημερομηνία αυτή και δεν τους έγινε η παραπάνω κράτηση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨