Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ


Γράφει ο Επγός (Ι) ε.α. Γεωρ. Β. Κασσαβέτης
Τ. Δ/ντος Συμβούλου ΕΑΑΑ

Ο  πρύτανης της ελληνικής διπλωματίας Βασίλειος Παπαδάκης έλεγε ότι « για να διαπραγματεύεσαι επιτυχώς στο εξωτερικό χρειάζεσαι δύο στοιχεία. Ισχυρό στρατό και εύρωστη οικονομία». Εν τοιαύτη περιπτώσει- θα διερωτηθεί κάποιος- τι περιθώρια επιτυχούς διαπραγματεύσεως διαθέτει  ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πέραν της χειρίστης οικονομικής καταστάσεως της χώρας, η οποία αναμφιβόλως επηρεάζει τη μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων , έχει εις βάρος του την.....
απειρία του ίδιου και των στελεχών του, την ιδεοληψία των μαρξιστικών συνιστωσών του και τα βαρίδια των εξωπραγματικών προεκλογικών εξαγγελιών της Θεσσαλονίκης;
Προφανώς, συνεπεία των ως άνω παραγόντων  το έργο του νέου πρωθυπουργού είναι εξαιρετικά δυσχερές και κατά την άποψή μας  ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύεται θα είχε επισύρει την αποβολή της χώρας από την Ευρωπαϊκή  Ένωση, αν το Grexit  δεν είχε οδυνηρές οικονομικές συνέπειες και για την Ευρωζώνη. Και το πλέον δυσάρεστο είναι ότι όσο παρατείνεται ο χρόνος της διαπραγματεύσεως, τόσο η αγορά θα παγώνει, οι τράπεζες θα στεγνώνουν, οι οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας θα αυξάνονται, η οικονομία θα επιδεινώνεται, η χρηματοδότηση θα καθυστερεί και το έργο του θα καθίσταται ολοένα και δυσκολότερο.
Και το ερώτημα που εγείρεται αβιάστως εν προκειμένω είναι το εξής. Με δεδομένα την ξεκάθαρη εντολή που έχει λάβει  ο κ. Τσίπρας από τον ελληνικό λαό να παραμείνει στο ευρώ, αλλά και τους αντίθετους, προς τους ιδεολογικούς προσανατολισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, όρους των δανειστών τι πρέπει να κάνει ο κ. Τσίπρας; Να αποδεχθεί τους επώδυνους όρους των δανειστών, ή να τους απορρίψει και να κηρύξει στάση  πληρωμών κατά το προηγούμενο του Ιωάννου Μεταξά το 1936, όπως του ζητούν αρκετά στελέχη του;
Κατά την άποψή μας ούτε το πρώτο συμφέρει τη χώρα, κι ούτε το δεύτερο είναι εφικτό σήμερα. Αναμφιβόλως όλοι οι όροι  των δανειστών είναι  μειωτικοί, επιζήμιοι και επώδυνοι για τους Έλληνες πολίτες. Η αποδοχή όμως των περισσοτέρων εξ’ αυτών είναι μονόδρομος, όταν η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία και χωρίς τη χρηματοδότηση των εταίρων οδηγείται σε μη ελεγχόμενη  χρεοκοπία. Ως εκ τούτου όσοι αβασάνιστα επικαλούνται το προηγούμενο του Ιωάννου Μεταξά, ο οποίος το 1936 αρνήθηκε να υποστηρίξει το δάνειο που είχε συνάψει η χώρα με την τράπεζα Societe Commerciale de Belgique με το επιχείρημα ότι « Η εξυπηρέτηση του δανείου θα έθετε σε κίνδυνο την κατάσταση του λαού και της χώρας» , λησμονούν ενδεχομένως ότι ο Τσίπρας δεν είναι Μεταξάς και ότι η Ελλάδα δεν ανήκε τότε σε καμιά Ευρωπαϊκή Ένωση με τις σημερινές δεσμεύσεις. Αυτός είναι ο λόγος που η αθωωτική απόφαση του διεθνούς  δικαστηρίου το 1938 για τη χώρα μας δεν αποτελεί χρήσιμη νομολογία για τη σημερινή κατάσταση.
Συνεπώς, με δεδομένο ότι το συμφέρον της χώρας επιβάλλει την παραμονή της στο ευρώ, η αποδοχή των όρων των δανειστών είναι αναπόφευκτη, με εξαίρεση τους εξής δύο. Την περαιτέρω μείωση των συντάξεων  και των αμυντικών δαπανών. Οι λόγοι μη αποδοχής των απαράδεκτων αυτών όρων  είναι προ φανείς και αυταπόδεικτοι. Αναλυτικότερα, περαιτέρω μείωση των συντάξεων σημαίνει πλήρη αδυναμία των συνταξιούχων όχι   μόνο να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το κράτος( φόρους, εισφορά αλληλεγγύης, έμφια, κ.λ.π.), αλλά και να προμηθευθούν τα φάρμακά τους.
Αν όμως αποδοχή του παραπάνω όρου σημαίνει την πλήρη περιφρόνηση της ανθρώπινης ύπαρξης ,αποδοχή της μείωσης των αμυντικών δαπανών της χώρας σημαίνει  διάπραξη του εγκλήματος της εσχάτης προδοσίας. Όσοι εκ των δανειστών είχαν τη φαεινή ιδέα να επιβάλλουν τον εθνικώς απαράδεκτο αυτόν όρο λησμονούν προφανώς ότι η χώρα μας αφ’ ενός μεν συνορεύει με την Ασιατική Τουρκία- τελευταία σήκωσε κεφάλι και η Αλβανία- , χώρες που ουδέποτε απέκρυψαν τις αρπακτικές διαθέσεις τους έναντι της  Ελλάδος, αφ’ ετέρου δε ότι διαθέτει τα πλέον εκτεταμένα θαλάσσια σύνορα και ως εκ τούτου δέχεται καθημερινά τα αμέτρητα πλήθη των λαθρομεταναστών που συνωστίζονται στα Μικρασιατικά παράλια.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι ανάγκη να κατανοήσουν ότι όταν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αλωνίζουν καθημερινά το Αιγαίο, παραβιάζοντας όχι μόνο το ελληνικό  FIR, αλλά και τον εθνικό εναέριο χώρο, κι όταν τα τουρκικά αντιτορπιλικά , υπό το πρόσχημα της αβλαβούς διελεύσεως, περιπολούν τις ακτές των ελληνικών νησιών, δεν νοείται αυτόνομο κράτος να μην διαθέτει τα μέσα για την προάσπιση της εθνικής του τιμής και αξιοπρέπειας.

Κλείνοντας επιθυμούμε να επισημάνουμε στον κ. πρωθυπουργό το ανυπέρβλητο χρέος του να διατηρήσει τη χώρα στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διατηρούμε βάσιμες ελπίδες ότι οι δανεισταί δεν θα επιμείνουν στην ικανοποίηση των εθνικώς απαράδεκτων αυτών όρων. Άλλωστε και οι ίδιοι έχουν δημοσίως δηλώσει ότι είναι πρόθυμοι να δεχθούν ισοδύναμα μέτρα. Και δόξα τω θεώ οι  στρεβλώσεις στην ελληνική οικονομία, οι άσκοπες δαπάνες,  οι μισθολογικές ανισότητες και  οι άχρηστοι δημόσιοι οργανισμοί είναι τόσο πολλοί , ώστε ο εξορθολογισμός τους μπορεί να δώσει τα απαιτούμενα  ισοδύναμα αυτά μέτρα, ώστε να ικανοποιηθούν οι όροι των δανειστών και να επιτευχθεί η πολυπόθητος συμφωνία με τους εταίρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨