Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Η Ε.Α.Α.Α. απαντά στα μέλη της για την Τροπολογία της ΚΥΑ


Από το Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Α. κ. Κ. Ιατρίδη λάβαμε την παρακάτω απάντηση

Σας αποστέλλω απάντηση του Υποπτεράρχου Κων. Δελλή επι του σχετικού θέματος και παρακαλούμε για την ανάρτηση.

Απάντηση για την Τροπολογία της ΕΑΑΑ

Η ΕΑΑΑ όπως και οι άλλες Ενώσεις Αποστράτων είναι ΝΠΔΔ δηλαδή είναι κομμάτι του Δημοσίου. Ως τέτοιο έχει δυο αποστολές την Εθνική και την προστασία των συνταξιούχων και εν ενεργεία συναδέλφων.

 Κύριοι συνάδελφοι........
η Ελλάδα θέλει να ζήσει και θα ζήσει… Και ένα Έθνος δεν ζει με την αναξιοκρατία. Όλοι μας ζήσαμε συναδέλφους που πρόσφεραν πολλά και συναδέλφους που κρύβονταν (από όλες τις προελεύσεις).

 Όλες οι προελεύσεις έχουν άριστους, καλούς και άχρηστους. Γι’ αυτό λοιπόν και για να πάει μπροστά αυτό το Έθνος πρέπει να αμειβόμαστε όλοι ανάλογα με την προσφορά μας και αυτή η προσφορά αναδεικνύει την προσωπικότητα μας. Εδώ έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα. Προήχθησαν και προάγονται οι πάντες με βάση τα χρόνια υπηρεσίας. Γεμίσαμε στρατηγούς και συνταγματάρχες.

 Αυτή είναι η ανάδειξη της προσωπικότητας; 
 Άλλη αρχή της Δημοκρατίας είναι ο πλουραλισμός και η πολυφωνία. Όλοι μας γνωρίζουμε πως ο συνδικαλισμός διαμορφώνει την κοινή γνώμη. Και επειδή η Πατρίδα έχει συνδικαλιστικούς συλλόγους περισσότερους από όσους όλη η Ευρώπη, απαιτείται να ακούγεται η φωνή όλων των προελεύσεων. Αυτή είναι λοιπόν η σκέψη για την ανάγκη νέας διαμόρφωσης του ΔΣ της ΕΑΑΑ, όπως ακριβώς ισχύει για την ΕΑΑΣ και ΕΑΑΝ , οι οποίες λειτουργούν άψογα και ειρηνικά.

 Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι Ενώσεις έκαναν με το παραπάνω το καθήκον τους για την προάσπιση των συμφερόντων των μελλών τους. Όμως δεν πράττουν το ίδιο για να σταματήσει επιτέλους η αναξιοκρατία και η αδικία, με την άκριτη προαγωγή όλων.(όλοι στρατηγοί, συνταγματάρχες, διευθυντές).

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ;

Κων/νος Δελλής
Υποπτέραρχος (Ε) ε.α.

Για το ίδιο θέμα δείτε:

Για την ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ της ΕΑΑΑ

Η τροποποίηση της ΚΥΑ ¨πολεμική¨ ατμόσφαιρα για τους αποστράτους της ΠΑ και το μέλλον της ΕΑΑΑ (Επιστολή στον Καμμένο)

Ο θεσμικός Εκσυγχρονισμός των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ε.Δ.

Επαναφορά της Κ.Υ.Α περί Οργάνωσης & Λειτουργίας Ε.Α.Α.Α. Για υπογραφή στον Καμμένο.Μεγάλες αντιδράσεις από τους Αποστράτους!!!

4 σχόλια:

  1. Είμαι Αξιωματικός ε.α. προερχόμενος από τη ΣΤΥΑ.
    Θέλω να κάνω μια ερώτηση προς την ΕΑΑΑ και περιμένω μια πειστική απάντηση από τον πρόεδρο της.
    Θεωρητικά, δύναμαι εάν ασχοληθώ με τη πολιτική να γίνω υπουργός Εθνικής Άμυνας.
    Δηλαδή θα είμαι ο Προϊστάμενος των Ενώσεων Αποστράτων.
    Πρόεδρος όμως της ΕΑΑΑ δεν μπορώ να γίνω, επειδή δεν είμαι Υποπτέραρχος η Αντιπτέραρχος.
    ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    Δηλαδή στην Ελλάδα να μπορείς να γίνεις Υπουργός(και Πρωθυπουργός), ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ.

    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί Συνάδελφοι του aeroporiapostratos.Blogspot.gr
    Με ιδιαίτερη έκπληξη είδα το άρθρο σας « Η Ε.Α.Α.Α. απαντά στα μέλη της για την Τροπολογία της ΚΥΑ » και αμέσως μετά την προσεκτική ανάγνωση της επιστολής του κ. Δελλή, μου δημιουργήθηκαν τα παρακάτω ερωτήματα :
    1. Παρατηρώντας την υπογραφή της επιστολής, φαίνεται ότι ο κ. Δελλής την υπογράφει ατομικά και χωρίς να δηλώνει τον θεσμικό του ρόλο ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης. Με αφορμή λοιπόν φήμες οι οποίες φέρονται να υποστηρίζουν ότι ο κ. Δελλής έχει παραιτηθεί διαμαρτυρόμενος για την μη υπογραφή της τροπολογία της ΚΥΑ , αναρωτιέμαι πώς προκύπτει ο τίτλος του άρθρου « Η ΕΑΑΑ απαντά στα μέλη της για την τροπολογία της ΚΥΑ»;;;;; Μάλλον με μία δημόσια τοποθέτηση του κ. Δελλή θα μπορούσε να θεωρηθεί και τίποτα παραπάνω.
    2. Στην πρώτη παράγραφο της επιστολής γίνεται λόγος για την αποστολή της Ένωσης η οποία είναι όπως αναφέρεται « …. την προστασία των συνταξιούχων και εν ενεργεία συναδέλφων». Διερωτώμαι λοιπόν , από πού προκύπτει θεσμικά η προστασία των εν ενεργεία κ. Δελλή;;;; Και αν προκύπτει από κάπου , τι είδους προστασία επιφύλαξαν οι Ενώσεις στους εν ενεργεία, όταν έπεφταν βροχή οι τιμωρίες εξ αιτίας της συμμετοχής τους στις συγκεντρώσεις του Μάρτη του 2013 όταν από την μία οι Ενώσεις καλούσαν τους εν ενεργεία για συμμετοχή με στολή και από την άλλη έλεγαν ότι συμφωνούν με τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ , «αδειάζοντας» έτσι τους εν ενεργεία συναδέλφους μας;;;;;;;
    3. Στην τρίτη παράγραφο σχετικά με την τοποθέτηση του ότι «……γεμίσαμε Στρατηγούς και Συνταγματάρχες» δεν θα διαφωνήσω, αλλά συγχωρέστε με οι Στρατηγοί και οι Συνταγματάρχες προέρχονται στη συντριπτική πλειοψηφία από τους αποφοίτους ΑΣΕΙ και όχι από τους αποφοίτους ΑΣΣΥ ( οι οποίοι μετά την ψήφιση του Ν.3883/10 μόλις και μετά βίας γίνονται Αντισυνταγματάρχες – αλήθεια, που έχει προστατέψει η ΕΑΑΑ στον τομέα αυτό τους εν ενεργεία συναδέλφους μας;;;; ) και σε τελική ανάλυση τι σχέση έχει η εν λόγω τοποθέτηση με την τροπολογία της ΕΑΑΑ;;;;
    4. Στην τέταρτη παράγραφο αναφέρεται ότι «….. Άλλη αρχή της Δημοκρατίας είναι ο πλουραλισμός και η πολυφωνία….» Επίσης δεν θα διαφωνήσω με μία καίρια όμως επισήμανση : Το Σύνταγμά μας ρητά αναφέρει ότι « προϋπόθεση για την σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας είναι να τηρούνται οι βασικές αρχές της Δημοκρατίας ήτοι να λαμβάνεται υπόψη η απόφαση της πλειοψηφίας και να προστατεύονται οι μειονότητες». Δεν ξεχωρίζει το ένα από το άλλο. Εσείς λοιπόν γιατί απαξιώνετε την πλειοψηφία προκειμένου να στηρίξετε ( για τους δικούς σας λόγους – με το πρόσχημα της πολυφωνίας) την μειοψηφία ;;;;;
    5. Στην Πέμπτη παράγραφο γίνεται εκ νέου αναφορά περί προαγωγής όλων « ……να σταματήσει επιτέλους η αναξιοκρατία και η αδικία, με την άκριτη προαγωγή όλων.(όλοι στρατηγοί, συνταγματάρχες, διευθυντές).» Είναι απολύτως κατανοητό, αλλά αυτό απαντά στις κριτικές της πλειοψηφίας των εν αποστρατεία συναδέλφων για την αναγκαιότητα της τροποποίησης της υφιστάμενης ΚΥΑ;;;;;; Τα ερωτήματα που θα έπρεπε να απαντήσει , κατά την ταπεινή μου γνώμη , ο κ. Δελλής είναι τα εξής : Γιατί η ΕΑΑΑ προτείνει αλλαγή του τρόπου εκλογής της σύνθεσης του Δ.Σ. επικαλούμενη την καλή λειτουργία των άλλων Ενώσεων και τάσσεται υπέρ ενός χουντικού νομοθετικού διατάγματος (Ν.Δ.1171/72) και αμφισβητεί μία δημοκρατική διαδικασία η οποία έχει προβλεφθεί με τον δημοκρατικό Ν.1911/90;;;;; Γιατί αμφισβητεί μία δημοκρατικότατη διαδικασία επιλογής των τοπικών Δ.Σ. των Παραρτημάτων με εκλογές η οποία υφίσταται εδώ και 22 έτη και τάσσεται υπέρ του «αποφασίσουμε και διατάσουμε (συγνώμη διορίζουμε ήθελα να πώ)»;;;;;;;;;;;
    Δυστυχώς τα τελευταία ερωτήματα, τα οποία είναι και τα πλέον καίρια όσων πιστεύουν ότι η προτεινόμενη τροπολογία της ΚΥΑ δεν είναι προς την σωστή και δίκαιη κατεύθυνση , δεν έχουν απαντηθεί!!!!!! Συνεπώς το « Η Ε.Α.Α.Α. απαντά στα μέλη της για την Τροπολογία της ΚΥΑ » μάλλον ως ουτοπικό μπορεί να χαρακτηριστεί.
    Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
    Νικόλαος Βούλγαρης
    Σμηναγός ε.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από πότε η Ένωση ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ Αξκών Αεροπορίας έγινε προστάτης των ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ;

    "Όλες οι προελεύσεις έχουν άριστους, καλούς και άχρηστους." ... είστε σίγουρος για το τελευταίο κ. Δελλή ; .. συναντήσατε πολλούς "άχρηστους" συναδέλφους ; ... τελούσαν πολλοί τέτοιοι υπό τις διαταγές σας ; ... επιπλέον είχατε πολλούς τέτοιους Προϊσταμένους ;

    "Όλοι μας ζήσαμε συναδέλφους που πρόσφεραν πολλά και συναδέλφους που κρύβονταν (από όλες τις προελεύσεις)" ... αναμένω ονοματεπώνυμα κ. Δελλή.

    Με νόμους του 1972 κ. Δελλή επιχειρείτε να διορίσετε Διοικητικά Συμβούλια Παραρτημάτων ΕΑΑΑ το .... 2015 !!!


    Ηλίας Γ. Ντούβλης
    Σγός (ΥΔΚ) ε.α.
    (25η σειρά ΣΥΔ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απάντηση στον κ. Nikos Voulgaris

    Συνάδελφε κ. Βούλγαρη

    Το άρθρο του αντιπροέδρου της Ε.Α.Α.Α. κ. Δελλή, μας το έστειλε για ανάρτηση ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Α. κ. Κ. Ιατρίδης από το δικό του προσωπικό email , όπως γράφαμε και στην αρχή της ανάρτησή μας.

    Άρα ο κ. Ιατρίδης ήταν ενήμερος για αυτό που έστελνε και φυσικά είχε διαβάσει και το περιεχόμενο του.

    Και για να ξαναθυμηθούμε λίγο τα Αεροπορικά μας :
    Ενήργησαν ως ζεύγος Αεροσκαφών

    Ο Νο 2 της Ε.Α.Α.Α. έγραψε το άρθρο και ο Νο1 ζήτησε να αναρτηθεί ως απάντηση
    Δηλαδή και οι δύο μαζί απάντησαν στα μέλη της Ε.Α.Α.Α.

    Από εκεί προκύπτει ο τίτλος: Η Ε.Α.Α.Α. απαντά στα μέλη της για την Τροπολογία της ΚΥΑ

    φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨