Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΕΣΠΕΘ: Θα επιτρέψει ο κ. ΥΠΕΘΑ να μειωθεί το εισόδημα των πιλότων του στα μαχητικά που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή;


Κατόπιν δημοσίευσης στο newsit της ελληνικής πρότασης προς τους δανειστές (έγγραφο των 47 σελίδων), οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αν υιοθετηθεί το μέτρο της αύξησης κατά 30% και 50% της εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, τότε οι πιλότοι μας, οι βατραχάνθρωποι κλπ λόγω των επιδομάτων κινδύνου που λαμβάνουν, καθώς και ανώτατοι Αξκοί θα δουν το εισόδημα τους να μειώνεται.

Θα γίνει το εξής παράδοξο αυτές οι κατηγορίες και ενώ ακόμη η πολιτεία τους οφείλει να τους επιστρέψει το υπόλοιπο 50% λόγω της απόφασης του ΣτΕ να δώσουν οι ίδιοι χρήματα στο Κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι όταν υιοθετήθηκε η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, προβλέπονταν αυτή να καταργηθεί το έτος 2015. Αντ αυτού από 1-1-2015 μειώθηκε κατά 30%. Και ενώ θα περίμενε κανείς να καταργηθεί με την αλλαγή της Κυβέρνησης, υπάρχει πρόταση για διατήρηση της και αύξηση κατά 30% και 50% σε ορισμένα εισοδήματα!!!

Στην ιστοσελίδα της....... ΠΟΕΣ φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του κ. ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου όπου αναγράφονταν «Ο ελληνικός λαός έχει χάσει τα πάντα και οι μισθοί όσων έχουν ακόμα δουλειά έχουν μειωθεί δραματικά. Οι πιλότοι μου στα μαχητικά βγάζουν μόνο 1.200 ευρώ το μήνα (πριν ήταν 2.400) για να θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή»

Η ΕΣΠΕΘ τα τελευταία 3 χρόνια, σχολίαζε-ενημέρωνε για οτιδήποτε θα επιβάρυνε τις οικογένειες των στελεχών των ΕΔ (ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΕΦΑΠΑΞ Κ.Λ.Π), αναρτώντας πίνακες και άρθρα προκείμενου να προλάβει τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα επέφεραν αυτά στα στελέχη των ΕΔ. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο προς την προηγούμενη Κυβέρνηση «εκεί που μας χρώσταγαν μα πήραν και το βόδι». Θα επαναληφτεί ξανά; Ο χρόνος θα δείξει για άλλη μια φορά.

Εφιστούμε την προσοχή στην Ομοσπονδία μας ώστε να σταθεί δίπλα στο συνάδελφο μας, να μην αδιαφορεί προστατεύοντας, τυχόν, με τις πράξεις άλλους και να παρέμβει ώστε να μην μειωθούν περαιτέρω τα εισοδήματα των στελεχών των ΕΔ, όπου αποτελούν και Κόκκινες γραμμές για τον κ. ΥΠΕΘΑ.

Ευελπιστούμε ότι στην περίπτωση που υιοθετηθεί από τον κ. ΥΠΕΘΑ, η παραπάνω πρόταση της μείωσης των εισοδημάτων με την εισφορά αλληλεγγύης, ειδικά του προσωπικού που θέτει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, να λάβει αντίμετρα ώστε να επιστραφεί το ποσό που θα τους παρακρατηθεί από τα μηνιαία εισοδήματα. Να προβλεφθεί δηλαδή διάταξη αντίστοιχη με αυτή του άρθρου 89 του Ν.3883/2010 όπου τα διάφορα επιδόματα κινδύνου κ.λ.π φορολογήθηκαν με 65%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨