Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Παραίτηση Αντιπροέδρου Ε.Α.Α.Α για την ΚΥΑ & Επιστολή Ιατρίδη στον Καμμένο


ΣΧΟΛΙΟ:  για το ίδιο θέμα της τροπολογίας πατήστε ΕΔΩ & ΕΔΩ

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ Κώστας Ιατρίδης έστειλε επιστολή στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο. Δημοσιεύουμε όλο το κείμενο και ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του Αντιπροέδρου της ΕΑΑΑ.


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΑΑΑ.

Κύριε Υπουργέ

Εκφράζουμε την ανησυχία μας αλλά και τον προβληματισμό μας γιατί ενώ η ΥΑ σχετικά με την νέα σύνθεση του ΔΣ/ΕΑΑΑ ,η οποία ενεκρίθη ομόφωνα από το ΔΣ, και υπεγράφει από τους Α/ΓΕΑ, ΑΓΕΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ και βρίσκεται εδώ και ένα μήνα περίπου στο γραφείο σας δεν υπογράφεται από εσάς.
Γιατί ο Δντής του Γραφείου σας Πτέραρχος (Ι) Θ. Συμεωνίδης αντιδρά αρνητικά παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Προέδρου της ΕΑΑΑ για άμεση υπογραφή , ώστε να προκηρυχτούν οι εκλογές με τη νέα σύνθεση έγκαιρα και δεν προωθεί το φάκελο με την ΥΑ για υπογραφή;
Τι εξυπηρετεί αυτή η άρνησή του, όταν......
ο ίδιος είχε προτείνει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να εκπροσωπούνται όλες οι Σχολές προέλευσης στο ΔΣ και όχι μόνον οι προερχόμενοι εξ ανθυπασπιστών; Γιατί αντιδρά στον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της ΕΑΑΑ, όταν μάλιστα και οι άλλες δύο Θεσμικές Ενώσεις (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ) έχουν την ίδια σύνθεση με αυτή που προτείνει ηΕΑΑΑ και λειτουργούν πιο συλλογικά και ομαλά; Ποια σκοπιμότητα υπάρχει;
Κύριε Υπουργέ
Μας είχατε πεί στη συνάντηση του Συντονιστικού ότι μας θέλετε δίπλα σας ως συμβούλους. Αλήθεια πως μπορεί να είναι σύμβουλος μια απαξιωμένη Ένωση , όταν δεν θα υπάρχει σύνθεση απόψεων και ανάλογη εκπροσώπηση; Σε τι θα είναι χρήσιμη και τι μπορεί να προσφέρει στα μέλη της μια τέτοια Ένωση;
Κλείνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την επιστολή που σας έστειλα και ζητώ επείγουσα συνάντηση μαζί σας. Δεν μου απαντήσατε.Περιμένω ακόμη.
Ήδη ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΑ ο Υπτχος εα. Κων. Δελλής υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας, για τη μη υπογραφή της ΥΑ. Δεν γνωρίζω αν θα ακολουθήσουν και άλλοι. Η απαξίωση ή μη της ΕΑΑΑ είναι θέμα δικό σας.

Αντιπτέραρχος (Ι) Κων. Ιατρίδης
Επίτιμος Δκτης ΔΑΥ
Πρόεδρος ΕΑΑΑ.


Η επιστολή παραίτησης του Αντιπροέδρου της ΕΑΑΑ

ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργόν Εθνικής Αμύνης
κ. Πάνον Καμμένο
ΚΟΙΝ: τον Αξιότιμον Πρόεδρο ΕΑΑΑ
Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Κων/νο Ιατρίδη

ΘΕΜΑ: Παραίτηση από τη θέση του Αντιπροέδρου ΕΑΑΑ

Σχετ: Φ/454/ΑΔ529032/Σ4/ΥΕΘΑ ΦΕΚ 1/ 4 Ιανουαρίου 2013

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
με τη σχετική ΥΑ κατακυρώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα της 11 Νοεμβρίου 2012 για τη θέση του Αντιπροέδρου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών της ΠΑ στο πρόσωπό μου.
Στην εκλογική διαδικασία έλαβα μέρος όχι για να διανύσω μια τριετία, σε έναν οργανισμό (ΝΠΔΔ), διαχειρίσεως τρεχόντων προβλημάτων, αλλά για να προσφέρω στην ανατροπή παθογενειών αποτέλεσμα συνδικαλισμού και συντεχνιών.
Η ΕΑΑΑ, κατ’ αντίθεση με τις άλλες δύο Ενώσεις του Στρατού και Πολεμικού Ναυτικού, δεν περιέχει στο Διοικητικό της Συμβούλιο εκπροσώπους ειδικοτήτων, αλλά συλλήβδην αξιωματικούς, εξ υπαξιωματικών των οποίων οι σύλλογοι δρομολογούν τη σταυροδοσία. Έτσι οι αξιωματικοί Πανεπιστημιακής Μορφώσεως (Α΄ κατηγορία) δεν προσφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα αφού δε θα εκλεγούν. Στις εκλογές, π.χ. την 11 Νοεμβρίου 2012 από τους πέντε υποπτεράρχους / αντιπτεράρχους Α΄ κατηγορίας ουδείς εξελέγη σε εκλόγιμη θέση του ΔΣ.
Πριν από ένα περίπου χρόνο δρομολογήσαμε σχέδιο Υπουργικής Αποφάσεως σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχει αναλογικότητα μελών του ΔΣ, όπως συμβαίνει στην ΕΑΑΣ και ΕΑΑΝ. Το σχέδιο αυτό μετά από πολλές καθυστερήσεις ευρίσκεται προ 15νθημέρου στο νομικό Σας σύμβουλο, αφού πέρασε και υπογράφηκε από τους νομικούς συμβούλους, ΓΕΑ, ΓΕΕΘΑ, κ. Υφυπουργού και δεν έχει προωθηθεί ακόμη προς υπογραφή Σας.
Είναι σκόπιμο να σημειώσουμε ότι το τρέχον έτος έχουμε εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και ότι κατά τον τρέχοντα μήνα (Ιούνιο) πρέπει να εκδώσουμε και δημοσιεύσουμε τη διαδικασία των εκλογών.
Επειδή εγώ δεν επιθυμώ να είμαι μέρος του προβλήματος της αναξιοκρατίας και δεν επιθυμώ να συμβάλω στην έκδοση οδηγιών με βάση το παλαιό σύστημα, Σας παρακαλώ να με αντικαταστήσετε με τον πρώτο αναπληρωματικό αντιπρόεδρο ΕΑΑΑ.
Παρακαλείται ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ να δημοσιεύσει την παρούσα στην Η.τ.Α. προς γνώση των αξιωματικών της Σ.Ι, ΣΣΑΣ και γενικώς των αξιωματικών πανεπιστημιακής μορφώσεως.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους που με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους.

Με τιμή,


Κων/νος Δελλής
Υποπτέραρχος (Ε) ε.α.
Αντιπρόεδρος ΕΑΑΑ

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨