Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

ΜΙΑ ¨ΠΕΝΤΑΡΑ¨ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!! _Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

      C:\Documents and Settings\John\Τα έγγραφά μου\Οι εικόνες μου\img38_6.jpg 
Η αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία 

Γράφει 
ο Σμχος (ε.α) Γιάννης Αβραμίδης 

Τα δάνεια των Μνημονίων 225 δις € όχι μόνο δεν έσωσαν την Ελλάδα αλλά την οδήγησαν στη εξαθλίωση. Κι όμως μια ¨πεντάρα¨ είναι αρκετή για να σώσει αυτή τη χώρα αρκεί οι ταγοί αυτού του τόπου να σκεφτούν ελληνικά. Θα τεκμηριώσω τη σκέψη μου σε μια προσωπική μου εμπειρία. Το 1975 βρέθηκα στο Παρίσι, ως εκπαιδευόμενος σε ένα εργοστάσιο ηλεκτρονικών, που είχε εξοπλίσει με ηλεκτρονικά το MIRAGE- F1CG.

H AMD-BA για να ικανοποιήσει το επίπεδο γνώσεων των.......
ελλήνων εκπαιδευμένων είχε επιλέξει εκπαιδευτές με ιδιαίτερες γνώσεις στο αντικείμενο.

 Έτσι καθηγητής στην εταιρία LMT, κατασκευάστρια του Tac.A.N, ήταν πτυχιούχος του πολυτεχνείου. Σε κάποιο στάδιο της εκπαίδευσης χρησιμοποίησε τη σχέση συχνότητας και αντίστοιχης κυκλικής ω=2πf. 
Σε ερώτησή μου αν γνωρίζει τη προέλευση του συμβόλου ω δήλωσε άγνοια. 

Ενημερώθηκε λοιπόν ότι το ω είναι το 24 γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου και ο συμβολισμός αυτός χρησιμοποιήθηκε από τους προγόνους μας τους αρχαίους έλληνες. Παρόμοια άγνοια έδειξε και για το σύμβολο π. Ενημερώθηκε σχετικά, ότι είναι το 16 γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου και είναι ένας ασύμμετρος-υπερβατικός αριθμός π=3,14159….. που συνδέει το μήκος της περιφέρειας κύκλου με την ακτίνα Π=2πρ. 
Με αυτό τον αριθμό πρώτοι ασχολήθηκαν οι αρχαίοι έλληνες όπως ο Αρχιμήδης που υπολόγισε τα πρώτα 70 ψηφία του. « Αει(3)- ο(1) Θεός(4) ο(1) μέγας(5) γεωμετρεί(9)….»

 Είμαι πεπεισμένος ότι ο εν λόγω επιστήμονας δεν είναι ο μόνος για την άγνοια της προσφοράς των προγόνων μας στο παγκόσμιο πολιτισμό. 

Ο Κίσινγκερ( αναφέρεται στο βιβλίο ¨ τα μυστικά αρχεία του Κίσινγκερ¨) έλεγε ότι ¨οι Έλληνες είναι δυσκολοκυβέρνητος λαός διότι έχει δύο δυνατά όπλα την ιστορία του και τη γλώσσα του εάν θέλεις να το υποτάξεις κτύπησέ τον σε αυτά». Η ελληνική γλώσσα η μητέρα των γλωσσών και τη μοναδικότητα της μαθηματικής ερμηνείας των λέξεων, είναι πράγματι το μεγάλο όπλο μας. 

Τροφοδότησε τον παγκόσμιο λόγο σε κάθε επίπεδο, σε κάθε επιστήμη , σε κάθε τέχνη , με πλήθος λέξεων, όρων σημαινόντων και σημαινομένων κατά τον Αριστοτέλη. Οι έρευνες των γλωσσολόγων απέδειξαν ότι τα ομηρικά ελληνικά ταξίδεψαν σε όλες τις χώρες του κόσμου και πλούτισαν τις γλώσσες των λαών. Θα αρκούσε η ελληνική γλώσσα να αποδείξει την ύπαρξη στο παρελθόν μιας εποχής μεγάλου πολιτισμού. Επειδή όμως, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός με αυτά «παινεύουμε το σπίτι μας» ας δούμε τι είπαν για τη γλώσσα μας μερικά σημαίνοντα πρόσωπα: _H Ζακλίν ντε Ρομιγέ στην ομιλία της στη Πνύκα αναφέρει ¨όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει ελληνικά γιατί αυτή η γλώσσα μας βοηθά πρώτα απ’ όλα να καταλάβουμε τη δική μας γλώσσα». _ Ο Ισπανός καθηγητής Jose Luis Navaro στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο αφού ανέλυσε αρκετά κοινά στοιχεία της Ισπανικής με την Ελληνική γλώσσα δήλωσε «Να γιατί κι εγώ αν και είμαι Ισπανός μπορώ να υιοθετήσω το στοίχο του Ο. Ελύτη ¨τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική¨ . _ Η Γερμανίδα συγγραφέας Ελεονόρα Ζέελινγκ παροτρύνει τους Ευρωπαίους να δίνουν 5 σεντς κάθε φορά που χρησιμοποιούν μια λέξη ελληνική. Τα ποσά που θα προέκυπταν σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν υπέρογκα. . 

 Οι ευρωπαίοι εταίροι μας, στο πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης των λαών της Ευρώπης, δάνεισαν στη Ελλάδα με όρους δυνάστη και την οδήγησε στη εξαθλίωση. Η χώρα μας αποδέχεται το χρέος της και δεσμεύεται να το αποπληρώσει μέχρι κεραίας. Οι λαοί της Ευρώπης αναρωτήθηκαν και αποδέχονται το χρέος τους απέναντι στην Ελλάδα; Ατυχώς όχι, αφού δεν αντέδρασαν, άρα αποδέχτηκαν τις αθλιότητες κάποιων Γερμανικών Μ.Μ.Ε που συνιστούσαν στους Έλληνες να πουλήσουν τα νησιά τους για να ξεπληρώσουν το χρέος τους. 

Ποτέ οι Έλληνες στη μακραίωνα ιστορία τους δεν θα πουλούσανε τη γη τους. Στη γη που δημιουργήθηκε ο πολιτισμός, που σήμερα μας τρέφει με ηθικές αξίες. Τη γη μας τη φυλάξαμε ως κόρη του οφθαλμού με θυσίες αίματος μερικές χιλιετίες. Αυτή η γη δεν μπορεί να εκποιηθεί δεν υποθηκεύονται τα ελληνικά νησιά. 

Πόσες κουταμάρες θα ακούσουμε ακόμα από ανθρώπους που στερούνται ηθικών αξιών και τους ενδιαφέρει μόνο το χρήμα. Ποια ανόητα κεφάλια ανεχόμαστε να μας ορίζουν κανόνες και να μας δίνουν οδηγίες δήθεν για να μας σώσουν. Οι Ευρωπαίοι πολίτες ας αναλογιστούν το χρέος τους απέναντι στους Έλληνες τους αναδόχους της γηραιάς Ηπείρου που την ονόμασαν Ευρώπη. 

Η ονομασία της ηπείρου δεν μπορεί να υποστηριχθεί με βεβαιότητα ότι συνδέεται με τη μυθολογική κόρη του Αγήνορος και ερωμένη του Δία . Δεν μπορεί όμως να αμφισβητηθεί η ετυμολογική σύνδεση. 

 Απευθυνόμενοι προς τα 500 εκατ. Ευρωπαίους πολίτες θα τους λέγαμε: Αναλογιστήκατε το χρέος σας απέναντι στους Έλληνες, το ποσό που οφείλετε εάν κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την αναμφισβήτητα ελληνική λέξη Ευρώπη πληρώνατε το ασήμαντο τίμημα του ενός λεπτού; 

Το υπέρογκο ποσό που θα συγκεντρωνόταν θα ήταν απείρως μεγαλύτερο του δανείου που προσφέρατε για τη δήθεν σωτηρία της Ελλάδας. Χωρίς αιδώ, σε αυτούς που συμπεριφέρονται με τόση απαξία για τους ευεργέτες τους, η άγνοια της ιστορίας δεν είναι επαρκής δικαιολογία, όπως του καθηγητού που δεν γνώριζε την ελληνικότητα των επιστημονικών συμβόλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨