Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Πατριωτικός Συναισθηματισμός, ή Σκληρή Πραγματικότητα;


Γράφει
ο Επγος (Ι) ε.α. Γεωρ. Β. Κασσαβέτης

            Ο Άνταμ Σμίθ έλεγε ότι «  με δύο τρόπους μπορείς να κατακτήσεις ένα κράτος. Με το δόρυ και με το χρέος». Και δεν νομίζουμε να υπάρχει Έλληνας σήμερα, που να πιστεύει ότι η χώρα, με το χρηματιστήριο και τις τράπεζες κλειστές, με τις στρόφιγγες χρηματοδότησης επτασφράγιστες και τις αγορές να παραπαίουν, δεν τελεί υπό κατοχήν.
            Και το ερώτημα που εγείρεται αβιάστως είναι το εξής. Τι έκανε ο επί πέντε μήνες διαπραγματευόμενος  πρωθυπουργός για να αποσοβήσει τη σημερινή κατάσταση; Απλούστατα. Όταν διαπίστωσε ότι......
αυτά τα οποία είχαν επιτύχει οι ανίκανοι , άπειροι και άσχετοι υπουργοί του ήσαν κραυγαλέως αντίθετα με την ιδεολογία των συνιστωσών του και δεν υπήρχε πιθανότητα να εγκριθούν, πέταξε τη μπλόφα του δημοψηφίσματος για να κεντρίσει το πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων, να τους συσπειρώσει γύρω του και να συνεχίσει να κυβερνά με τους μαθητευόμενους μάγους του κόμματός του.
            Όμως , για τους γνώστες της χαρτοπαικτικής, οι μπλόφες δεν πιάνουν πάντοτε και ιδίως όταν οι αντίπαλοι γνωρίζουν ότι έχουν καλύτερο χαρτί απ’ το δικό σου. Που πήγαινε λοιπόν ο κ. Τσίπρας με ένα αδύνατο « φούλ του βαλέ με δεκάρια»  να πάρει τα ρέστα του κ. Σόυμπλε , ο οποίος είχε « φλός ροαγιάλ»;

            Από το άλλο μέρος ο συναισθηματισμός υπερισχύει της λογικής μόνο κατά την εφηβική ηλικία, όταν ο φτερωτός θεός του έρωτα χτυπάει τις παιδικές καρδιές. Ο πατριωτικός συναισθηματισμός λειτούργησε το 1940 και ο λαός συσπειρώθηκε γύρω από τον Ιωάν. Μεταξά και έγραψε το θρυλικό εκείνο έπος, αλλά ο Μεταξάς είχε πείσει το λαό ότι είχε οχυρώσει τη χώρα, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε έξωθεν απειλή. Κατ’ αντίθεσιν τα κίνητρα του  κ. Τσίπρα είναι φτηνά και προφανώς ιδιοτελή. Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί  να συσπειρώσει το λαό, μόνο και μόνο, για να συνεχίσει να ασκεί την εξουσία με τους γραφικούς υπουργούς του, οι οποίοι τροφοδοτούν καθημερινά τους γελοιογράφους όλου του κόσμου , με οποιοδήποτε κόστος και  οποιεσδήποτε συνέπειες για τους πολίτες αυτής της χώρας.

            Δεν φιλοδοξούμε να ασκήσουμε ρόλο ινστρούχτορα και να δώσουμε « γραμμή» για την ψήφο της Κυριακής στους συμπολίτες μας. Ένα όμως μπορούμε να πούμε. Όλοι πρέπει να ψηφίσουμε με βάση την ψυχρή λογική και με τη σκέψη  στη σκληρή και στις συνέπειες που θα έχει η ψήφος μας την επόμενη Δευτέρα, για μας και τους δυστυχείς συμπατριώτες μας.
                          
            Υ. Αν κάποιοι μπουν στον πειρασμό να συναρτήσουν τις ανωτέρω σκέψεις  με τις γραμμές των διαφόρων κομμάτων τους πληροφορούμε πως πλανώνται πλάνην  οικτράν. Διότι  προφανώς δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν ακόμη Έλληνες που δεν ανήκουν στα διεφθαρμένα και αποτυχημένα πολιτικά κόμματα, αλλά στο Έθνος.

                                          Ο  Ίδιος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανάξιο σχολίου. Κομματικώς καθοδηγούμενος.

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨