Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Επιστροφές περικοπών! Αποκατάσταση των συντάξεων από το 2016 και σε... δόσεις

  • Όλο το σκεπτικό για τις περικοπές στις συντάξεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές
  • - Επιστροφές με πολλές δόσεις, ξεκινώντας από... του χρόνου
  • - "Μποναμάς" ακόμη και... με ομόλογα αντί μετρητών
  • - Σε βάθος πενταετίας αναμένεται να εξοφληθούν οι συνταξιούχοι
  • - Αναλυτικά όλος ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης
Επιστροφή των περικοπών στις συντάξεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σε πολλές πολλές δόσεις, που θα αρχίσουν μετά τον Ιούνιο του 2016 (στην καλύτερη περίπτωση) και θα περιλαμβάνουν την καταβολή αναδρομικών ακόμη και με ομόλογα αντί μετρητών, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το σχέδιο αυτό έχει συζητηθεί ανάμεσα σε συναρμόδια στελέχη υπουργείου Εργασίας και Οικονομικών ως ένα πρώτο πλάνο αντιμετώπισης του κόστους που συνεπάγεται η ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις που επιβλήθηκαν με τους νόμους 4051 και 4093 του 2012. 

Ποιο είναι το σχέδιο

Όπως αναφέρει....... δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύοπς, η κατεύθυνση είναι να μετατεθεί η εφαρμογή της απόφασης για το 2016 και να επιστρέφεται ένα μικρό μόνο τμήμα από τις μειώσεις που θα πρέπει να σταματήσουν να επιβάλλονται από τις 9 Ιουνίου του 2015 και εφεξής.
Στο πλάνο αυτό έρχεται να προστεθεί και μια καθοριστική παράμετρος, που αναδεικνύεται από την «καθαρογραμμένη» απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία μετά την αντισυνταγματικότητα των περικοπών θα πρέπει τα δικαστήρια να εκδώσουν εκ νέου αποφάσεις για τον τρόπο επιστροφής των αναδρομικών σε όσους δικαίωσε το ΣτΕ.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει πώς και πότε θα ακυρώσει τις μειώσεις για το σύνολο των συνταξιούχων και θα επιστρέψει και τα αναδρομικά από το 2012 στους περίπου 30 συνταξιούχους που δικαίωσε το ΣτΕ.

«Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει πολλούς μήνες και σε κάθε περίπτωση δεν βιαζόμαστε έως ότου εκδοθούν και οι νέες αποφάσεις των δικαστηρίων κατ’ εφαρμογήν της απόφασης του ΣτΕ», ανέφερε αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, επιβεβαιώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση η ακύρωση των περικοπών από τις συντάξεις μετατίθεται χρονικά για το 2016 και βλέπουμε!
Με... "ψίχουλα"!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκείνο που εξετάζεται είναι το σύνολο τν συνταξιούχων να παίρνει από το 2016 και για τα επόμενα χρόνια το 1/10 από τις μειώσεις που θα πρέπει να σταματήσουν να επιβάλλονται από τις 9 Ιουνίου του 2015 και μετά (που ισχύει η απόφαση του ΣτΕ).
Στην περίπτωση αυτή, όπως αναφέρουν στελέχη που προέρχονται από τον κλάδο των συνταξιούχων του Δημοσίου, θα επιστραφεί το 2016 για παράδειγμα ένα ποσό της τάξης των 17 ευρώ το μήνα στις κύριες συντάξεις που ήταν μέχρι 1.700 ευρώ, πριν από τις περικοπές.

Για υψηλότερα ποσά συντάξεων θα επιστραφούν 20 έως 25 ευρώ μηνιαίως.

Με την αναλογία αυτή, οι συνταξιούχοι θα εξοφληθούν σε μία 5ετία, αν όχι και σε περισσότερα χρόνια.

Για τους 30 συνταξιούχους που δικαιούνται και αναδρομικά από το 2012 την επιστροφή των περικοπών στις συντάξεις, εξετάζεται ακόμη και η πληρωμή τους με ομόλογα του Δημοσίου, που σημαίνει ότι μόνο αν τα κρατήσουν ως τη λήξη τους θα καταφέρουν να εισπράξουν στο ακέραιο τις περικοπές που είχαν από το 2012 και μετά.

Αν όμως θελήσουν να ρευστοποιήσουν τα ομόλογα πριν από την λήξη τους, τότε θα έχουν το ρίσκο να πάρουν λιγότερα στην περίπτωση που οι τρέχουσες τιμές των ομολόγων βρίσκονται σε πτωτική τροχιά.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨