Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Συντάξεις Χηρείας: Συνάντηση με Ρωμανιά + Σύσκεψη φορέων εργαζομένων και συνταξιούχων στα Γραφεία της Ε.Α.Α.Ν. (ΒΙΝΤΕΟ)



Συνάντηση «Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α» με κ. Ρωμανιά και Σύσκεψη Εργαζομένων και Συνταξιούχων στην Αθήνα 

Πλούσια δραστηριοτήτων η χθεσινή ημέρα για το Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α. Το μεσημέρι είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον κ. Γεώργιο Ρωμανιά, όπου επί 1 ½ ώρα έλαβε χώρα μια ομολογουμένως πολύ εποικοδομητική και χρήσιμη συζήτηση επί του σοβαρού θέματος των Συντάξεων Χηρείας. Απόλυτος ο κ. Ρωμανιάς επί της................
αντισυνταγματικότητας του άρθρου 12 του νόμου 4387/2016 και η χορήγηση σύνταξης χηρείας με ηλικιακά κριτήρια και επιβεβλημένη η προσπάθεια τροποποίησης του εν λόγω άρθρου μέσω των πολιτικών κομμάτων του κοινοβουλίου. Θετικός εμφανίστηκε στην πρόθεση των φορέων εργαζομένων και συνταξιούχων να προσφύγουν ενώπιον του ΣτΕ, προκειμένου να κριθεί αντισυνταγματική η εν λόγω διάταξη. Επιβεβλημένη επίσης και η έφεση μη συμφωνίας με το περιεχόμενο της οριστικής και όχι προσωρινής συνταξιοδοτικής πράξης ενώπιον του ΙΙΙ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την επισήμανση να προσεχθεί το περιεχόμενο αυτής, προκειμένου να θεωρηθεί έγκαιρη και έγκυρη, αλλά και το κόστος. Επιβεβαιώθηκε ότι επιτρέπεται η εργασία, σε όσους/ες τυχερούς/ές μπορέσουν να βρουν εργασία τα τρία πρώτα χρόνια χωρίς να επηρεάζεται το ποσό της σύνταξης. Τέλος, τους ενημέρωσε ότι τυχόν αποποίηση κληρονομιάς, λόγω χρεών, δεν επηρεάζει τη χορήγηση της σύνταξης αφού δε θεωρείται κληρονομική περιουσία, πλην όμως το αντίθετο συμβαίνει με το εφάπαξ.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο της ΕΑΑΝ συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου με τα μέλη της που διαμένουν στην Αθήνα, τα οποία ενημερώθηκαν για όλες τις μέχρι σήμερα εξελίξεις και επιλύθηκαν υπάρχουσες απορίες.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η σύσκεψη με φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων, στην οποία συμμετείχαν:

Από φορείς πλην ΕΔ-ΣΑ, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γεώργιος Πατούλης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) κ. Βαγγέλης Θεοδωρίδης, η ΓΓ του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) κ. Πόπη Μουρίκη, ο ΓΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Ραδιοφώνου - Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) κ. Γαβριήλ Κασιμάτης, ο Γεν. Δντης της ΚΕΔΕ κ. Βαγγέλης Πάνου.


Από ΕΔ και ΣΑ: Ο οικοδεσπότης και πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) Αντχος ε.α. Σπύρος Περβαινάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Αντγος ε.α. Βασίλειος Ροζής, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) Ταξχος ε.α. Βασίλειος Νικολόπουλος, η πρόεδρος των Ορφανικών Οικογενειών Στρατού Αμάντα Λάμπρου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) Δημήτριος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) Επγος Δημήτριος Ρώτας, ο ΓΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ) Οδυσσεύς Κουτσοποδιώτης, ο Γραμματέας της Ανεξάρτητης Ένωσης Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) Σμχος ε.α. Ευθύμιος Γκιτέρσος, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Αθανάσιος Νταβούρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Π/Σ Περιφέρειας Αττικής (ΕΥΠΣΠΑ) Ανθ/γος Νικόλαος Λυμπέρης, και ο Οικονομικός Σύμβουλος των ΕΑΑ Αρχος ε.α. κ. Ιωάννης Αντωνιάδης.

Το καλωσόρισμα και την αρχική τοποθέτηση έκανε ο οικοδεσπότης πρόεδρος της ΕΑΑΝ κ. Περβαινάς, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε επί των ενεργειών του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων αυτού Σχης ε.α. κ. Απόστολος Παπαπαρίσης. Όλοι οι φορείς έλαβαν δια των εκπροσώπων τους λόγο κινούμενοι στο ίδιο πλαίσιο υποστήριξης και διεκδικητικότητας.

Τον επίλογο έκανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, που αν και είχε στείλει ως εκπρόσωπό του τον Γεν. Δντη, ήρθε και ο ίδιος δείχνοντας με τη σύντομη αλλά στοχευμένη και περιεκτική ομιλία του ότι ήταν πλήρως ενήμερος για όλες τις πτυχές του θέματος των συνάξεων χηρείας.

Αποφασίσθηκαν ομοφώνως να σταλεί επιστολή με σχετικό ψήφισμα με την οποία να ζητείται συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων μικτής επιτροπής (γυναίκες - φορείς) και να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση την 30η Μαΐου 2017 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00.

Στο συνημμένο βίντεο διάρκειας 16 λεπτών μπορείτε να δείτε τα κυριότερα των τοποθετήσεων όλων όσων εκπροσώπων πήραν το λόγο. https://www.youtube.com/watch?v=P1fRV-U3ZEo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨