Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Τέλος εποχής για τη γραμμή παραγωγής F-16 στο Φορτ Γουόρθ!


Είναι πασίγνωστη στην Ελλάδα, καθώς εκεί παρήχθησαν τα μαχητικά F-16 διαφόρων τύπων που εξοπλίζουν σήμερα την Πολεμική Αεροπορία και προστατεύουν το Αιγαίο. Ο λόγος για τη Lockheed Martin και τη γραμμή παραγωγής στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, η οποία ολοκλήρωσε την πορεία της στο πέρασμα τεσσάρων δεκαετιών, με την εταιρία να έχει αποφασίσει να την κλείσει.

Η γραμμή παραγωγής θα μετακινηθεί στο............ Γκρίνβιλ της Νότιας Καρολίνα, όπου θα ασχοληθεί με την κατασκευή των νέων εκδόσεων του F-16, όπως αυτή της έκδοσης «V» (Viper), η δυνατότητα εξέλιξης της οποίας θα κρίνει αν η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην ιστορία στον τομέα των μαχητικών αεροσκαφών, δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη!

Το κόστος ενεργοποίησης γραμμής παραγωγής στην εγκατάσταση της Νότιας Καρολίνα θα είναι ελάχιστο σε σχέση με πιθανές εναλλακτικές που εξετάστηκαν, καθώς υπάρχουν ήδη κάποιες προδιαγραφές και η δουλειά δεν θα ξεκινήσει από το μηδέν. Η Lockheed Martin έχει παρουσία τριών δεκαετιών και στο Γκρίνβιλ, όπου πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης των P-3 Orion, των μεταφορικών C-130 και των KC-10.

Στο Φορτ Γουόρθ μετά τα ιρακινά F-16 και όσα θα προχωρήσουν του Μπαχρέιν, ενώ υπάρχει πιθανότητα μικρών παραγγελιών από την Ινδονησία και την Κολομβία, δεν θα υπάρχει αντικείμενο και η εγκατάσταση θα επικεντρωθεί / εξειδικευθεί στα F-35.

Τα F-16 κατασκευάζονται στην έκτασης ενός μιλίου εγκατάσταση της LM στο Φορτ Γουόρθ από τη δεκαετία του 1970 και η επιτυχία αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι έχουμε 2017 και συζητάμε ακόμα για τη γραμμή παραγωγής, ενώ η τελευταία παραγγελία της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) τοποθετήθηκε το 1999.

Το στοίχημα είναι να μειωθεί ο ρυθμός παραγωγής και το κόστος να μην εκτοξευθεί. Προς το παρόν, η μετακίνηση στο Γκρίνβιλ, θα οδηγήσει στη δημιουργία 200-250 περίπου νέων θέσεων εργασίας. Βέβαια, οι εποχές που στο Φορτ Γουόρθ ήτα σε θέση να βγάλουν ένα F-16 την ημέρα (!) έχουν παρέλθει… θέσεις εργασίας δεν θα χαθούν, καθώς ο κόσμος απορροφάται στη νέα δραστηριότητα που επεκτείνεται διαρκώς, οπότε αναμένεται πρόσληψη περίπου 1.000 εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων.

Υπενθυμίζεται, ότι στο Γκρίνβιλ θα κατασκευάζονται τα εκπαιδευτικά T-50 αν επιλεγούν από την αμερικανική Αεροπορία που έχει προδιαγράψει επιχειρησιακή απαίτηση για 350 αεροσκάφη. Ήδη έχουν κατασκευαστεί δύο τα οποία βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών, ενώ θα κατασκευαστούν και άλλα δύο.

Πηγή: http://www.defence-point.gr/news/?p=174537

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨