Τυφλό χτύπημα» στις συντάξεις τους που φτάνει έως και το 40% θα δουν οι στρατιωτικοί από το 2019, εξαιτίας της κυοφορούμενης κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς», στο πλαίσιο του βαρύτατου νέου πακέτου μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ) το οποίο επιχειρούν να οριστικοποιήσουν κυβέρνηση και δανειστές..............
Κι αυτό διότι δεν λαμβάνoνται πλέον υπόψη ο μισθός και τα επιδόματα (ΕΧΥ, Επίδομα Ευθύνης και Επίδομα Ειδικών Συνθηκών) του τελευταίου καταληκτικού διοικητικού και μισθολογικού βαθμού με ποσοστό αναπλήρωσης κοντά στο 70%, αλλά ο μέσος όρος των ασφαλιστέων αποδοχών από το 2002 και μετά, με αποτέλεσμα να απομειώνεται η βάση υπολογισμού. Σε αυτό το ποσό εφαρμόζονται τα νέα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης. Μειώσεις πλησίον του 30% θα μετρήσουν και οι πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες του ΤΕΒΕ, οι οποίοι θα διαπιστώσουν ότι εξανεμίζεται το σύνολο της προσαύξησης των 220 ευρώ που λάμβαναν.
Η κυοφορούμενη κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» από το 2019 αναμένεται να φέρει σε γενικές γραμμές απώλειες που θα ξεκινούν από 10% (για τους συνταξιούχους των 600-700 ευρώ) και θα φτάνουν μέχρι και το 40% για τα λεγόμενα «ρετιρέ» του Δημοσίου.
Οι χαμένοι
Μεγάλοι χαμένοι θα είναι όσοι λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ, δηλαδή απόστρατοι, υψηλόβαθμα στελέχη του Δημοσίου, συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ με λίγα χρόνια ασφάλισης και γιατροί του ΕΣΥ.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει οι περικοπές να επεκταθούν και σε χαμηλοσυνταξιούχους, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, λόγω των πιέσεων που ασκούν οι θεσμοί και ειδικά το ΔΝΤ.
Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» στις κύριες συντάξεις άνω των 600-700 ευρώ. Δηλαδή η μέση σύνταξη αυτού του επιπέδου θα μειωθεί κατά περίπου 10%, ενώ η περικοπή θα αγγίξει το 30% στις συντάξεις από 1.000 έως 1.200 ευρώ.
Τα τεχνικά κλιμάκια επεξεργάζονται σχέδιο μειώσεων σε δύο δόσεις, ώστε το 2019 να εξοικονομηθεί 0,70% (1,26 δισ. ευρώ) του ΑΕΠ από τη συνταξιοδοτική δαπάνη και το 2020 το υπόλοιπο 0,30% (540.000.000 ευρώ).
Τον Σεπτέμβριο του 2007, στην Κορσική, ως πρωθυπουργός υπό τον νεοεκλεγέντα τότε πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο Φρανσουά Φιγιόν είχε προκαλέσει πολιτική θύελλα λέγοντας ότι ηγείται ενός διαλυμένου κράτους.
Δέκα χρόνια αργότερα, και πάλι από την Κορσική, ο υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία προειδοποίησε ότι η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με την ίδια τύχη που έχει η χρεωμένη -όπως είπε- Ελλάδα. «Είμαστε ένα κράτος που βρίσκεται σε πτώχευση. Εχουμε ένα χρέος που μας υποχρεώνει να αναζητάμε καθημερινά δισεκατομμύρια ευρώ στις διεθνείς αγορές» είπε ο Φιγιόν χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η Γαλλία σήμερα είναι μια χώρα που μπορεί να καταρρεύσει σαν την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, κάποια στιγμή ακόμη και σαν την Ελλάδα».
Η περικοπή ποσοστών επι της συνταξιοδοτικής δαπάνης 0,25% το 2015 και 1% για το 2016 επι του ΑΕΠ ψηφίστηκε με το 3ο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ
Λοιπόν ψήφισαν 3ο μνημόνιο :ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ
Να τους ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.......................................................................