Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Απίστευτη αδικία : Αφήνουν γυναίκες στα 50 χωρίς εισόδημα(video)


Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τσατζαλή
στο STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στη φτώχεια και την εξαθλίωση οδηγούνται δεκάδες χήρες που πλήττονται από το νόμο Κατρούγκαλου που προβλέπει ηλικιακό κριτήριο χορήγησης των συντάξεων χηρείας.

Γυναίκες που έχασαν τον άντρα τους, καλούνται να ζήσουν για χρόνια χωρίς κανένα εισόδημα. Αυτό που ζητούν είναι τη κατάργηση του άρθρου 12 του συγκεκριμένου νόμου που προβλέπει ότι οι χήρες κάτω των 55 ετών θα λαμβάνουν σύνταξη μόνο για τρία χρόνια............


Αν δηλ. μια γυναίκα χάσει τον σύζυγο στα 50 της χρόνια θα πάρει σύνταξη μέχρι τα 53 και μετά θα πρέπει να βγει στην αγορά εργασίας.
Χωρίς κανένα έλεος, το κράτος γυρνάει την πλάτη στις χήρες υφαρπάζοντάς τους όσα προνόμια είχαν μέχρι χθες.

Εξαίρεση στον αυτού του κανόνα, όσες έχουν άγαμα και ανήλικα παιδιά έως 18 ετών ή έως 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν.

Τότε, η σύνταξη χηρείας συνεχίζει να καταβάλλεται, ανεξαρτήτως ηλικιακού ορίου, για όσο διάστημα τα παιδιά είναι ανήλικα ή σπουδάζουν.

Αν η δικαιούχος συμπληρώσει τα 55 πριν τα παιδιά ενηλικιωθούν ή τελειώσουν τις σπουδές τους, τότε θα χάσει προσωρινά τη σύνταξη όταν τα παιδιά γίνουν 18 ή 24, αλλά θα την ξαναπάρει διά βίου στα 67.

Η κ. Πόπη Δεληγιάννη μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Star για την δική της περίπτωση και κάλεσε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να γίνουν μέλος της ομάδας που έχουν φτιάξει στο facebook ώστε να διεκδικήσουν τα χρήματα που δικαιούνται.


ΠΗΓΗ: ΟΧΙ στο άρθρο 12 ν.4387/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨