Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

«Κεραυνοί» “Ησυχου για τα ιπτάμενα..σαπάκια P-3B του Π. Καμμένου


ΣΧΟΛΙΟ: Από το προσφάτως "ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΩ" ως ΑΝΥΕΘΑ και στον εκσυχρονισμό των P-3.........στο " ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΩ"  τώρα τις  πρόσφατες αποφάσεις μου!!!

«Κεραυνούς» εξαπολύει κατά των κ.κ. Καμμένο-Τσίπρα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κώστας Ήσυχος για τα ιπτάμενα… σαπάκια P-3B, ο εκσυγχρονισμός των οποίων κόστισε 500 εκατ. δολαρίων εν καιρώ οικονομικής κρίσης .

Μιλώντας στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής ο κ. Ήσυχος τόνισε: «Είναι αδύνατο η χωρά να πληρώσει..........
500 εκατ. δολάρια τα επόμενα χρόνια. Μόνο φέτος πρέπει να δοθούν 75 εκατ. δολάρια ως προκαταβολή για να ξεκινήσουν οι εργασίες που θα ολοκληρωθούν το 2022!».

Ο κ. Ήσυχος χαρακτήρισε «εξαιρετικά μεγάλο λάθος που εμπεριέχει επιμέρους στρατιωτικά, οικονομικά γεωπολιτικά λάθη», τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών προσθέτοντας ότι «Ήταν αγορά που κινήθηκε στο «modus Vivendi» αγοράζουμε πρώτα και σχεδιάζουμε μετά».

«Δεν χρειαζόταν αυτό το πρόγραμμα. Αποτελεί πρόκληση σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Δεν έπρεπε να προχωρήσουμε στην υπογραφή του και το εξέφρασα στα υπουργικά συμβούλια και στους άλλους αρμόδιους υπουργούς» ανέφερε ο κ. Ήσυχος.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός Άμυνας κατήγγειλε ότι από το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών P-3 η ελληνική πλευρά και η κρατική αμυντική βιομηχανία -εν προκειμένω η ΕΑΒ- δεν θα κερδίσει ούτε ένα ευρώ! «Ο αντίλογος που υπήρξε ήταν πως τα αεροσκάφη θα ενταχθούν σε άλλα επιχειρησιακά προγράμματα. Όμως, ζήτησα από την ΕΑΒ και πήρα τους οικονομικούς δείκτες που δείχνουν ότι δεν κερδίζουμε ούτε ένα ευρώ από την επανασυναρμολόγηση» αποκάλυψε ο κ. Ήσυχος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η ηλικία των 5 αεροσκαφών είναι από 60 εως 65 έτη και πως για να γίνουν λειτουργικά πρέπει να διαλυθούν και να επανασυναρμολογηθούν. «Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη σχεδιάστηκαν για τον Ειρηνικό ωκεανό και όχι για τη Μεσόγειο», τόνισε και πρόσθεσε: «Υπήρχαν αντίστοιχα αεροσκάφη με ανάλογες δυνατότητες στο 1/3 ή στο ¼ του κόστους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨