Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΣΥΒΑ

ΣΑΣ ΔΙΑΒΙΒΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗ ΑΣΒΕΣΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ.......

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α.

 Π Α Ν Ε Λ Λ ΗΝ Ι Ο Σ  Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ
Β Ε Τ Ε Ρ Α Ν Ω Ν    Α Ε Ρ Ο Π Ο Ρ Ω Ν
                                             ΑΚΡΙΤΩΝ  3  ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ   ΑΘΗΝΑ  142 34                  
ΤΗΛ.  210  27 75 267   FAX  210  27 16 168
e-mail: cptmga@otenet.gr & pansyva@gmail.com
                                     ΑΘΗΝΑI   08 ΣΕΠ 2015
              ΑΠ: ΠΑΝΣΥΒΑ 2176
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΣΥΒΑ
« ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ
ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΤΣΙ.»

     Στις 30 Αυγούστου 2015 έλαβαν χώρα στο ύψωμα του Βίτσι, εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τους πεσόντες του Ε.Σ και της Ε.Β.Α. κατά την διάρκεια του Συμμοριτοπόλεμου 1945-1949.
     
      ….Ο συμμοριτοπόλεμος – το τέλος του οποίου σφραγίστηκε στον Γράμμο και στο Βίτσι στα τέλη Αυγούστου 1949- υπήρξε η κορύφωση της κομμουνιστικής ανταρσίας, ο «Τρίτος Γύρος», που ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 1946, με επίθεση συμμοριτών στον Σταθμό Χωροφυλακής Λιτοχώρου. Επρόκειτο για την πιο οργανωμένη επιδρομή του σλαβισμού για την υποδούλωση της Μακεδονίας και της Θράκης μας. …..

     Ετσι αναφέρει ο πεφωτισμένος  διδάσκαλος  Γεώργιος  Δημητρακόπουλος
σε μία παράγραφο της περιγραφής του για τον Συμμοριτοπόλεμο.

     Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βετεράνων Αεροπόρων (ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α.), συμμετείχε στις εκδηλώσεις με αντιπροσωπεία Μελών του, υπό τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Μιχαήλ Άνθιμο.


    Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν κάτω από τις οδηγίες του ακούραστου Υποστράτηγου ε.α κ. Τζωρτζόπουλου, Προέδρου του παραρτήματος Καστοριάς της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).

      Η τελετή ήταν σεμνή και απέριττη. Μετά την επιμνημόσυνο δέηση που έλαβε χώρα στο μικρό εκκλησάκι, που βρίσκεται στο χώρο, ακολούθησαν ομιλίες, σχετικά με το χρονικό των ημερών

     Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Υποστράτηγος ε.α  κ. Τζωρτζόπουλος και στην συνέχεια μίλησαν ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Υποστράτηγος ε.α. κ. Δανιάς, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α)  Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. κ. Ιατρίδης και άλλοι, που ανέλυσαν τα γεγονότα της εποχής εκείνης, και τις μετέπειτα συνέπειές τους.
        
Τις εκδηλώσεις παρηκολούθησαν πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της πολιτείας, της περιφερείας, εν ενεργεία, εν εφεδρεία και  απόστρατοι αξιωματικοί, εκπρόσωποι Μακεδονομάχων, πολεμιστές της περιόδου εκείνης, και άλλοι.

        Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων εις μνήμην των πεσόντων

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό.

Εκ του Γραφείου Δημ.Σχέσεων του ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨