Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ημερήσια Διαταγή Παραλαμβάνοντος Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Γιάγκου


Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό,

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια για την ανάθεση στο πρόσωπο μου της πολιτικής ευθύνης και διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, στο κρίσιμο αυτό διάστημα για την πατρίδα μας.

Έχω απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που επωμιζόμαστε, όλα τα μέλη της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, με επικεφαλής την πρωθυπουργό κ. Βασιλική Θάνου, να οδηγήσουμε με ασφάλεια και σταθερότητα τη χώρα σε εκλογές, ώστε να επιλέξει ο ελληνικός λαός τους αντιπροσώπους του, με ηρεμία και νηφαλιότητα.

Αντιλαμβάνεστε, εύκολα νομίζω, ότι........
τα συναισθήματα αλλά και η ευθύνη γίνονται ακόμη πιο έντονα αφού επανέρχομαι στις επάλξεις, από άλλη θέση τούτη τη φορά, σε ένα τόσο οικείο περιβάλλον και συναντώ όλους εσάς με τους οποίους έχουμε πορευτεί και εργασθεί μαζί πολλά χρόνια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Με αίσθημα ευθύνης, βρίσκομαι εδώ προκειμένου να συνεργαστούμε, σε πολιτικό επίπεδο τηρώντας τους κανονισμούς και τον εθνικό μας αμυντικό σχεδιασμό. Πάντα πίστευα ότι βασική συνιστώσα στην πορεία ισχυροποίησης και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν οι θεσμοί, οι παραδόσεις, το ήθος, οι νόμοι που διέπουν την λειτουργία τους και η αλυσίδα διοικήσεως, η οποία πρέπει να διατηρείται ανεπηρέαστη, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που την εξασκούν.

Στέκομαι με ιδιαίτερο σεβασμό απέναντι στην ένδοξη ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων και στην προσφορά τους στην Πατρίδα. Ψυχικά ποτέ δεν έφυγα από τον χώρο αυτό τον οποίο υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις επί 41 χρόνια και το ίδιο σκοπεύω να κάνω και τώρα. Έχω επίγνωση της κατάστασης, έχω εμπιστοσύνη στην ηγεσία και έχω γνώση του άριστου επιπέδου του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού. Είμαι υπερήφανος που ήμουν ένας από εσάς και είμαι διπλά υπερήφανος που για ένα περιορισμένο έστω διάστημα θα ηγηθώ του Υπουργείου αυτού. Στο πρόσωπο μου θα έχετε έναν αρωγό και συμπαραστάτη στο εθνικό έργο που άοκνα εκτελείτε, 365 ημέρες και νύχτες τον χρόνο.

Άνδρες και Γυναίκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων η παρούσα συγκυρία δεν επιτρέπει ούτε στιγμή ολιγωρίας, εφησυχασμού και επανάπαυσης. Η χώρα μας περιβάλλεται από ένα τόξο αστάθειας, ευρύτερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων, ανάδυσης νέων απειλών και οξύτατων προκλήσεων. Για το λόγο αυτό, ακόμη και το μικρό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές, δεν πρέπει να το αφήσουμε αναξιοποίητο. Γνωρίζω όμως καλά ότι έχετε συναίσθηση του καθήκοντος και έχω εμπιστοσύνη ότι θα το πράξετε στο ακέραιο όποτε και όπου χρειαστεί!

Αποτελείτε άλλωστε ένα επίλεκτο κομμάτι του Ελληνικού λαού και ένα άριστα οργανωμένο τμήμα της κοινωνίας μας και της Δημόσιας Διοίκησης. Σας διακατέχει υψηλό φρόνημα, αίσθημα ευθύνης, διάθεση προσφοράς και επιτελείτε σπουδαίο εθνικό έργο. Με την καθημερινή σας πρακτική, τη σημαντική σας προσφορά στην πατρίδα, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, φέρνετε πάντα εις πέρας την αποστολή σας, δίνοντας έτσι αίσθημα ασφαλείας στον Έλληνα πολίτη. Είμαι βέβαιος ότι στο επόμενο διάστημα θα συνεχίσετε να εργάζεστε με την ίδια πίστη και αφοσίωση για το καλό των Ενόπλων μας Δυνάμεων και της πατρίδας.

Άνδρες και Γυναίκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο το δικό σας, για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Σε τούτο το μικρό διάστημα θα πορευτούμε μαζί και θα συνεχίσουμε το έργο της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας, προκειμένου να διατηρήσουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την αποτρεπτική ισχύ της χώρας. Έχοντας πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων σας, είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε.

Ζήτω οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ζήτω το Έθνος

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ιωάννης Γιάγκος

ΠΗΓΗ: http://www.mod.mil.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨