Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (6Σεπ.1955) η τελική πτώση

                           
Η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης

Γράφει 
ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος(ε.α) 
Πέρασαν έξη δεκαετίες από τη τραγική νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955 , που ο Ελληνισμός υπέστη ακόμη ένα πλήγμα της νεότερης ιστορίας του και σφράγισε τη μοίρα των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Σε ένδειξη τιμής και συμπάθειας στους χιλιάδες Έλληνες συμπατριώτες μου, αλλά και ως μνημόσυνο στους προγόνους μου, αφιερώνω λίγες γραμμές σε αυτούς που υπέστησαν τον άγριο διωγμό του οργανωμένου σχεδίου εξόντωσής τους από το Τουρκικό κράτος χρησιμοποιώντας τον τουρκικό όχλο και προβοκάροντας μεθοδευμένα. . 
Η νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955 ήταν αγριότερη από αυτή του Αγίου Βαρθολομαίου για τον Ελληνισμό της Πόλης. Αυτός λεηλατείται, διώκεται, τρομοκρατείται, κακοποιείται, βιάζεται. Ενδεικτικά αναφέρονται από επίσημα στοιχεία ότι........
καταστρέφονται , κατά- κλέβονται ή καίγονται 4398 ελληνικά καταστήματα , 3000 ελληνικές κατοικίες, 26 σχολεία , 110 εστιατόρια ,21 εργοστάσια 27 φαρμακεία , 3 εφημερίδες και 29 χριστιανικές εκκλησίες και νεκροταφεία. Το ποσό των ζημιών, που προκλήθηκαν στις Ελληνικές περιουσίες κατά τις τότε εκτιμήσεις , ξεπέρασε το 1 δις δολάρια Αμερικής.
 Τόση ήταν η αγριότητα των καταστροφών που διαπράχθηκε αυτή την τρομερή νύχτα, ακόμη και νεκροταφεία συλήθηκαν , τάφοι ανασκάφθηκαν, οι νεκροί ανασύρθηκαν και μαχαιρώθηκαν με ξιφολόγχες . Άγια Ποτήρια , αρτοφόρια , ιερά Ευαγγέλια , εικόνες ποδοπατήθηκαν , Μητροπολίτες , ιερείς και μοναχοί τραυματίσθηκαν και ρίχθηκαν ζωντανοί σε πηγάδια. Το μεγάλο ερώτημα που γεννιέται είναι, γιατί τόση αγριότητα; Αλήθεια , είναι τόσο βάρβαρος στο σύνολό του αυτός ο λαός των νέο-τούρκων ή είναι ένα μέρος του ασιατικού λαού που εύκολα φανατίζεται; 
 Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι εύκολο να δοθεί εάν αναφερθούμε στη μεθόδευση των γεγονότων και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω με τα στοιχεία που διαθέτω. . 
Η βασική αιτία και αυτού του κακού ήταν η τότε ηγεσία του Αγγλικού κράτους , όσο και αν σας φαίνεται παράξενο . Θα αναφερθώ στα γεγονότα της Κύπρου κατά το 1955. Η ΕΟΚΑ διεξήγαγε τον αγώνα της αυτοδιάθεσης της Μεγαλονήσου και οι ηρωικές πράξεις των μαχητών της δυσκόλευαν τη ζωή του Άγγλου δυνάστη που βρίσκεται λίγο πριν πέσει νικημένος στο καναβάτσο. Τότε ακριβώς, λειτούργησε η πάντοτε πανούργα αγγλική διπλωματία με στόχο να μεταφέρει την εστία των αναταραχών σε άλλο χώρο για να αποφύγει την πτώση. 
Συνεργάζεται και υποκινεί τους τούρκους, ότι είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν το θέμα της Κωνσταντινούπολης από τους Έλληνες. Σαν αντάλλαγμα για μια τέτοια ενέργεια (συνεργασία) δεσμεύεται η Αγγλία να στηρίξει την αδιανόητη ,απαράδεκτη και απίθανη άποψη ,ότι η Τουρκία μπορεί να αξιώσει να είναι εγγυήτρια δύναμη για την Κύπρο. Αξίωση που ¨ο επιτήδειος ουδέτερος¨ δεν διανοούνταν να προβάλει για ένα τόπο που οι προκάτοχοι Οθωμανοί είχαν πουλήσει στους Άγγλους και είχαν αποποιηθεί κάθε δικαίωμα εδαφικό αλλά και των ομοεθνών τους που κατοικούσαν στο νησί. 
Η πρόταση της Αγγλίας άνοιξε την όρεξη των Τούρκων αφού με ένα σμπάρο θα είχε δύο τρυγόνια (ξεκαθάρισμα του προβλήματος των Ελλήνων στη Κωνσταντινούπολη και εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο για μελλοντικές διεκδικήσεις, που μας οδήγησε στο άλυτο κυπριακό πρόβλημα). . Άλλωστε , το δόγμα του ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ¨τούρκος έθνος¨ και η απόφαση που είχαν λάβει οι τούρκοι ηγέτες το 1908 στην τουρκοκρατούμενη τότε Θεσσαλονίκη ότι ¨η Τουρκία ανήκει μόνο στους Τούρκους¨ εφαρμόζονται πιστά και μεθοδευμένα, ακόμη και σήμερα, για να εξοντώσουν τις εθνότητες αυτού του κράτους που ανέρχονται σε 72 και κατά δήλωση του πρώην Πρόεδρου ΟΖΑΛ σε 45. 
Η πρόταση της Αγγλίας έδινε την ευκαιρία στους Τούρκους να εφαρμόσουν αυτά τα σχέδια για την εξολόθρευση της μειονότητας των Ελλήνων της Πόλης, που ατυχώς εκείνη την εποχή με την Συνθήκη της Λοζάνης οι μειονότητες της Τουρκίας αναφερόντουσαν σαν εθνότητες. Ο μοναδικός φόβος της Τουρκίας σαν φυσικό επακόλουθο μιας τέτοιας ενέργειας , ήταν η αμοιβαιότητα απελάσεων της αντίστοιχης μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Η Τουρκία ήθελε να ξεκαθαρίσει το πρόβλημα της Ανατολικής Θράκης , αλλά να διατηρήσει , για μελλοντικές διεκδικήσεις (σημερινό πρόβλημα) το μουσουλμανικό (τουρκικό γι’ αυτούς) της Δυτικής Θράκης.
 Έπρεπε να είναι προσεκτική στις ενέργειές της και να σχεδιάσει ένα άλλοθι για να δικαιολογήσει στη διεθνή κοινότητα ένα τόσο βαρύ έγκλημα εις βάρος του Ελληνισμού. Εναντίον ενός κράτους που στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είχε προσφέρει ποταμούς αίματος σε αγώνες εναντίον του Άξονα για να μην επικρατήσει ο φασισμός στην Ευρώπη. Αναμφισβήτητα στη συνείδηση του ελεύθερου κόσμου ο Έλληνας ήταν μεταξύ των νικητών(οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες), ενώ ο Τούρκος ήταν ο επιτήδειος ουδέτερος. . Εν τούτοις η τουρκική διπλωματία με τις ευλογίες της Αγγλικής , βρήκε σαν λύση την προβοκάτσια για να φανατίσει δήθεν τον τουρκικό όχλο. Δράστης της προβοκάτσιας , όπως αποδείχτηκε από η δικαστική διαδικασία που επακολούθησε, ο ¨Χασάν Μεχμέτογλου¨ που μετέφερε από την Κομοτηνή τον εκρηκτικό μηχανισμό και τον τοποθέτησε στο Προξενείο της Θεσσαλονίκης , όπου και εξερράγη.
 Η είδηση μεταφέρθηκε στη Τουρκία ότι οι Έλληνες βομβάρδισαν το Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη. Η προβοκάτσια ήταν καλά σκηνοθετημένη από την ηγεσία της Τουρκίας και τούτο διότι το προξενείο στεγαζόταν στο σπίτι που είχε γεννηθεί ο ιδρυτής του νεοτουρκικού κράτους ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ , ιερό πρόσωπο για τους νεότουρκους. Έτσι δόθηκε τη νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955, το σύνθημα στους βαρβάρους του Αττίλα για να αρχίσουν το καταστροφικό τους έργο που ήταν η ολοκλήρωση της γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Οι προσπάθειες του τουρκικού κράτους να πείσουν τη διεθνή κοινή γνώμη ότι οι καταστροφές εις βάρος του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης ήταν έργο του αγανακτισμένο τουρκικού όχλου , εξ αιτίας των γεγονότων του τουρκικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη δεν έπεισαν παρά μόνο τους συνεργούς τους Άγγλους. 
Το επίσημο τουρκικό κράτος για να ρίξει στάχτη στα μάτια του οργισμένου ,για τα επεισόδια, ελεύθερου κόσμου οδήγησε το όλο θέμα στη τουρκική δικαιοσύνη. Κατασκεύασε υπευθύνους , τους οποίους ασφαλώς καταδίκασε για πράξη πλημμελήματος, φθοράς ξένης περιουσίας. Πολλά είναι τα στοιχεία που μαρτυρούν ότι τα γεγονότα της νύχτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 είχαν οργανωθεί από το επίσημο τουρκικό κράτος και εκτελέστηκαν από τους γκρίζους λύκους και όχι μόνο. Προς τούτο θα αναφερθώ στις δηλώσεις , στο τουρκικό κοινοβούλιο , του Ισμέτ Ινονού, ο οποίος τότε ήταν αντιπολίτευση, με Κυβέρνηση του Μεντερές, που αποδεικνύουν τόσο τη σοβαρότητα των γεγονότων όσο και τους συντελεστές των. «Ευτυχώς που δεν συμμετείχαμε στα γεγονότα σαν Κυβέρνηση , αλλά ευτυχώς γιατί κάποιος έπρεπε να το κάνει». . Το άδικο ουκ ευλογείται , τα μυαλά του Μεντερές πήραν αέρα, για το κατόρθωμά του και όλοι γνωρίζουμε το τέλος του . ¨Τον κρέμασαν οι συμπολίτες του, λίγα χρόνια μετά, για δήθεν οικονομικά σκάνδαλα¨. Μετά το αμάρτημα η εξιλέωση. . 
Τέλος , θα αναφερθώ και σε μια προσωπική μου εμπειρία, που αναμφισβήτητα αποδεικνύει ότι η καταστροφή του Ελληνισμού της Πόλης οργανώθηκε και εκτελέσθηκε από το επίσημο κράτος βάσει οργανωμένου σχεδίου. «ο αδελφός του πατέρα μου ζούσε τότε στη Κωνσταντινούπολη και διατηρούσε εστιατόριο το οποίο διασώθηκε. Ένας υπάλληλός του, τούρκος στη καταγωγή, τον ενημέρωσε πολύ πριν τα γεγονότα και άλλαξε τη φίρμα του καταστήματος τοποθετώντας το όνομα του τούρκου υπαλλήλου του. Έτσι, οι εκτελεστές του σχεδίου βαρβαρότητας δεν το σημάδεψαν ως Ελληνικό κατάστημα προς καταστροφή και διασώθηκε. .
Αυτό που πρέπει σήμερα να ανησυχεί τον Ελληνισμό , είναι ότι η Τουρκία καθάρισε την Ανατολική Θράκη από το πρόβλημα των Ελλήνων ( απέμειναν περίπου 2.500 από 275.000 που ήταν το1955 στη Πόλη) ,ενώ θέριεψε το μουσουλμανικό στη Δυτική Θράκη ( σήμερα περίπου 80.000 Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα). . Σκοπός μου με τα γραφόμενά μου δεν είναι να ανοίξω πληγές, που δεν επουλώνονται , αλλά με την ελπίδα και την ευχή να ζήσουν τη μνήμη της νύχτας εκείνης , αυτοί που διέπραξαν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της νεότερης τουρκικής ιστορίας . 
 Αυτοί που συνέργησαν στη διάπραξη αυτού του εγκλήματος να συνετιστούν και υπάρχει χρόνος να ζητήσουν συγνώμη εφόσον τους διακρίνει η ανδρεία.- .
                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨