Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Στρατιωτικών & Σ.Α. (20/11)

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ φωτο- βίντεο


Το ψήφισμα που παραδόθηκε στη Βουλή, στα κόμματα και στο Υπουργείο Οικονομικών


















































Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου Ενόπλων Δυνάμεων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΑΣΑ), ενώ παρευρίσκεται και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.



Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρονται στη γνωστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών όλων των ενστόλων και όλων των Σωμάτων που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012. Στη Βουλή θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.











zougla.gr


Αθήνα
Έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα το απόγευμα της Παρασκευής λόγω συγκέντρωσης απόστρατων των Ειδικών Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στις αποδοχές τους.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας οι συγκεντρωμένοι ήταν περίπου 2.500. Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6:30, οπότε άνοιξαν εκ νέου οι δρόμοι.
in.gr




Αξιωματικοί απο όλα τα σώματα του ελληνικού στρατού καταγγέλλουν τα μέτρα εξαθλίωσης τους, όπως τα χαρακτηρίζουν, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.



Οι αξιωματικοί αφού τήρησαν ενός λεπτού σιγή, έψαλαν τον εθνικό ύμνο και δυο αντιπροσωπείες τους παρέδωσαν ψηφίσματα στη Βουλή και στο υπουργείο Οικονομικών.




newsit.gr



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου Ενόπλων Δυνάμεων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΑΣΑ), ενώ παρευρίσκεται και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρονται στη γνωστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών όλων των ενστόλων και όλων των Σωμάτων που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012

Συγκεκριμένα, σημειώνουν:



Δημιουργεί έντονη ανησυχία η καθυστέρηση στην εφαρμογή των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του ΣτΕ (2192/13-6-14 απόφαση της Ολομελείας, με την οποία ζήτησε την αναπροσαρμογή των μισθών των εν ενεργεία και ως επακόλουθο και των συνταξιοδοτικών πράξεων, στο ύψος της 31-07-2012), οι οποίες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για την αντισυνταγματικότητα του Ν.4093/2012 και επιβάλλεται να εφαρμοσθούν άμεσα, στην ολότητά τους και όχι μερικώς, όπως έγινε με το Ν.4307/14.

Αν και το ΣτΕ με την ως άνω απόφασή του (2192/2014), έκρινε επίσης ότι και οποιαδήποτε άλλη μελλοντική μείωση των συντάξεων των Αποστράτων θα είναι αντισυνταγματική, εν τούτοις, αντίθετα με τις επιταγές της δικαιοσύνης και τις προσδοκίες, που καλλιέργησε η παρούσα Κυβέρνηση, πριν «αλέκτωρ λαλήσει», νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις επιβλήθηκαν με το τρίτο μνημόνιο (Ιούλιος του 2015), ήτοι: (1)με αύξηση της παρακράτησης, από 4% σε 6%( ʼρθρ.1 παρ. 31 Ν. 4334/15), υπέρ του Κλάδου Υγείας, (2) με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, αναδρομικά από 1-1-15, που συνεπάγεται νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, (3) με τις «ετερόκλητες» ενοποιήσεις Ταμείων και την αναδρομική ένταξη ενός υγιούς Ταμείου του ΤΕΑΠΑΣΑ στον «καιάδα» του ΕΤΕΑ, με συνεπακόλουθες νέες άμεσες μειώσεις και (4) με τις νέες μειώσεις στους Τομείς Πρόνοιας.

Επίσης,......
καταδικάζουν όπως λένε την «επιλεκτική» πολιτική που μετακυλύει όλα τα βάρη στους μισθωτούς και συνταξιούχους, στα μεσαία και μικρά εισοδήματα, στους πλέον αδύναμους πολίτες, που υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες της κρίσης, αφήνοντας στο απυρόβλητο άλλες κατηγορίες και κυρίως αυτούς που έχουν την πρωταρχική ευθύνη για τη δημιουργία της.

Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

naftemporiki.gr

1 σχόλιο:

  1. Συγκινήθηκαν τώρα με αυτά οι Τσιπροκλαμμένοι και θα μας δώσουν αυξήσεις και δώρο Χριστουγέννων. Ντρέπομαι που υπηρέτησα αυτή την πατρίδα 30 χρόνια γιατί δεν περίμενα ότι στα στερνά της ζωής μου θα με έκανε ζητιάνο και αναξιοπρεπή. Όσο για σας που εξακολουθείτε και ουρλιάζετε στα πεζοδρόμια πάρτε το απόφαση, 360 ευρώ σύνταξη και πολλά σας είναι. όσοι ζήσουν και όσοι πεθάνουν. Δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Αλλά αυτά να τα βλέπουν οι εν/εν για να ξέρουν τι τους περιμένει...Ο νοών νοήτω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨