Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ¨ΨΗΦΙΣΑΝ¨ ΜΕΡΚΕΛ & ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΑΝΕ ΘΡΜΟΠΥΛΕΣ (Άρθρα)


Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α) 

Η απρόβλεπτη νίκη με το 49,4% του Αχμέτ Νταβούτογλου στις βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας της 1ης Νοεμβρίου 2015 προβλημάτισε ακόμα και τους δημοσκόπους . Οι προηγούμενες εκλογές στην Τουρκία έγιναν μόλις προ πέντε μηνών και το αποτέλεσμα των εκλογών άφησε τη χώρα ακυβέρνητη αφού κανένα κόμμα δεν είχε την αυτοδυναμία και τα κόμματα δεν συμφώνησαν για τη δημιουργία Κυβέρνησης. Το δίδυμο Ερντογάν και Νταβούτογλου σε διάστημα μόλις πέντε μηνών πέτυχαν το ακατόρθωτο , αύξησαν τα ποσοστά τους περίπου 9 μονάδες . Αξιολογώντας τα γεγονότα που συνέβησαν στη Τουρκία , όπως τρομοκρατικές ενέργειες , έλλειψη δημοκρατίας , διώξεις κατά των Μ.Μ.Ε … όλοι έλπιζαν ότι....... το αποτέλεσμα των εκλογών θα ήταν αντίθετο. Η νίκη θρίαμβος του 49,4% , που έδωσε την ποθητή αυτοδυναμία στον Νταβούτογλου ήταν αδιανόητο. 

 Το ερώτημα εύλογο, πως επιτεύχθηκε το ακατόρθωτο ; Το σύνθημα του κόμματος της νίκης ήταν ¨η σταθερότητα της χώρας¨. Έτσι η αστάθεια που επικρατούσε στη Τουρκία, με την ακυβερνησία που προκάλεσαν οι προηγούμενες εκλογές, με κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα και πάλιν σε οικονομική κρίση όπως το 2001 , θορύβησε και ανησύχησε τους Τούρκους της μεσαίας τάξης ( κυρίως συντηρητικούς) ακόμα και τους Κούρδους οι οποίοι προσχώρησαν στη ιδέα της σταθερότητας . Άλλωστε ο τουρκικός λαός είναι λαός του ραχατιού και υποτάσσεται εύκολα στις δυνάμεις εξουσίας. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στο ζωικό βασίλειο , σε μια αγέλη τα αδύναμα μέλη –ζώα- υπακούουν και υποτάσσονται στον αρχηγό της αγέλης. .

 Για την επιτυχία αυτής της νίκης βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό και οι παραδοσιακοί σύμμαχοι των Τούρκων οι Γερμανοί. Τα ιστορικά γεγονότα αποδεικνύουν ότι αυτοί υπήρξαν οι σωτήρες της Τουρκίας σε πολλές στιγμές της ιστορίας τους. Έτσι λοιπόν επειδή ¨το αίμα νερό δεν γίνεται¨ , όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, η Κα Μέρκελ λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου 2015 επισκέφτηκε τον σύγχρονο ¨Σουλτάνο¨. Η υποδοχή στο μέγαρο των χιλίων δωματίων θύμιζε άλλες εποχές, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , με το αζημίωτο βέβαια. Ο σύγχρονος Σουλτάνος και ο Βεζίρης εκμεταλλεύτηκαν κατάλληλα αυτή τη φιέστα και έπεισαν το τουρκικό λαό ότι οι Γερμανοί αποτελούν την εγγύηση της σταθερότητας και της ευημερίας του τουρκικού λαού. Η αιτιολογία της Καγκελαρίου ότι σκοπός της επίσκεψής της ήταν να λύσει το ¨προσφυγικό¨ που προβληματίζει όχι μόνο το γερμανικό λαό (τους ψηφοφόρους της) αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, δεν μας έπεισε. Όχι μόνο δεν ανέστειλε το δουλεμπόριο που γίνεται στην Τουρκία με τις ευλογίες του τουρκικού κράτους, γιατί έχει οικονομικά συμφέροντα εκμεταλλευόμενο μάλιστα τη δυστυχία των ξεριζωμένων προσφύγων. 

 Απεναντίας τον τελευταίο καιρό οι δουλέμποροι αποθρασύνθηκαν και γέμισαν το Αιγαίο με σαπιοκάραβα και έχουν μετατρέψει τη θάλασσα της ειρήνης και του φωτός σε υγρό τάφο αθώων ψυχών . Στο Γερμανικό λαό θα πρυτανεύσει η λογική και πιστεύω ότι η πλειονότητα των Γερμανών σεβόμενοι την κουλτούρα τους θα λειτουργήσουν με σύνεση και δεν θα πειστούν σε τέτοιου είδους αβάσιμες δικαιολογίες. . Τελειώνοντας , σε ότι αφορά την Ελλάδα, η μεγαλειώδης αυτή νίκη της Διοίκησης του τουρκικού κράτους δίνει τη δύναμη στο Κυβερνήτη του νεοτουρκικού κράτους ,όμοια με αυτή του Κεμάλ Ατατούρκ και με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη φάση της νεότερης ιστορίας της θα πρέπει να είμαστε προβληματισμένοι και προ παντός ενωμένοι , διότι όπως έλεγε ο Ατατούρκ « τους Έλληνες μην τους πειράζεις όταν είναι ενωμένοι , τσάκισέ τους όταν είναι διχασμένοι». Για να αντιληφθούμε πως σκέπτεται για τους γείτονές του και για το νεοτουρκικό κράτος ο θριαμβευτής νέος Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αρκεί να διαβάσουμε το βιβλίο του «το στρατηγικό βάθος».- . 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΑΝΕ ΘΡΜΟΠΥΛΕΣ 

 Κε Πρόεδρε Γιούνγκερ , 

ας παραδεχτούμε, ότι η ¨ανικανότητα¨ της διοίκησης του Ελληνικού κράτους οδήγησε τη χώρα στην οικονομική κρίση . Ένα μέρος της ευθύνης για αυτή τη κρίση ανήκει και στην Ευρώπη. Το υπέρογκο χρέος της Ελλάδας προέκυψε από τις Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες που δάνειζαν τη χώρα με υπέρμετρα επιτόκια για να θησαυρίζουν. Άλλωστε το P.S.I 2012 έγινε για να σωθούν αυτές οι τράπεζες. Για να δικαιολογήσει η Ευρώπη τη θέση της έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει τον Έλληνα τεμπέλη και με άλλους απαράδεκτους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς . Σήμερα η Ευρώπη με το πρόσχημα ότι θα μας σώσει ασκεί μια ιδιότυπη γενοκτονία εις βάρος του Έλληνα. Υιοθετώντας το αποικιακό καθεστώς του χρέους μας αναγκάσατε να ξεπουλήσουμε το βιος μας , εξαθλιώσατε μισθωτούς και συνταξιούχους , μας αναγκάζετε να παραιτηθούμε από κάθε μορφή εθνικής κυριαρχίας και εθνικής υπερηφάνειας, να πεταχτούν στους πέντε δρόμους όσοι χρωστούν ακόμα και την πρώτη κατοικία…. 

 Έως εδώ και μη παρέκει , δεν θα δεχτούμε και δεν θα υποκύψουμε στη προκλητική και απαράδεκτη πρότασή σας «υπεράσπιση των συνόρων μας με κοινές περιπολίες Ελλήνων και Τούρκων στο Αιγαίο». Η Ελλάδα φυσικά το απέρριψε, η Τουρκία μετά χαράς το αποδέχτηκε. Οι Έλληνες Κε Γιούνγκερ υπερασπίστηκαν τα σύνορά τους και σύνορα της Ευρώπης, στις Θερμοπύλες, στο Μαραθώνα, στη Σαλαμίνα , με το έπος του 40 απέτρεψαν το φασισμό στην Ευρώπη. 

Για όσους αμφισβητούν και χαρακτηρίζουν το έπος του 40 ¨μύθο¨ τους παραπέμπω στις δηλώσεις του ΧΙΤΛΕΡ « χάριν της ιστορικής αλήθειας οφείλω να διαπιστώσω ότι ΜΟΝΟ οι Έλληνες πολέμησαν με παράτολμο θάρρος και μεγίστη περιφρόνηση προς το θάνατο». Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ελλάδα άντεξε στο πόλεμο απέναντι στο φασισμό 219 ημέρες , η μεγάλη Γαλλία 43 , η Πολωνία 30… Κε Γιούνγκερ οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να απαιτούν από τους Ευρωπαίους ¨εταίρους τουλάχιστον σεβασμό προς αυτούς που σας χάρισαν τη φιλοσοφία, τη τέχνη , το πολιτισμό, την επιστημοσύνη , τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό που αναμφισβήτητα είναι Ελληνικός.- .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨