Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Απολογισμός συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Στελεχών των ΕΔ & ΣΑ

Συμμετείχαν πάνω από 5.500 άτομα

Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος
Πρόεδρος της ΠΟΣ


Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 έγινε στην Πλατεία Κλαυθμώνος συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Ασφυκτικά γεμάτη η Πλατεία Κλαύθμωνος, αλλά και η απέναντι οδός Κοραή. Τα ευρηματικά πανό έβαζαν τη δικιά τους πινελιά.

Η διαδήλωση ξεκίνησε στις.......
3.00 το μεσημέρι με τη συμμετοχή όλων των Φορέων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που δραστηριοποιούνται στο χώρο των αποστράτων των ΕΔ και ΣΑ, αλλά και τη στήριξη φορέων εν ενεργεία των ΕΔ και ΣΑ με αντιπροσωπείες των ΔΣ.

Αρχικά, απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό οι Πρόεδροι της ΠΟΣ (εδώ η ομιλία του Προέδρου της ΠΟΣ) και της ΑΝΕΑΕΔ και ακολούθησαν ομιλίες των Προέδρων ΕΑΑΝ-ΕΑΑΣ-ΠΟΑΣΑ- ΕΑΑΑ. Το πρώτο μέρος έκλεισε με την ανάγνωση του ψηφίσματος (εδώ το ψήφισμα). Ακολούθησε πορεία μέσω της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή, στην κεφαλή της οποίας ήταν μια μεγάλη Ελληνική Σημαία. Με δεδομένο ότι όταν η κεφαλή της πορείας έστριβε προς την πλατεία Συντάγματος, ξεκίναγαν οι τελευταίοι από την πλατεία Κλαυθμώνος, υπολογίζουμε ότι συμμετείχαν πάνω από 5.500 άτομα. Η πορεία σταμάτησε εμπρός από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Επιλεγμένα τραγούδια και συνθήματα, έδιναν παλμό στην πορεία.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία αποστράτων με τους Προέδρους των ΕΑΑΝ-ΕΑΑΣ-ΕΑΑΑ-ΠΟΣ-ΠΟΑΣΑ-ΑΝΕΑΕΔ συναντήθηκε με την Γ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου και τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Δουζίνα Κωνσταντίνο, όπου επέδωσαν το ψήφισμα.

Ταυτόχρονα στη σύντομη συνάντηση αναφέρθηκαν από την αντιπροσωπεία τα παρακάτω θέματα:

Να καλούνται οι Φορείς αποστράτων στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για να εκθέτουν τις θέσεις τους σε νομοσχέδια που τους αφορούν.

Η διαφορετικότητα που υπάρχει στα μόνιμα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ από τις άλλες εργασιακές ομάδες, σε ότι αφορά την ηλικία εισόδου τους μέσω των παραγωγικών σχολών, που είναι τα 18 έτη.
Την απαίτηση εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ για το υπόλοιπο 50%, του οποίου το κόστος δεν ξεπερνά μηνιαίως τα 3,9 εκατ. ευρώ για 121.000 συνταξιούχους ΕΔ και ΣΑ.
Την μη ένταξη στο ΕΤΕΑ του ΤΕΑΠΑΣΑ και τη διαγραφή από τους Φορείς κοινωνικής ασφάλισης των Μετοχικών Ταμείων και ΕΚΟΕΜ, με επακόλουθο τον μη συνυπολογισμό τους στις περικοπές των συντάξεων.
Επίσης την ίδια ώρα, άλλη αντιπροσωπεία με τους Προέδρους των ΣΑ/ΣΣΑΣ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ-ΞΙΦΙΑΣ, ΣΑ/ΣΑΣΜΥΝ, ΣΑΣ και εκπρόσωποι της ΕΑΑΣ, του ΣΑΣΥΔΑ & του ΣΑΙΡ, συναντήθηκε στο Υπ. Οικονομικών με το Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών, στον οποίον επιδόθηκε το ψήφισμα. Τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Οι αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων και η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.
Τα ηλικιακά κριτήρια που έχουν τεθεί και πλήττουν κυρίως τους στρατιωτικούς.
Οι ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των στρατιωτικών και Σ.Α. και τα όρια ηλικίας για αποστρατεία.


Η διαδήλωση διαμαρτυρίας έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους στρατιωτικούς που έχασαν τη ζωή τους εν καιρώ πολέμου κι ειρήνης και τον Εθνικό Ύμνο. (βίντεο)


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και είστε ευχαριστημένο
Οι πιο πολλοί απείχαμε.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ...................

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨