Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 Ε.Α.Α.Α. Ζητούνται Διευκρινήσεις (Απάντηση κ. Ιατρίδη)


Με αφορμή την τελευταία δημοσίευση στην Δι@ύγεια στις 30/10/15 του ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2013 της Ε.Α.Α.Α. ο οποίος στο παρελθόν δεν είχε εγκριθεί από τον κ. ΥΕΘΑ και κατά αποκλειστικότητα το aeroporiapostratos είχε ενημερώσει τους Συναδέλφους Αποστράτους απευθυνθήκαμε στον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Α. κ. Κ. Ιατρίδη  για να έχουμε  τις δικές του διευκρινήσεις επειδή ο Ισολογισμός - Απολογισμός 2013 παρουσιάζει: στη ΧΡΉΣΗ του 2012: Υπόλοιπο ελλείμματος χρήσεως εις νέο: -157,173.74 



Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ:
Το e-mail με τα ερωτήματα προς τον κ. Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Α.κοινοποιήθηκε για πληροφόρηση <<επί του ελλείμματος>> σε Υποψηφίους Προέδρους για τις επερχόμενες εκλογές στην Ε.Α.Α.Α., στους Συλλόγους Σ.Α.Σ. και ΣΑΣΥΔΑ, σε Υποψηφίους για Μέλη στο νέο Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α. και σε Παραρτήματα της Ε.Α.Α.Α.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν απ΄το aeroporiapostratos στον κ. Ιατρίδη ήταν:
1.Από που οφείλετε;;;;; και πώς δημιουργήθηκε το έλλειμμα;;;;;
2.Από ποιες δαπάνες δημιουργήθηκε;;;;;;;
3. Είναι καθαρά λογιστικό και δεν υφίσταται θέμα;;;;;
4. Καλύφθηκε;;;;;;και πώς;;;;;
5.Παρακαλούμε ενημερώστε μας εάν το έλλειμμα συνεχίζει να υφίσταται ;;;;;


Στην απάντησή του ο κ. Ιατρίδης μιλά  <<για ευαισθησία μας που  έπρεπε να επιδεικνύαμε στο παρελθόν>>. και για <<Λάσπη στον Ανεμιστήρα>> .

Την ανάδειξη θεμάτων για πληροφόρηση των Αποστράτων  την διαστρεβλώνεται δυστυχώς σε <<ΛΑΣΠΗ>> κ. Πρόεδρε ;;;;;

Σας θυμίζουμε  τρεις (3) παλαιότερες αναρτήσεις μας - ανάδειξης του θέματος στις οποίες ΔΕΝ μας απαντήσατε ΠΟΤΕ!!! 


Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015   Για την Ε.Α.Α.Α. η λέξη Δι@υγεια είναι παντελώς άγνωστη. Οι Ε.Α.Α.Σ & Ε.Α.Α.Ν πρωτοπορούν!!!

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015  "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ" Ο Καμμένος δεν εγκρίνει τον Απολογισμό-Ισολογισμό Ε.Α.Α.Α έτους 2013 (Άμεση απάντηση σε ανάρτηση μας)
Όμως αυτή την φορά φαίνεται ότι η <<πίεση της κοινοποιήσεώς του Θέματος που κάναμε>> προς τους υποψηφίους Προέδρους & Μέλη, στους Συλλόγους και στα Παραρτήματα λειτούργησε ΘΕΤΙΚΑ για να έχουμε την ΑΜΜΕΣΗ απάντηση ώστε να ενημερωθούν οι Συνάδελφοι Απόστρατοι.

Δείτε παρακάτω την απάντηση του κ. Ιατρίδη που εκτός των διευκρινήσεων του Ισολογισμού - Απολογισμού Οικ. Έτους 2013  έχει και "πολύ μεγάλο ενδιαφέρον" για τα τεκταινόμενα στην λειτουργία της  Ένωσή μας αλλά και με <<αιχμές>> για........... 

Kostas Iatridis Σχετικά με τα ερωτήματα που θέτετε .........
πραγματικά χαίρομαι για την ευαισθησία σας, την οποία βέβαια θα περίμενα να επιδείξετε και στο παρελθόν, σας γνωρίζω τα παρακάτω ,παρά το γεγονός ότι παρέλαβα τον Ιανουάριο του 2013.........

ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ 
ΑΠΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 2012;  

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ AYTO ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ PSI(ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ )ΚΑΤΑ TO ΠΟΣΟ 381.930,73ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΑΑΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΑ 10.826,54 ΕΥΡΩ . 

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 2012 ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ 235.583,53 ΕΥΡΩ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΟ PSI..

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ, 
ΑΠΛΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ

ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΤΑΒΛΗΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΕΑΑΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 157.173,74 ΕΥΡΩ.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ 2013 ΠΟΥ Η ΕΑΑΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΚΕΡΔΗ 191.414,35 ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ,

ΤΟ ΚΑΤΑΒΛΗΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ PSI KAI NA ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑ342.40,61 ΕΥΡΩ.

Kostas Iatridis
Σχετικά με τη μη έγκριση του Ισολογισμού –Απολογισμού του 2013 σας αποστέλλω το συνημμένο κείμενο και παρακαλώ για την ανάρτηση.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΘΗ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ –ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013 ΤΗΣ ΕΑΑΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΕΘΑ.

Επειδή τελευταία ακούγονται  και λέγονται  πολλές ανακρίβειες και αναλήθειες,(Δεν ξέρουν δεν ρωτούν τουλάχιστον για να μην εκτίθενται;) σχετικά με τη μη έγκριση του Ισολογισμού- Απολογισμού της ΕΑΑΑ έτους 2013 από τον ΥΕΘΑ, και κάποιοι αφήνουν υπόνοιες κατά την προσφιλή τακτική τους «ρίξε λάσπη στον ανεμιστήρα»  όφείλω να επισημάνω τα παρακάτω:

α.  Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν 1171/1972, ο Πρόεδρος ασκεί την εποπτεία επι των οικονομικών οργάνων, δίδοντας γενικές οδηγίες και κατευθύνσεις επι των πάσης φύσεως γενικών ζητημάτων για τα οποία αποφασίζει το ΔΣ, ΕΝΏ την όλη οικονομική υπηρεσία της ΕΑΑΑ ,  διευθύνει ο Διευθύνων Σύμβουλος ο οποίος ασκεί οικονομική αρμοδιότητα και υπέχει ευθύνη Επόπτου Οικονομικών Υπηρεσιών.

 β. Σύμφωνα  με το ίδιο άρθρο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΑΑ και Επόπτης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, όπως ο ελεγκτής και οι διαχειριστές , υπέχει τις υπό των κειμένων νόμων προβλεπόμενες ευθύνες. Επίσης  σύμφωνα με το άρθρο 5 του ιδίου νόμου μόνον ο Διευθύνων Σύμβουλος λαμβάνει μηνιαία αποζημίωση , η οποία βέβαια το 2008,2009 2010, 2011 ήταν διπλάσια της σημερινής.  (για το λόγο αυτό κάποιοι φαίνεται επεδίωκαν  διακαώς τη θέση αυτή).
γ.  Σύμφωνα με το ΠΔ 163/1980, ο Διευθύνων Σύμβουλος εποπτεύει την εκτέλεση των αποφάσεων του ΔΣ και υποβοηθά το έργο του Προέδρου . Επίσης εκτελεί κάθε εργασία ανατιθεμένη σε αυτόν από τον Πρόεδρο και βοηθάει αυτόν στην εν γένει άσκηση των καθηκόντων του.
 δ. Ο Ισολογισμός- Απολογισμός του 2013 καθυστέρησε να υποβληθεί στο ΓΕΑ και κατ’ επέκταση στον ΥΕΘΑ, λόγω μη έγκαιρης εισαγωγής του ως θέμα στο ΔΣ    και συνεπώς καθυστερημένης  έγκρισης από το ΔΣ/ΕΑΑΑ και ως εκ τούτου καθυστερημένης υποβολής στο ΓΕΑ και στον ΥΕΘΑ.
   ε. Δεν έγινε από την ΕΑΑΑ ( εκ παραδρομής) η  τακτοποίηση, κάποιων  επουσιωδών παρατηρήσεων που διαπιστώθηκαν κατά την οικονομική επιθεώρηση από το ΓΕΑ. Ευνόητο λοιπόν ήταν,  ο Ισολογισμός –Απολογισμός  να μην  εγκριθεί  από τον  ΥΕΘΑ με μη τακτοποιημένες  παρατηρήσεις.  Αυτές  βέβαια θα έπρεπε να είχαν τακτοποιηθεί με μέριμνα του ασκούντος  οικονομική αρμοδιότητα και υπέχοντος την ευθύνη Επόπτου Οικονομικών Υπηρεσιών και να ενημερωθεί  ο Πρόεδρος και το ΔΣ.
Οι ανωτέρω  παρατηρήσεις έστω και  καθυστερημένα με επέμβαση του Προέδρου της ΕΑΑΑ διορθώθηκαν και ο Ισολογισμός-  Απολογισμός έχει ήδη αναρτηθεί στο διαύγεια. Έ χει δοθεί εντολή  στον Διευθύνοντα Σύμβουλο  όπως και στο παρελθόν, να ανεβάζει στο Διαύγεια ότι προβλέπεται. Επίσης στα πλαίσια της πλήρους διαφάνειας  έχει  ζητηθεί με έγγραφο οικονομικός έλεγχος από τον ΥΕΘΑ  από το 2000 μέχρι και σήμερα και θα ζητηθεί εκ νέου, για να μην υπάρχουν σχόλια και αιχμές.
Τονίζεται ότι οι οικονομικές επιθεωρήσεις του 2013 ,2014 και η έκτακτη το Μάιο του 2015 από το ΓΕΑ αποδεικνύουν την εύρυθμη και κανονική  λειτουργία της ΕΑΑΑ .Οι δε πληρωμές των δικηγόρων για την υπεράσπιση του Προέδρου στις  μηνύσεις που  υποβλήθηκαν εναντίον του από τους κυρίους Κασσαβέτη και Κρανιά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, ήταν νόμιμες και σύμφωνα με τους νόμους και τις αποφάσεις του ΔΣ/ΕΑΑΑ. Δυστυχώς όμως , τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να δοθούν σε αναξιοπαθούντες συναδέλφους που τα είχαν πραγματική ανάγκη!.
Τέλος όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι στη διάθεση του κάθε μέλους της ΕΑΑΑ  ανά  πάσα ώρα και στιγμή.
                         Αντιπτέραρχος (Ι) Κων/νος Ιατρίδης
                                Επίτιμος Δκτης ΔΑΥ
                                Πρόεδρος ΕΑΑΑ.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨