Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Καμμένος : Προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή για Στελέχη & Αποστράτους (Βίντεο)


ΣΧΟΛΙΟ:  Στο ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ του 2016 δεν υπάρχει πρόβλεψη για να δοθεί το υπόλοιπο 50% της απόφασης ΣτΕ των ετών 2012-2014. Καθώς επίσης και για τα έτη 2015 - 2016 που διανύουμε!!! Το πως θα υλοποιηθούν όλα τα παρακάτω που εξήγγειλε, μόνον ο ίδιος το γνωρίζει!!! 

Διαβάστε μέρος της ομιλίας στη Βουλή που αφορά τα εν ενεργεία Στελέχη και τους Αποστράτους και δείτε ολόκληρη την ομιλία σε βίντεο

Ξεκινώ, λοιπόν, από το προσωπικό, όπως ξεκίνησα και τον..........
Ιανουάριο του 2015, όταν ανέλαβα για πρώτη φορά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τότε, είχα δηλώσει ότι στόχος είναι η άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόδοση της δικαιοσύνης σε σχέση με τις περικοπές στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Προσπαθήσαμε μέχρι τελευταία μέρα. Στόχος μας είναι, λοιπόν, να τακτοποιήσουμε άμεσα αυτόν τον ανοιχτό λογαριασμό. Ήδη τα χρήματα έχουν αποδεσμευθεί από εξοπλισμούς και βρίσκονται στο Υπουργείο των Οικονομικών, προκειμένου να αποδοθούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη μας.

Από τις πρώτες αποφάσεις που πήραμε ήταν η άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας του Νομού Έβρου και των νησιών του Αιγαίου σε εφαρμογή του Π.Δ. 200/1993. Αυτό έγινε πραγματικότητα.

Αναγνωρίζοντας αυτούς που «φυλάνε τις Θερμοπύλες» και φροντίζουν την εθνική κυριαρχία και την εθνική αξιοπρέπεια, αυτούς που συμπαραστέκονται στους ακρίτες μας στις έκτακτες καταστάσεις και στις φυσικές καταστροφές, δηλώνω ότι η πρώτη απόφαση θα αφορά την απόδοση του επιδόματος παραμεθορίου. Ήδη έχει εκτελεστεί το μεγαλύτερο μέρος από αυτή.

Επιπλέον, μελετούμε την περίπτωση καθιέρωσης νέου ειδικού μισθολογίου για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Το σημαντικότερο είναι το φρόνημα και η ψυχή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Σας βεβαιώ ότι η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων κατοχυρώνεται από την ποιοτική υπεροχή του προσωπικού μας. Γι’ αυτό ο παράγοντας άνθρωπος αποτελεί για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση την πρώτη προτεραιότητα. Προς τούτο άλλωστε η ενίσχυση της αξιοκρατίας και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων υπήρξε και θα παραμείνει φάρος της πολιτικής μας για το ανθρώπινο δυναμικό.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει δρομολογηθεί η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την υπηρεσιακή κατάσταση, την ιεραρχία και τις προαγωγές, καθώς και τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις των στελεχών σε θέσεις ευθύνης, η καθιέρωση αρχών ισότητας και διαφάνειας στις τοποθετήσεις και στις μεταθέσεις των στρατευμένων, οι οποίες ήδη καλύπτονται από υπουργική απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη και κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, και η λήψη μέτρων βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσής τους.

Σταματήσαμε το εκφυλιστικό φαινόμενο του διαχωρισμού των στρατευσίμων σε προνομιούχους και μη. Αναστρέψαμε την απαράδεκτη κατάσταση που βρήκαμε της υπερεπάνδρωσης με στρατεύσιμο προσωπικό των μονάδων του κέντρου και της επικίνδυνα μειωμένης επάνδρωσης των μονάδων σε ακριτικές περιοχές. Ήδη διπλασιάσαμε το στρατεύσιμο προσωπικό. Από την πρώτη μέρα, από την πρώτη σειρά που μπήκε μέσα, έχει μεταφερθεί στον Έβρο και στα νησιά. Όλοι θα υπηρετούν στον Έβρο και στα νησιά τουλάχιστον κατά το πρώτο χρονικό διάστημα της θητείας τους.

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για την καθιέρωση του νέου θεσμικού πλαισίου για την επαγγελματική εξέλιξη των υπαξιωματικών, καθώς και την αναβάθμιση της εκπαίδευσής τους σύμφωνα με διεθνή πρότυπα. Επίσης, εξετάζεται η θέσπιση εθελοντικής στράτευσης των γυναικών και παράλληλα θα συνεχίσουμε τις ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν τη στρατολογική τακτοποίηση των ανυπότακτων.

Θεσπίζουμε καθορισμένη διάρκεια θητείας των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων: δύο συν ένα έτη. Επενδύουμε στην εξωστρέφεια των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω συνεργασίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα σε προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την αναβάθμιση των κοινωνικών παροχών στα στελέχη σε θέματα όπως υπηρεσίες υγείας, οικιστική εξυπηρέτηση, ευνοϊκοί όροι στις τραπεζικές υπηρεσίες. Ήδη συνάψαμε συμφωνία και κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων έχει μία τραπεζική κάρτα με ειδικά προνόμια.................

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να πω εν συντομία ότι είναι σημαντική η επανίδρυση της ΜΟΜΑ, της ΔΙΔΕΡΓΩΝ, που ήδη ολοκλήρωσε το πρώτο της έργο. Πήρε σάρκα και οστά η προγραμματική μας υπόσχεση, καθώς αξιοποιήσαμε τις μεγάλες δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδίως του Μηχανικού και των Υπηρεσιών της Πολεμικής Αεροπορίας, στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, συνεισφέροντας σε έργα οδοποιίας και εγγειοβελτιωτικά και στην αποκατάσταση ζημιών σε ακριτικές περιοχές.................

Ήδη προχωρήσαμε στην πώληση ληγμένων ή προς λήξη μέσα στον χρόνο οπλικών προμηθειών, ιδίως πυρομαχικών. Αυτά τα χρήματα θα καλύψουν τις ανάγκες των 100.000.000 ευρώ αυτό τον χρόνο και των 200.000.000 ευρώ που απαιτούν οι θεσμοί για τα επόμενα χρόνια και δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ μείωση από τον προγραμματισμένο σχεδιασμό στον προϋπολογισμό μας...................

Και τέλος - αυτό το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό - τα 34 δισεκατομμύρια περιουσίας των Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Ταμείων των Όπλων που ανήκουν στα εν ενεργεία και στα εν αποστρατεία στελέχη, που απέφεραν μόνο ένα εκατομμύριο ευρώ, χωρίς να πουληθεί ούτε ένα χιλιοστό γης, τα προχωρούμε σε δημόσιους διαγωνισμούς για την παραχώρηση χρήσεως τους για πενήντα ή εκατό χρόνια με μίνιμουμ απόδοση το 5% της αντικειμενικής αξίας και με ανοικτό διαγωνισμό στο διαδίκτυο για πέντε ημέρες, όπου θα μπορούν να δοθούν προς επένδυση και τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν για τη δημιουργία κατοικιών για το μόνιμο προσωπικό αξιωματικών - υπαξιωματικών και τα άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας Καμμένου ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Ποιος φταίει? Γνωρίζαμε ΟΛΟΙ ότι δεν θα τηρηθούν τα ψέματα που μας έλεγε!!! Γιατί τον επιβραβεύσατε? Το κακό είναι ότι τιμωρούμαστε και μεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨