Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Το δούλεμα πάει σύννεφο - Να δούμε πότε οι Ενώσεις Αποστράτων θα ξυπνήσουν από το βαθύ λήθαργο που έχουν περιπέσει..



ΣΧΟΛΙΟ: Η διγλωσία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το υπόλοιπο του 50% της απόφασης ΣτΕ συνεχίζεται και με την νέα τους δια (συγ)κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός μας μίλησε για  <<δυσκολίες>> και στο μέλλον.......ο Τόσκας στις πρόσφατες  (Προγραμματικές δηλώσεις στην Βουλή) καμία αναφορά για το ίδιο θέμα προς τους συναδέλφους των Σωμάτων Ασφαλείας  και ο Καμμένος που συνεχίζει να τα έχει δεσμευμένα και να τα μας δίνει !!!!!!!! του  <<ανοικτού του λογαριασμού>>. 

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή να θεωρούν οι κυβερνώντες τους εαυτούς τους πολύ έξυπνους ή εμάς πολύ ηλίθιους! Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τις τόσο διαφορετικές δηλώσεις, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, για το ίδιο θέμα, του κ. ΥΕΘΑ και του κ. Πρωθυπουργού;

Στις 6 Οκτ 2015 ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ στις προγραμματικές δηλώσεις ανέφερε επ' ακριβώς: «Ήδη τα χρήματα έχουν αποδεσμευθεί από εξοπλισμούς και βρίσκονται στο Υπουργείο των Οικονομικών, προκειμένου να αποδοθούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη μας.»

Χθες 9 Οκτ 2015 ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας..........
είπε στο 06:30 λεπτό του βίντεο που ακολουθεί μετά το πέρας της άσκησης «Παρμενίων»: «Γνωρίζουμε και δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του ΣτΕ, ξέρετε τις δυσκολίες … ξέρετε ότι όλα δεν μπορούν να γίνουν στο άμεσο μέλλον, αλλά ... σας διαβεβαιώνω ότι ... είναι στις προτεραιότητές μας να γίνουν στο ορατό μέλλον.»

Για κακή τους τύχη όμως όλα αυτά συνέπεσαν και με την κατάθεση στις 5 Οκτ 2015 του προσχεδίου προϋπολογισμού του 2016: «Διαβάζουμε λοιπόν στον πίνακα 2.1 της σελίδας 24 για τα αναδρομικά των δικαστικών και των στελεχών ΕΔ και ΣΑ, αφού σημειώσουμε ότι επανήλθε ο όρος "έστολοι". Για το 2014 λοιπόν είχαν απαιτηθεί 418 εκατομ ευρώ. Για το 2015 ενώ είχε γίνει προϋπολογισμός για 138 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν 163 εκατ. ευρώ ενώ η πρόβλεψη για το 2016 είναι 149 εκατ. ευρώ.» Δεν έχει προϋπολογισθεί δηλαδή ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Εφαρμογή του Συντάγματος και των αποφάσεων του ΣτΕ αλλά καρτ για δεύτερη φορά από την συγκυβέρνηση.
Συμπεράσματα: (1) Δυστυχώς ο κ. Καμμένος για ακόμα μία φορά δεν λέει αλήθειες για το θέμα του ΣτΕ. (2) Το καλύτερο σενάριο για το «ορατό μέλλον» του κ. Τσίπρα είναι από το 2017 και βλέπουμε. (3) Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε περαιτέρω δραστική μείωση των συντάξεων μας και στόχος που δεν κινείται εξολοθρεύεται εύκολα. (4) Οι Ενώσεις Αποστράτων έχουν πέσει σε βαθύ λήθαργο και θα ξυπνήσουν ως συνήθως μετά τις αποφάσεις για πλήρη εξόντωση μας. Δυστυχώς έχουν περιπέσει σε εγκληματική πλέον απραξία χειρότερη και από αυτήν πριν από την κρίση που όλοι με ευκολία λοιδωρούσαμε τότε. ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ αυτοί που θα ενώσουν και θα ηγηθούν τη νέα μας προσπάθεια επιβίωσης...

Τίποτα δεν χαρίζεται... Ας θυμηθούμε ότι μέσα από τους δικούς μας αγώνες δεν εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά μία μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων των ΕΔ και των ΣΑ που είχε ήδη καταγραφεί στο 1ο και στο 2ο μνημόνιο ενώ παράλληλα είχαμε και αυτή την θετική εξέλιξη των αποφάσεων του ΣτΕ.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο... Οι του Στρατού Ξηράς ας θυμηθούν επίσης ότι οι εισφορές μιας ζωής για το ΒΟΕΑ των παιδιών τους δεν χάθηκαν και λόγω αυτών των μεγάλων κινητοποιήσεων. 12.500 χιλιάδες παιδιά τότε εισέπραξαν το βοήθημα αυτό, που επαναλαμβάνω ήταν η αποταμίευση των γονιών για τα παιδιά τους, ενώ λόγω και του ότι έγινε ξεχωριστός λογαριασμός πλέον (δυστυχώς όχι με νόμο) συνεχίζεται η χορήγηση απρόσκοπτα μέχρι σήμερα, έστω και κατά 25% μειωμένο, το βοήθημα.

1 σχόλιο:

  1. Οι συντάξεις των αποστράτων είναι η δεν είναι συνδεδεμένες με τις αποδοχές των εν ενεργεία?ΝΑΙ
    Οι συντάξεις των υπολοίπων Δ.Υ. είναι συνδεδεμένες με τις αποδοχές των εν ενεργεία? ΟΧΙ
    ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΑΖΙ????????????



    ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΞΥΝΕΣΤΕ ΣΤΗ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΗ.



    ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨