Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ασφαλιστικό: Κλιμακωτές μειώσεις και στις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρω


Ασφαλιστικό: Κλιμακωτές μειώσεις και στις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρω 

Σχέδιο για περικοπές στις συντάξεις από 3% ως 7% βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπουργείου Εργασίας και δανειστών, υπό την προϋπόθεση ότι θα τρέξουν και άλλα μέτρα, όπως η επέκταση της εισφοράς ασθένειας 6% και στα Μετοχικά Ταμεία αλλά και η κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων πριν από τον Μάρτιο του 2016 γιατί διαφορετικά το ψαλίδι θα είναι μεγαλύτερο στις αποδοχές των συνταξιούχων.

Σύμφωνα με τον.......
«Τύπος της Κυριακής» το βασικό σενάριο που εξετάζεται στο υπουργείο προβλέπει τη λήψη πρόσθετων ισοδύναμων μέτρων τα οποία, αν τα δεχτούν οι δανειστές (σ.σ.: ήδη τα βλέπουν με θετικό μάτι), τότε θα αποφευχθούν για το 2015 οι σχεδιαζόμενες μειώσεις στις συντάξεις και θα γίνουν από την 1/1/2016 με ποσοστά που θα ξεκινούν από 3% για τις συντάξεις από 500 μέχρι 1.000 ευρώ και θα φτάνουν ως 7% για ποσά από 2.500 ευρώ και πάνω.

 Τα σενάρια για τις μειώσεις κοστολογούνται και μέχρι στιγμής έχει καταδειχτεί ότι αν μείνουν «απείραχτες» οι συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ, οι μειώσεις θα είναι μεγάλες για όσους έχουν κύρια και επικουρική σύνταξη πάνω από τα 1.000 ευρώ.

 Στην ίδια κοστολόγηση, αν το ψαλίδι ξεκινήσει με ένα ποσοστό 3% και στις χαμηλές συντάξεις των 500 ευρώ και άνω, τότε οι μειώσεις «μοιράζονται» αναλογικά στα υπόλοιπα ποσά και κλιμακώνονται ως 7% για όσους παίρνουν από 2.500 ευρώ και πάνω. 

Το σενάριο αυτό φέρνει μεν περικοπές και κάτω από τα 1.000 ευρώ, αλλά είναι ηπιότερο από το να μειωθούν σε διπλάσιο ποσοστό οι συντάξεις πάνω από τα 1.000 ή τα 1.500 ευρώ. 

Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι να βγει ο λογαριασμός των 2,2 δισ. ευρώ από τις συντάξεις που έχει τεθεί ως απαρέγκλιτος στόχος στο βαρύ Μνημόνιο που υπέγραψε η επανεκλεγείσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. 

Το νέο ψαλίδι -στην περίπτωση που ξεκινήσει από τα 500 ευρώ- εξετάζεται να περιλαμβάνει 5 κλίμακες: 

1η κλίμακα: Μείωση 3% από τα 500,00 ευρώ ως τα 1.000,00 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης και σε όλο το ποσό.

 2η κλίμακα: Μείωση 4% από τα 1.000,01 ευρώ ως τα 1.500,00 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης και σε όλο το ποσό. 

3η κλίμακα: Μείωση 5% από τα 1.500,01 ευρώ ως τα 2.000,00 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης και σε όλο το ποσό. 

4η κλίμακα: Μείωση 6% από τα 2.000,01 ευρώ ως τα 2.500,00 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης και σε όλο το ποσό. 

5η κλίμακα: Μείωση 7% από τα 2.500,01 ευρώ και άνω στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης και σε όλο το ποσό.

ΠΗΓΗ: http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/asfalish/77882/asfalistiko-klimakotes-meioseis-kai-stis-syntakseis-kato-ton-1-000-evro

2 σχόλια:

  1. Στο πληρωτέο η στο ακαθάριστο; Αυτό πρέπει να διευκρινιστεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα οι μειώσεις γίνονται στο ακαθάριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨