Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Συνταξιοδοτική Προστασία σε Απόστρατους μέχρι την Συμπλήρωση του 55 Έτους Ηλικίας






ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


ΠΡΟΣ:

ΩΣ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ


Τηλέφ. 210 6598126


Φ.846/16/133599


Σ.1861
Αθήνα, 5 Αυγ 2015                                         Συν:

                                                     


θΕΜΑ:
Συντάξεις Στρκών ( Συνταξιοδοτική Προστασία σε Απόστρατους μέχρι την Συμπλήρωση του 55 Έτους Ηλικίας)





ΣΧΕΤ:
 Άρθρο 1 παρ. 10α   του ν. 4024/11(ΦΕΚ  Α΄226 ) 


   1.      Όπως γνωρίζετε λόγω της υφιστάμενης  δημοσιονομικής κατάστασης και της αναγκαιότητας εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος εξυγίανσης, την τελευταία  τριετία θεσπίστηκε μια σειρά νομοθετικών αλλαγών και διορθωτικών παρεμβάσεων στο ισχύον ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς, με σκοπό τον εξορθολογισμο των δημοσίων δαπανών.  

    2.     Τα μέτρα αυτά όπως..........
είναι φυσικό,   επέφεραν σημαντικές απώλειες στις αποδοχές των στρκών και την περαιτέρω συρρίκνωση στα εισοδήματα των αποστράτων, γιατί βάσει του νομικού πλαισίου που διέπει τις συντάξεις, η διαμόρφωση τους συνδέεται άμεσα και με τις αποδοχές των εν ενεργεία. 

    3.    Ειδικότερα με τη διάταξη της  παραγράφου 10α του άρθρου 1 του ν. 4024/11, στους συνταξιούχους του δημοσίου που δεν έχουν συμπληρώσει το 55 έτος της ηλικίας, μειώνεται σε ποσοστό 40%, το ποσό της μηνιαίας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000€, μέχρι την συμπλήρωση του επίμαχου ηλικιακού ορίου, με εξαίρεση όσους αποστρατεύθηκαν με τις προϋποθέσεις της παραγράφου 10γ αυτού.

     4.       Η θέσπιση της ανωτέρω διάταξης  αποτέλεσε την αφορμή για  υποβολή αιτημάτων από τους εμπίπτοντες στο πεδίο εφαρμογής της. Mε σχετικές επιστολές και υπομνήματα διαμαρτύρονται για την άδικη και ρατσιστική, όπως επικαλούνται, απομείωση του  εισοδήματος, τη δεινή οικονομική κατάσταση που νομοτελειακά τους οδηγεί σε αδυναμία αξιοπρεπούς διαβίωσης και βέβαια για τον αιφνιδιασμό των ενδιαφερόμενων, οι οποίοι άσκησαν το δικαίωμα τους στα πλαίσια των υφιστάμενων νομοθετικών διατάξεων και των εκπληρωμένων υποχρεώσεων τους προς την υπηρεσία και τα ασφαλιστικά ταμεία.   

     5.   Αιτούνται με αφετηρία το σκεπτικό της προηγούμενης παραγράφου,  όπως η πολιτεία επιδείξει την δέουσα ευαισθησία και προβεί στην αναθεώρηση των περιοριστικών προϋποθέσεων, για διασφάλιση περαιτέρω συνταξιοδοτικής προστασίας και της δυνατότητας αντιμετώπισης των οικονομικών τους   υποχρεώσεων, που για πολλούς εξ΄ αυτούς, απορρέουν και από την γονική ιδιότητα, ανεξάρτητα αν αυτές επιβάλλονται  από κανόνες δικαίου.

  6.       Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας, προκειμένου να ενσωματωθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου σας τροπολογία  κατάργησης της σχετικής διάταξης του ν.4024/11 που αναφέρεται στην παράγραφο 3 του παρόντος, για την  συνταξιοδοτική τακτοποίηση της συγκεκριμένης κατηγορίας αποστράτων, ως κάτωθι :

                             Το τελευταίο εδάφιο  της  περίπτωσης  γ της παραγράφου 10  του άρθρου 1 του ν.4024/2011 (ΦΕΚ Α΄ 226), αντικαθίσταται από την έναρξη ισχύος του, ως  εξής:

                      « Ειδικά  από   τη  μείωση  του   πρώτου  εδαφίου  της   περίπτωσης   α, 
εξαιρούνται και οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι που αποστρατεύτηκαν αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία ή με αίτηση τους, καθώς και όσοι εξ΄ αυτών συνταξιοδοτήθηκαν με τη συμπλήρωση τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) ετών συντάξιμης υπηρεσίας. »



ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Ακριβές  Αντίγραφο

ΥΕΘΑ


 







Αγγελική Κουδουμνάκη- Μοσχάκη Μ.Υ. ΠΕ Δ-Ο




ΠINAKAΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ/
ΓΛΚ/ ΔΝΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ &
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ – ΣΤΡΚΩΝ & ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ
 ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
 Κάνιγγος 29
 Αθήνα 101 10

 ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ  
 ΣΓ.ΥΕΘΑ
 ΣΓ.ΑΝΥΕΘΑ –ΣΓ. ΥΦΕΘΑ
 ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ/ΤΜ.ΟΙΚ. ΜΕΡ. (2)      
 ΕΓΑ/ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ
 ΕΑΑΣ – ΕΑΑΝ - ΕΑΑΑ

ΣΧΟΛΙΟ: Αφορά πολύ μικρό ποσοστό στο σύνολο πλέον των αποστράτων που  είναι κάτω των 55 ετών.......εάν γίνη αποδεκτό από το Υπ. Οικ. είναι μια αρχή. Θα το δούμε.....

δείτε εδώ το : Άρθρο 1 παρ. 10α   του ν. 4024/11(ΦΕΚ  Α΄226 )















3 σχόλια:

  1. ΟΛΟΙ ή ΚΑΝΕΝΑΣ,,!! ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ 55...!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 65 ΚΙΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΕΙΩΣΗ. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοια σας αυτοί μην νομίζετε ότι γλυτώσανε, καθ'όσον παρακάτω τους περιμένει ο νόμος 4002\11 Με τον νόμο 4002\11, παρόμοια μείωση γίνεται και σε στελέχη τα οποία είναι κάτω απο 60 ετών και έφυγαν με αίτηση αποστρατείας. Και για αυτούς δεν είναι άδικος και αντισυνταγματικός ο νόμος; Δεν πρέπει και για αυτούς να γίνει διόρθωση; Δηλ ξεφεύγεις απο την σκύλα και πέφτεις στην χάριβδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨