Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Νέες υποσχέσεις Καμμένου σε συνάντηση με ΠΕΑΛΣ 29/10 για μισθούς - ΜΤΝ......

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Αποτελέσματα συνάντησης με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού, την αποκατάσταση των μισθών μας, το νέο ειδικό μισθολόγιο, τα πλωτά επιχειρησιακά μέσα και την εκπαίδευση ....
Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/153/15

Συνάντηση πραγματοποιήσαμε σήμερα 29-10-2015 με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και ζητήσαμε την συνδρομή του για την οριστική επίλυση των θεμάτων που κινούνται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Αναλυτικότερα:
Για το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού ..........επαναλάβαμε στον κ. Υπουργό την θέση μας ότι η de facto υπαγωγή και εποπτεία του ΜΤΝ στο Υπουργείο Εργασίας μέσω της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής ήταν ένα βήμα προς την ισοπέδωση του Ταμείου (και των μετοχικών ταμείων εν γένει), καθώς καταργεί το αυτοδιοίκητό του, περιορίζει τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του ΥΠΕΘΑ ως εποπτεύουσας αρχής ενώ ανατρέπει εις βάρος μας την εκ του νόμου καθεστηκυία μετοχική – μερισματική σχέση και ως εκ τούτου δεν ήταν και εξακολουθεί να μην είναι αποδεκτή.

Παράλληλα, τονίσαμε ότι η άμεση απεμπλοκή των Μετοχικών Ταμείων από τις ρυθμίσεις του άρθρου 220 του ν. 4281/2014 αποτελεί τη μοναδική, ορθή και δίκαιη λύση.

Επιπλέον, ζητήσαμε την σύγκληση σύσκεψης υπηρεσιακών παραγόντων του Ταμείου, του Π.Ν. και του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. με αποκλειστικό θέμα τα προβλήματα του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, ώστε να εξεταστούν όλες οι παράμετροι και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.
Τέλος, ζητήσαμε την παρέμβασή του για την χορήγηση των εφάπαξ βοηθημάτων που εδώ και 18 μήνες δεν χορηγούνται, με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας.

Ο Υπουργός έδειξε να κατανοεί το δίκαιο των αιτημάτων μας και στο πλαίσιο αυτό θα προγραμματίσει την εν λόγω σύσκεψη.

· Για την αποκατάσταση των μισθών μας
υπενθυμίσαμε στον Υπουργό ότι, το Δημόσιο, οφείλει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ανώτατου ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας μας και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αναδρομική επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων χρηματικών ποσών από τα στελέχη ΕΔ και ΣΑ και καλέσαμε τον Υπουργό, να αναλάβει πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της πλήρους εφαρμογής των ως άνω δικαστικών αποφάσεων.


Περαιτέρω, ζητήσαμε να μην υπάρξουν νέες περικοπές με το δρομολογούμενο νέο «ειδικό μισθολόγιο».

Ο κ. Υπουργός αποδεχόμενος το δίκαιο του αιτήματος, μας ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει κινηθεί ήδη προς την θετική κατεύθυνση, διασφαλίζοντας τα απαιτούμενα κονδύλια για την αποκατάσταση των μισθών, αναφορικά πάντα με τα στελέχη που βρίσκονται στην αρμοδιότητά του. Επίσης, δήλωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω μειώσεων από τυχόν εφαρμογή νέου ειδικού μισθολογίου


Η ΠΕΑΛΣ ως θεσμικός εκπρόσωπος των Αξιωματικών ΛΣ αναμένει ανάλογη πρωτοβουλία από τον κ. ΥΝΑΝΠ.

· Για τα πλωτά επιχειρησιακά μέσα ΛΣ, και στο πλαίσιο της διερεύνησης από την πλευρά μας για την εξεύρεση επιπρόσθετων δυνατοτήτων για την επισκευή και συντήρησή τους, θέσαμε το ενδεχόμενο εξυπηρέτησης των αναγκών από τις τεχνικές βάσεις του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση και προέτρεψε να αιτηθεί το Λιμενικό Σώμα σχετικά.

Η ΠΕΑΛΣ θέτει δημόσια υπόψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας μας και τη δυνατότητα αυτή, αναμένοντας σχετικές πρωτοβουλίες.

· Για συνδυασμένες δράσεις μεταξύ ΥΝΑΝΠ και ΥΠΕΘΑσε θέματα εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης – επιμόρφωσης κλπ ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον δηλώνοντας ότι αναμένει και εγγράφως τις σχετικές προτάσεις μας.

Συνεχίζουμε….

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

ΠΗΓΗ : ΠΕΑΛΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨