Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Εορτασμός "ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ"

  
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΣΙΜΙΣΚΗ& Γ ΘΕΟΧΑΡΗ 2
ΤΚ 54621 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΤΗΛ ΓΡΑΦ 2310264459
ΛΕΣΧΗΣ 2310269033
FAX 2310264459
EmaI:eaaathessaloniki@yahoo.gr
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14/10/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/2015 
 ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 

«Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, απευθύνομαι σε όλους τους Μακεδόνες, σε όλους τους Έλληνες και τους καλώ να έχουν πάντα στο νου και στην καρδιά, πως έχουμε καθήκον απέναντι στους Ήρωες που πολέμησαν για να ελευθερωθεί αυτή η μαρτυρική Πατρίδα να μην παραδώσουμε ποτέ το ιερό όνομα και τα σύμβολα της Μακεδονικής γης.

Είναι χρέος μας...........
να τιμήσουμε τη μνήμη των αγωνιστών του τίμιου αυτού Αγώνα, να σταματήσουμε επιτέλους να φερόμαστε σαν να είμαστε εμείς οι ένοχοι και οι πλαστογράφοι της ιστορίας, όπως είχε επισημάνει ο αείμνηστος Μανώλης Ανδρόνικος, να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, σεβασμό στην ιστορική πραγματικότητα και στην εθνική μας αξιοπρέπεια.

Πρέπει να προβάλλουμε επιτέλους στο σύνολό της τη σημαντική αυτή περίοδο της εθνικής μας ιστορίας .

Είναι το δικό μας ’21, η δική μας παλλαϊκή εποποιία γεμάτη θυσίες και ηρωισμούς, ένα λαμπρό κεφάλαιο της διαχρονικής συνέχειας του Ελληνισμού.

Δεν ξεχνούμε ως απόγονοι στρατιωτικοί , πως οι χιλιάδες πατριώτες, οι κληρικοί μας, οι διπλωμάτες μας, οι δάσκαλοι, οι μαθητές, ο απλός λαός, όλοι, στρατευτήκαν στην εθνική υπόθεση, χωρίς να διστάσουν να προσφέρουν ακόμη και τη ζωή τους.

Σε καιρούς δύσκολους για το Έθνος μας, πρέπει να βάλουμε στην καρδιά μας τα σοφά λόγια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρίου Χριστοδούλου, που μιλώντας για μία από τις πιο συγκλονιστικές προσωπικότητες του Μακεδονικού Αγώνα, τον καπετάν Άγρα, είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: η συντήρηση της ιστορικής μνήμης δεν αποτελεί παραχώρηση στη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό, αλλά είναι ευλαβικό κερί, που τονίζει την ευγνωμοσύνη μας προς τους εθνικούς μας ροές και τονώνει το ηθικό και πατριωτικό μας φρόνημα.

Το μήνυμα της ημέρας αυτής είναι σαφές: Η Μακεδονία μας δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν παραχωρείται. Η εθνική μας ταυτότητα, η ψυχή μας, δεν αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης.

Χρέος μας είναι να επαγρυπνούμε όχι μονο ως απόστρατοι αξιωματικοί αλλά και ως Έλληνες , να μην αφήσουμε ανοικτές Κερκόπορτες. Γιατί τότε, όπως διδάσκει η Ιστορία, ακολουθούν Αλώσεις…».


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ 
Σμχος(Ο) ε.α. Βασίλειος Διαμαντίδης
Πρόεδρος Παραρτήματος Θεσσαλονίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨