Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Α Κ Ο Υ Ε Ι Κ Α Ν Ε Ι Σ ; ΜΝΗΜΟΝΙΑ, O ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ .


Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος(ε.α)

. . Με την ανατολή του 21ου αιώνα η Ελλάδα γινόταν το 12 μέλος της Ο.Ν.Ε. Αυτό τότε σήμαινε μια μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας , όπως ήθελαν να πιστεύουν μερικοί, αφού θα ανήκε στο ¨κλάμπ¨ των ισχυρών Ευρωπαϊκών χωρών. Χρειάστηκαν μόλις 10 χρόνια για να γκρεμιστεί ο χάρτινος πύργος που είχε χτιστεί με αναληθή στοιχεία και φτάσαμε η χώρα μας να διάγει την μελανότερη περίοδο της νεοτέρας ιστορίας της αφού έχει στερηθεί ακόμη και την εθνική της κυριαρχία. Σχεδόν όλες οι αποφάσεις της λειτουργίας του κράτους τελούν υπό την έγκριση των δανειστών μας.

Αρκετοί από τους νόμους που..............
ψηφίζονται για ικανοποίηση των δανειστών, με αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων κρίνονται αντισυνταγματικοί , συνεχίζουν όμως να εφαρμόζονται (Ν.4093/12, Ν.4307/14…….),χωρίς να αποκαθίστανται οι αδικίες εις βάρος των πολιτών. Καθ’ υπόδειξη δε των ¨αρμοδίων¨ οι πολίτες αναγκάζονται σε ατομικές αγωγές διεκδίκησης με ότι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα και ταλαιπωρία. Εύλογο το ερώτημα ποιος μας έφερε σε αυτή την κατάσταση της εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών ; Σε κάθε ναυάγιο την κύρια ευθύνη την έχει αυτός που κυβερνά το καράβι και το καράβι της πολιτείας το κυβερνούν οι πολιτικοί. 

Η αξιοπιστία και η σοβαρότητα μιας αρχής κρίνεται από την σταθερότητα και τη συνέχεια αυτής. Κάτι που δεν υπήρξε την τελευταία δεκαετία και μας οδήγησε στην δημοσιονομική κρίση , στη χρεοκοπία της χώρας, το χρέος δεν είναι βιώσιμο (ισχυρισμός Δ.Ν.Τ διαφωνία θεσμών ΔΝΤ) _ Η πολιτική αστάθεια της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα υπήρξε η κύρια αιτία στέρησης της αξιοπιστίας της από τις αγορές γεγονός που την ανάγκασε να στραφεί (υποκύψει) στους Δανειστές της Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ, έτσι στρώθηκε ο δρόμος προς την καταστροφή με την επιβολή αποικιοκρατικών όρων δανεισμού.

 Η πολιτική αστάθεια αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι περισσότερες κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας κυβέρνησαν πολύ λιγότερο από δύο χρόνια ενδεικτικά , Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς, Αλ. Τσίπρας με αποκορύφωμα το 2015 , δύο βουλευτικές εκλογές και ένα δημοψήφισμα, αποτέλεσμα των οποίων ήταν τα τρία καταστροφικά Μνημόνια, ο Κόφτης, το Ταμείο ¨Αξιοποίησης¨ Δημόσιας Περιουσίας και το πηγάδι δεν έχει πάτο.

 _ Ένας άλλος λόγος που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή κατά κοινή ομολογία είναι η λανθασμένη πολιτική που εφαρμόστηκε από όλες τις Κυβερνήσεις, ιδιαίτερα των τσάρων της Ελληνικής οικονομίας με πολλές περγαμηνές στα οικονομικά. Είναι γνωστό ότι κάθε πρωτοετής φοιτητής των οικονομικών πρέπει να γνωρίζει ,ότι η δημοσιονομική πολιτική πρέπει να έχει αντι-κυκλικά χαρακτηριστικά , δηλαδή σε συνθήκες ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης τα ελλείμματα πρέπει να μειώνονται ει δυνατόν να γίνονται πλεονάσματα . Ενώ σε συνθήκες οικονομικής κρίσης είναι εύλογο, αποδεκτό , να αυξάνονται και να τονώνουν την οικονομία και τη ζήτηση στην αγορά. 

Οι Υπουργοί Οικονομίας όλων των Κυβερνήσεων των Μνημονίων επέβαλαν δυσβάσταχτους φόρους, μείωση μισθών και συντάξεων, στέρησαν από τους πολίτες την φοροδοτική τους ικανότητα (ληξιπρόθεσμα χρέη 90 δις) και από την αγορά την ρευστότητα, με συνέπεια στέρηση εσόδων από το κράτος, αύξηση της ανεργίας και στέρηση εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι συντελέστηκε η καταστροφή. Εν τούτοις οι καθηγητές των Υπουργείων Οικονομικών έδιναν βαθμό προαγωγής στις εξετάσεις των Υπουργών Οικονομίας.

 _ Και ενώ οι πολιτικοί οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση οι εθνοπατέρες αποδεικνύουν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ¨καρέκλα τους¨. Μεσούσης της κρίσεως με αβέβαιο το αύριο οι πολιτικοί τσακώνονται για την αναθεώρηση του Συντάγματος και κυρίως για τον Εκλογικό Νόμο και οι προτάσεις που ακούγονται κατά πως συμφέρει τα κόμματα. Μιλάνε για την απλή αναλογική ως το δημοκρατικότερο και δικαιότερο, το πλαφόν 3% , το μπόνους των 50 εδρών, και άλλα πολλά που στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στη διατήρηση των εδρών τους στο Κοινοβούλιο , καμία συζήτηση για μείωση των εδρών αυτό το ξέχασαν όλοι, ίσως γιατί το έχουν συνδέσει με τους 300 του Λεωνίδα!!!. Καθημερινά δίνονται αγώνες στα τηλεοπτικά κανάλια για την επικράτηση των κομματικών θέσεων-απόψεων. 

 Επί του θέματος θέλω να εκφράσω μια άποψη που πιστεύω ότι είναι δημοκρατικότερη από τη θέση αυτών που υποστηρίζουν ότι η ψήφος του πολίτη πρέπει να εκφράζει ισοδυναμία. . Είμαι ένας πολίτης που δεν ανήκω στη κατηγορία αυτών « όλοι μαζί τα φάγαμε». Η γενίκευση σημαίνει φασισμό , ο ¨Κύριος¨ για να γενικεύει αποδεικνύει ότι είχε μεγάλη πελατεία στο ¨κατάστημά¨ του και παρασύρθηκε. Απευθύνομαι λοιπόν στους ανεξάρτητους , σκεπτόμενους Έλληνες πολίτες και προτείνω , πως είναι δυνατόν έντιμα και Συνταγματικά να μειωθούν οι ενεργές έδρες του Κοινοβουλίου. 

Από τη πείρα μου στις βουλευτικές εκλογές ( μισό αιώνα) διαπίστωσα ότι : Κατά τη διαδικασία της ψήφισης για την ανάδειξη του εθνικού Κοινοβουλίου , μεταξύ των ψηφοδελτίων των πολιτικών κομμάτων υπάρχει και το ψηφοδέλτιο ΛΕΥΚΟ. Αυτό το ψηφοδέλτιο εκφράζει Συνταγματικά τη διαμαρτυρία των πολιτών η οποία όμως δεν έχει αντίκρισμα , αφού καταχωρείται ως ένα νούμερο ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ. Το άκυρο πιθανό να δεικνύει ανεπάρκεια το λευκό όμως θέση. Δυστυχώς η βούληση του πολίτη, που ψήφισε λευκό δεν εκφράζεται, αφού δεν επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Πιστεύω ότι δίδεται η ευκαιρία για να σεβαστούμε την ψήφο διαμαρτυρίας του ΛΕΥΚΟΥ που είναι βούληση και εκφράζεται από το λαό. Προτείνω λοιπόν να καταμετρούνται τα λευκά ψηφοδέλτια και εφόσον υπερβαίνουν το 3% οι αντίστοιχες κοινοβουλευτικές έδρες να μένουν κενές στο Κοινοβούλιο μειουμένου αντίστοιχα του αριθμού των βουλευτών. 

 Έτσι θα αναβαθμιστεί και η πολιτική αφού θα περάσει ένα μήνυμα στους πολιτικούς μας να σοβαρευτούν , να σεβαστούν το θεσμό τους και την αποστολή τους αλλά πολύ περισσότερο, επί τέλους, μείωση του υψηλού κόστους της Δημοκρατίας, με τον περιορισμό όσων βουλευτών αποφασίζει ο Ελληνικός λαός να μην τον εκπροσωπεί . 

 ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ; ΕΛΠΙΖΩ ΝΑΙ ! . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨