Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Προτασεις ΠΑΣΕΔ για τις Αιτησεις Αποστρατειας
ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο                
05 Ιουλ 2016                                                                                         

ΚΟΙΝ : Αναπλ. Υπουργό Άμυνας κ. Δημ. Βίτσα
            Νομικό Σύμβουλο κ. ΥΕΘΑ
            Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι
            Βουλευτές Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας
            Στρατιωτικοί Συντάκτες 


ΘΕΜΑ : Ρύθμιση Θεμάτων Αρμοδιότητας ΥΠΕΘΑ – Αιτήσεις Αποστρατείας


            Αξιότιμε κ. Υπουργέ

           Ενόψει της ψήφισης του Νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» σας αποστέλλουμε προς αξιολόγησή σας, δύο προτάσεις περί των αιτήσεων αποστρατείας προκειμένου να συμπεριληφθούν στο υπόψη .

Τροπολογία 1η:

         «Η παρ 4 του άρθρου 4 του Ν.4387/2016 αντικαθίσταται ως εξής «4. Ειδικά, για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που έχουν υποβάλλει αίτηση αποστρατείας έως 30.6.2016 οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 4, τίθενται σε ισχύ από 1.7.2016, ανεξαρτήτως δημοσίευσης του ΦΕΚ και ημερομηνίας διαγραφής τους.»

 ή Τροπολογία 2η:

        «Η παρ 4 του άρθρου 4 του Ν.4387/2016 αντικαθίσταται ως εξής «4. Ειδικά, για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που έχουν υποβάλλει αίτηση αποστρατείας έως 31.8.2016 οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 4, τίθενται σε ισχύ από 1.9.2016, ανεξαρτήτως δημοσίευσης του ΦΕΚ και ημερομηνίας διαγραφής τους.»

Αιτιολογία:

         Η 1η τροπολογία αφορά μόνο όσες αιτήσεις αποστρατείας έχουν υποβληθεί έως 30.6.2016 και δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ με την ημερομηνία διαγραφής τους, μέχρι αυτή την ημερομηνία. Η έκδοση του ΦΕΚ από την ημερομηνία της αίτησης αποστρατείας διαφέρει από στέλεχος σε στέλεχος, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σύμφωνα με δημοσιεύσεις στο διαύγεια, αιτήσεις αποστρατείας με διαγραφή μετά από ΦΕΚ έχουν γίνει σε διάστημα 1 μηνός, άλλες έχουν γίνει σε διάστημα πάνω από 3 μήνες και άλλες όπως στο παρελθόν σας έχουμε ενημερώσει ξεπέρασαν ακόμη και τους 8 μήνες. Αποτέλεσμα αυτών είναι τα στελέχη να μην προλάβουν την διαγραφή με 30.6.2016 και ενώ έχουν υποβάλλει αίτηση αποστρατείας πολύ πιο πριν από αυτή την ημερομηνία.

        Η 2η τροπολογία αν υιοθετηθεί δίνει την δυνατότητα σε  όσες αιτήσεις αποστρατείας  υποβληθούν έως 31.8.2016 και δεν θα έχει εκδοθεί το ΦΕΚ με  ημερομηνία διαγραφής τους μέχρι αυτή την ημερομηνία να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με τις διατάξεις του παλιου ασφαλιστικού καθεστώτος.

Επισημαίνεται ότι:

Ø  Υπάλληλος  που εργάζεται στο δημόσιο και υποβάλλει την 2η αίτηση αποστρατείας διαγράφεται αυτοδίκαια μετά από διάστημα 15ημερων από την υποβολή της 1ης αίτησης. Δηλαδή η διαγραφή γίνεται σε διάστημα 15 ημερών από την υποβολή της αίτησης.

Ø  Με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και έγινε δεκτή από τον Υπουργό εργασίας οι εκπαιδευτικοί που παραιτούνται από την υπηρεσία τους έως 31.8.2016  υπάγονται στο παλαιό συνταξιοδοτικό καθεστώς.
        Ευελπιστούμε στην κατάθεση μίας εκ των δύο τροπολογιών στο σχέδιο Νόμου σε συνέχεια και της απαντητικής επιστολής στο ΣΕΕΝΣΑ από τον Δντη του ΣΓ σας, με την οποία αναγνωρίζετε το πρόβλημα και ότι θα προβείτε σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο σε νομοθετική πρωτοβουλία.                               Οικονομικός Σύμβουλος ΠΑΣΕΔ:  Ηλίας ΝατσιούλαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨