Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ



Του Επισμηναγού (Ι) ε.α. 
Γεωργ. Β. Κασσαβέτη

            Αν υπάρχουν ακόμη Έλληνες που πιστεύουν ότι είναι εφικτή η έξοδος της χώρας όχι μόνο από την οικονομική, αλλά και τη δομική κρίση, την οποία από οκταετίας βιώνει, ή ζουν εκτός Ελλάδος, ή έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, ή τέλος πρέπει να επισκεφθούν ψυχίατρο το ταχύτερο. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους τέτοιο ενδεχόμενο δεν παίζει. Κι αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητος, σύμφωνα με τα οποία:
            α. Το 2015 αποσύρθηκαν από τις.........
τράπεζες,  είτε από φόβο κουρέματος, είτε για να αποπληρωθούν οφειλές για φόρους, ΕΜΦΙΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ. 46 δισεκατομμύρια ευρώ. Ένα μεγάλο ποσοστό απ’ αυτά σήμερα δεν υπάρχει.
            β. Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, οι φορολογικές οφειλές προς το κράτος ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 87 δις ευρώ (περίπου 50% του ΑΕΠ), κατά τη μαρτυρία δε του Υπουργού Οικονομίας κ. Γεωρ. Σταθάκη εκ του ποσού αυτού, μόνο ένα μικρό τμήμα περί τα 25 δις είναι εισπράξιμα.
            γ. Μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις των μισθών και συντάξεων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή    7 στους 10 Έλληνες αδυνατούν να εκπληρώσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
            δ. Οι ιδιωτικοποιήσεις θυμίζουν έντονα τη λαϊκή παροιμία «έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα». Και πώς να μην είναι έτσι τα πράγματα όταν π.χ. αρμόδιος υπουργός για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού είναι ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος πέραν της φωτογραφίας του Τσε- Γκεβάρα την οποία έχει ανηρτημένη στο γραφείο του, έχει δηλώσει σχετικά « η επένδυση του Ελληνικού θα καταστρέψει την Αττική»;
            ε. Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Αθαν. Παπανδρόπουλου, η Ελλάδα έχει περιθωριοποιηθεί. Συνεπώς «όσα ταξίδια κι αν κάνει ο κ. Τσίπρας στη Βραζιλία, στην Κίνα, στη Ρωσία, ή στο Κατάρ οι επενδύσεις που θα φέρει είναι λόγια και μόνο λόγια, ήτοι αέρας κοπανιστός».
            στ. Όσο η πολυνομία, η κακονομία και η φοροεπιδρομή εναντίον των Επιχειρήσεων συνεχίζεται, επένδυση στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει. Διότι ποιος παλαβός θα φέρει τα χρήματά του εδώ, όταν από το 2001εως το 2015 έχουν κατατεθεί 1478 νομοσχέδια, έχουν εκδοθεί 3452 Προεδρικά Διατάγματα και έχουν γίνει 19727 Εξουσιοδοτήσεις, που γέμισαν 59.393 σελίδες ΦΕΚ; Ποιος διακινδυνεύει να φέρει τα χρήματά του σε ένα τόσο ασταθές περιβάλλον, στο οποίο η φορολογία των Επιχειρήσεων κοντεύει να φθάσει εκείνη των φυσικών προσώπων;
            Αν λοιπόν μετά τα όσα ανεφέρθησαν παραπάνω υπάρχουν ακόμη Έλληνες που φρονούν ότι μπορεί στην Ελλάδα να γίνουν επενδύσεις και να βγει η χώρα από την κρίση στο ορατό μέλλον, ο πλέον επιεικής χαρακτηρισμός τους είναι « αιθεροβάμονες».
           


                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨