Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

¨ΑΝΕΝΕΡΓΟ¨ το Δικαίωμα του Παραθερισμού με βαθμό κατώτερο του Αντισμηνάρχου!!!(Επιστολή μέλους Δ.Σ. Ε.Α.Α.Α)


Αν τίποτε δεν γίνει, το προλεταριάτο των μελών (κάτω του βαθμού του Αντισμηνάρχου) ας πουν οριστικά αντίο στον παραθερισμό.

Του Επισμηναγού (Ι) ε.α. Γεωρ. Β. Κασσαβέτη
Μέλους του Δ.Σ. ΕΑΑΑ – τ. Δ/ντος Συμβούλου


Με αφορμή την ανάρτηση στη φιλόξενη ιστοσελίδα aeroporiapostratos της ανακοινώσεως της ΕΑΑΑ για την υποβολή αιτήσεων παραθερισμού για το καλοκαίρι του 1917, επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους που δεν γνωρίζουν επαρκώς την εξέλιξη του σχετικού θέματος τα εξής:
α. Ως μέλος του Δ.Σ. της Ενώσεως τα τελευταία 13 χρόνια και Δ/νων Σύμβουλος επί 9 χρόνια με λύπη μου έχω διαπιστώσει ότι η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας επιδεικνύοντας… τα φιλόστοργα αισθήματά της προς τους εν αποστρατεία συναδέλφους της ελαττώνει σταδιακά τα διατιθέμενα στην ΕΑΑΑ καταλύματα στα διάφορα θέρετρα.............


Τούτο σε συνδυασμό με τη σημαντική αύξηση του αριθμού των μελών της ΕΑΑΑ τα τελευταία πέντε χρόνια εκτόξευσε τη συχνότητα παραθερισμού των δικαιούχων μελών – γιατί  όπως θα δούμε εν συνεχεία υπάρχουν και μέλη που εκ των πραγμάτων έχουν καταστεί ανενεργά – πέραν της δεκαετίας.
β. Το ολέθριο πέρασμα του διδύμου Βενιζέλου- Μπεγλίτη από το ΥΠΕΘΑ δεν κατάφερε μεν να μετατρέψει τις Ενώσεις σε Ν.Π.Ι.Δ. (Σωματεία), πλην με την επαίσχυντη Υπουργική του Απόφαση, δια της οποίας κατέστησε προνομιούχους διάφορες κατηγορίες συναδέλφων , οι οποίες έκτοτε παραθερίζουν εκτός σειράς κάθε χρόνο, σε όποιο θέρετρο θέλουν και σε όποια περίοδο επιθυμούν, ακύρωσε το δικαίωμα παραθερισμού για τα μέλη με βαθμό κατώτερο του Αντισμηνάρχου για τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο- Αύγουστο). Πέραν όμως της σκανδαλώδους αυτής ρυθμίσεως, σύμφωνα με την οποία το παιδί ενός χωρισμένου ζευγαριού μπορεί να παραθερίζει κάθε χρόνο, όταν τα παιδιά ενός Σμηναγού, Επισμηναγού, ή Αντισμηνάρχου θα βλέπουν το Ζούμπερι ή τη Σκοτίνα τους καλοκαιρινούς μήνες με το μακαρόνι, το καταστροφικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις αυτό δίδυμο, για ρουσφετολογικούς καθαρά λόγους κατέστησε δικαιούχους στο θέρετρο Ζούμπερι, το οποίο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Μ.Τ.Α. τους πολιτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είναι μέτοχοι, με ευθύνη φυσικά της τότε στρατιωτικής ηγεσίας.
Τελειώνοντας πολύ φοβούμαι πως ο παραθερισμός, όπως και το μέρισμα του Μ.Τ.Α. σε λίγο χρόνο, θα αποτελούν μια ωραία ανάμνηση για τους συναδέλφους. Και το πως φτάσαμε στο σημερινό κατάντημα, όσον αφορά στο θέμα του παραθερισμού είναι γνωστό. Κανένα Δ.Σ. της Ενώσεως – μετά τα Δ.Σ. Βασ. Κατσιαντώνη- δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάργηση της κατάπτυστης Υπουργικής Απόφασης και την επαναφορά του ισχύοντος μέχρι το 2011 συστήματος. Δυστυχώς και ο μέχρι πρότινος εποπτεύων την ΕΑΑΑ Α/ΓΕΑ «ΑΓΡΌΝ ΗΓΟΡΑΣΕ» σχετικά με την επίλυση του θέματος.

Συνεπώς το «δια ταύτα» για την επίλυση του θέματος είναι τα εξής.

Πρώτον άμεση κατάργηση της ολέθριας Υπουργικής Απόφασης Βενιζέλου.

Δεύτερον επαναφορά του αριθμού των διατιθέμενων υπό του ΓΕΑ στην ΕΑΑΑ καταλυμάτων στα επίπεδα του 2008.

Και τρίτον υιοθέτηση από το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ της παραδοχής : « Οι Συνάδελφοι που δεν παραθέρισαν τα τελευταία δέκα (10) χρόνια , να έχουν απόλυτη προτεραιότητα έναντι οιουδήποτε άλλου, ανεξαρτήτως βαθμού».

Αν τίποτε από τα παραπάνω δεν γίνει, το προλεταριάτο των μελών (κάτω του βαθμού του Αντισμηνάρχου) ας πουν οριστικά αντίο στον παραθερισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨