Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση Π.Ο.Σ. με Βουλευτές (Ελληνικής καταγωγής) ξένων κοινοβουλίων


Συνάντηση ΠΟΣ με ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού 

Την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ) παρέθεσε στη ΛΑΕΔ γεύμα εργασίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), με την ευκαιρία της σύγκλισης Δ.Σ. στην Αθήνα (21-24 Φεβ. 2017).........

Η Πα.Δ.Ε.Ε., συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της ελληνικής Κυβέρνησης και υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Στην Πα.Δ.Ε.Ε. μετέχουν περίπου 190 ελληνικής καταγωγής βουλευτές καθώς και πρώην βουλευτές από νομοθετικά σώματα του εξωτερικού, από 31 χώρες και περιλαμβάνονται Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι Κοινοβουλίων, Υπουργοί, Βουλευτές και Γερουσιαστές.

Στο γεύμα συμμετείχαν από την Πα.Δ.Ε.Ε. η Αντιπρόεδρος του ΔΣ κα Πάνα Μέρτσαντ (Γερουσιαστής Καναδά),

                     
τα Μέλη του ΔΣ κα Νικόλ Μαλιωτάκη (Πολιτειακή Βουλευτής, New York, ΗΠΑ), 

κ. Λεωνίδας Ραπτάκης (Πολιτειακός Βουλευτής, Rhodes Island, ΗΠΑ), κ. Γεράσιμος Σκλαβούνος (Βουλευτής Laurier-Dorion, Quebec, Καναδά), 


κ. Φίλιππος Κίτσος (Βουλευτής Καντονίου Neuchatel, Ελβετία) και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Πανταζόπουλος (πρώην Βουλευτής στη Βικτώρια, Αυστραλία). 

Από την ΠΟΣ ο Ταξχος εα Βασίλειος Νικολόπουλος (Πρόεδρος ΔΣ), ο Ανθλγός εα Γεώργιος Σουλιώτης, (Δημοσίων Σχέσεων), η κα Σταματίνα Λιάπη (Διεθνών Σχέσεων) και ο Αντγος εα Δημήτριος Δημητρούλης (Μέλος ΕΕ). Παρευρέθηκαν επίσης η κα Παρασκευή Καραστεργίου (Προϊσταμένη της Δ/νσης Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής), η κα Μαρία Δασκαλάκη και η κα Ξανθή Μόρφη υπηρεσιακοί υπάλληλοι.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος έγινε αλληλοενημέρωση για τη δομή και τις δράσεις τόσο της Πα.Δ.Ε.Ε. όσο και της ΠΟΣ, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και για τον αντίκτυπο των εθνικών μας θεμάτων στις χώρες που εκλέγονται. 
Τέλος συζητήθηκε το θέμα των συντάξεων χηρείας (άρθρο 12, Ν.4387/2016), σε σχέση με αντίστοιχες ρυθμίσεις που υπάρχουν αλλά και γενικότερα τις προβλέψεις πρόνοιας στις χώρες τους. 
Είναι γεγονός ότι εξεπλάγησαν με τις συγκεκριμένες προβλέψεις του υπόψη νόμου.Του γεύματος προηγήθηκε ξενάγηση στους χώρους και στο μουσείο του Σαρογλείου Μεγάρου, όπου τους έγινε σύντομη ενημέρωση από το προσωπικό της ΛΑΕΔ.


Στα Μέλη του ΔΣ της Πα.Δ.Ε.Ε. ο Πρόεδρος της ΠΟΣ επέδωσε αναμνηστικά μετάλλια με το έμβλημα της Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι η συνάντηση αυτή ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία αλληλοενημέρωσης και μελλοντικής συνεργασίας με την Πα.Δ.Ε.Ε., η οποία επιτελεί σημαντικό έργο κυρίως σε εθνικά θέματα στο εξωτερικό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ.                                                                                                           ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Νικολόπουλος Βασίλειος                                    Ταραντίλης Δημήτριος

Ταξίαρχος εα                                                             Συνταγματάρχης εα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨