Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Παραπληροφόρηση από πρόεδρο ΔΣ/ΕΑΑΣ για συντάξεις χηρείας! Ουδέποτε κατατέθηκε αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του ΣτΕ!

  • Ουδέποτε η ΕΑΑΣ έκανε αίτηση ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ για τις συντάξεις χηρείας!
  • Γιατί ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΣ μας ενημέρωσε ΡΗΤΑ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ περί του αντιθέτου; 
  • Μας παραπληροφόρησε ή παραπληροφορήθηκε;

Θα θυμάστε ότι στις 5/1/2017 ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΣ Υπτγος ε.α. Ευάγγελος Δανιάς απαντώντας σε ερώτημα μου απάντησε [ΕΔΩ]:

 «Κ. Παπαπαρίση.... Η ΕΑΑΣ ​έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Σ.τ.Ε από 9 Σεπ. 2016 και ανάλογα του αποτελέσματος θα κινηθούμε περαιτέρω. Κατά τα λοιπά ως ΕΑΑΣ δεν έχουμε κάνει εξώδικο και σ' ότι αφορά την αίτηση αυτή αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της πληρεξούσιας δικηγόρου που υπογράφει την αίτηση και η κοινοποιήσή της πρέπει να έχει την άδειά της.»
Θα θυμάστε επίσης ότι........ στις 24/1/2017 διαβίβασε σε πολλά ιστολόγια και ιστόχωρους την εξής ανακοίνωση [ΕΔΩ]: 

«Με αφορμή αρνητικά σχόλια πουαφορούν στις ενέργειες της ΕΑΑΣ σχετικά με τις συντάξεις χηρείας σας ενημερώνωΡΗΤΑ και ΚΑΤΗΓΟΤΗΜΑΤΙΚΑ ότι. Η ΕΑΑΣ κατέθεσε ενώπιον του Σ.τ.Ε, από 9 Σεπ. 2016, αίτηση ακύρωσης κατά του ν.4387/16 και κάμνει ειδική αναφορά στις συντάξεις χηρείας, καθόσον θεωρεί το μέτρο απαράδεκτο και μείζον θέμα που στρέφεται ευθέως κατά των συζύγων των στελεχών των ΕΔ & των ΣΑ οι οποίες σε μεγάλο βαθμό δεν εργάστηκαν λόγω των συχνών μεταθέσεων των συζύγων τους, οι οποίοι αποβιώνουν σχετικά ενωρίς, γιατί εργάζονται υπό ειδικές συνθήκες εργασίας, καθώς και με την αξιοπρεπή επιβίωση της οικογένειας του.
Το ΔΣ/ΕΑΑΣ στα πλαίσια των σκοπών της και κυρίως της μέριμνας των ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη της, δεν πρόκειται να εφησυχάσει και θα κάνει ότι πρέπει στην κατεύθυνση δίκαιης επιλύσεώς του. (κατάργηση του άρθρ. 12 του ν.4397/16).
Για το ΔΣ/ΕΑΑΣ, Υπτγος ε.α Ε.Ν.Δανιάς, Πρόεδρος ΕΑΑΣ»

Η αίτηση ακύρωσης των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού - Ναυτικού - Αεροπορίας και του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών ΕΑΑ, που αποτελούσε πνευματική ιδιοκτησία της πληρεξούσιας δικηγόρου, βρέθηκε. Κι εδώ ανταμώνεται η θλίψη με την οργή! Η αίτηση ακύρωσης γίνεται ΚΑΤΑ της υπ' αριθμ. οικ. 26083/887/2016 (ΦΕΚ 1605/Β/887/07-06-2016) Κοινής Αποφάσεως του Υφυπ. Εργασίας - Αν. ΥπΟικ με τίτλο «Αναπροσαρμογή κύριων συντάξεων - Προστασία καταβαλλόμενων συντάξεων» αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων τωνάρθρων 14 και 33 του Ν.4387/2016.
Άρα λοιπόν η αίτηση ακύρωσης αφορά τα άρθρα 14 και 33 (Αναπροσαρμογή κύριων συντάξεων - Προστασία καταβαλλόμενων συντάξεων) του ν.4387/2016 και όχι το άρθρο 12 (Σύνταξη λόγω θανάτου) του ιδίου νόμου. 

Και ερωτώ τον κ. Δανιά. Για ποιο λόγο προωθήσατε την ανακοίνωση όπου αναγράφεται:
(1) «...σας ενημερώνω ΡΗΤΑ και ΚΑΤΗΓΟΤΗΜΑΤΙΚΑ...»
(2) «Η ΕΑΑΣ κατέθεσε ενώπιον του Σ.τ.Ε, από 9 Σεπ. 2016, αίτηση ακύρωσης κατά του ν.4387/16 και κάμνει ειδική αναφορά στις συντάξεις χηρείας...»
(3) «Το ΔΣ/ΕΑΑΣ ... θα κάνει ότι πρέπει στην κατεύθυνση δίκαιης επιλύσεώς του. (κατάργηση του άρθρ. 12 του ν.4397/16)»
(4) Τι πρόκειται να πράξετε ...χθες;


Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨