Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ομάδες Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών (ΟΕΠ) Πολεμικής Αεροπορίας!!!


Μία εξαιρετικά χρήσιμη από πλευράς επιχειρήσεων τεχνική ειδικότητα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι αυτή του Πυροτεχνουργού είναι μια εξειδίκευση της ειδικότητας των τεχνικών Οπλουργών δυστυχώς δεν είναι ευρέως γνωστή στον ευρύ κόσμο αλλά είναι τόσο σημαντική τόσο σε περιόδους πολεμικών επιχειρήσεων τόσο και στην περίοδο της ειρήνης.

Οι πυροτεχνουργοί σε περιόδους πολεμικών επιχειρήσεων έχουν επωμιστεί με το σημαντικότατο έργο της εκκαθάρισης των αεροδρομίων και των μονάδων της ΠΑ από μη εκραγέντα πυρομαχικά, στη..........
σύγχρονη εποχή μας όλοι μας λίγο πολύ έχουμε ακούσει για τα λεγόμενα έξυπνα όπλα πολλά από αυτά λοιπόν δεν έχουν σκοπό την άμεση έκρηξη τους αλλά με σύγχρονους μηχανισμούς έχουν καθυστέρηση στην έκρηξη τους ώστε να μπορούν να περιορίσουν την πολεμικές επιχειρήσεις των αντιπάλων τους,

φανταστείτε λοιπόν τέτοια όπλα διάσπαρτα σε έναν διάδρομο απογείωσης και να έχεις έτοιμα αεροπλάνα για απογείωση Χειριστές έτοιμους να πολεμήσουν στους αιθέρες αλλά όχι διάδρομο απογείωσης Αφων ή μία Πολεμική Μοίρα α/φων να είναι διάσπαρτη από τέτοια όπλα και το προσωπικό της ιπτάμενο και τεχνικό να μην μπορεί να πλησιάσει κανένα αεροπλάνο διότι είναι εγκλωβισμένοι στα καταφύγια μέχρι να εκκαθαριστεί η περιοχή από τα πυρομαχικά αυτά, δώσαμε δύο παραδείγματα ώστε να καταλάβετε και εσείς όλοι το επικίνδυνο - σημαντικό και δύσκολο έργο των Ομάδων Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών σε περιόδους πολεμικών επιχειρήσεων.


Στην δε περίοδο της ειρήνης τώρα οι πυροτεχνουργοί της ΠΑ εκτός από την καθιερωμένη και επιβεβλημένη εκπαίδευση τους έχουν επωμιστεί και με το δύσκολο - επικίνδυνο έργο της καταστροφής των πυρομαχικών που έχει λήξη το όριο ζωής τους και δεν κάνουν είναι πλέον για χρήση τα πυρομαχικά αυτά είναι από μία απλή σφαίρα πιστολιού μέχρι ενός σύγχρονου πυραύλου Αφους.

Ο Πυροτεχνουργός Γρηγόρης Καρράς μας εξηγεί για το τι αισθάνεται ο πυροτεχνουργός πριν ξεκινήσει το δύσκολο έργο της εργασίας του:
Η ώρα της προετοιμασίας του πυροτεχνουργού για το πλησίασμα στη βόμβα είναι η κορυφή της ανθρώπινης ψυχικής αντοχής.
Το πρόβλημα είναι στο γεγονός πως ο άνθρωπος είναι ένα νοήμον και σκεπτόμενο ον και γνωρίζει πολύ καλά που πάει και τι θα κάνει.

Ο πυροτεχνουργός έχει πλήρη συνείδηση της πράξης που αποτολμά και γνωρίζει ότι η εξουδετέρωση βόμβας ή ο διαμελισμός του απέχουν πιθανώς χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Εκείνη την ώρα μόνο ένα ξεπέρασμα των ψυχικών δυνατοτήτων και γνώσεων του μπορεί να σώσει την κατάσταση.
Σ αυτή τη φάση, ο πυροτεχνουργός βρίσκεται μετέωρος, νοιώθει μόνος, είναι μόνος, ο χρόνος παύει να έχει υπόσταση και κάθε τι μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. 

Ανάμεσα σ αυτά τα δύο διατρέχει η σκέψη του πυροτεχνουργού, αδιαφορώντας για το παρόν, που στιγμές - στιγμές παίρνει διαστάσεις τραγικότητας....Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨