Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Eπί το διπλωματικότερον αποτελούν πλέον Persona non Grata.

 
Persona non Grata
Tου Επισμηναγού (Ι) ε.α. Γεωρ. Β. Κασσαβέτη
τ. Διευθύνοντος  Συμβούλου  ΕΑΑΑ

Τον Καπετάνιο του θρυλικού Τιτανικού Edward John Smith  μας θυμίζει τελευταία ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ κ. Κων/νος Ιατρίδης, που ενώ το πλοίο είχε προσκρούσει ήδη στο παγόβουνο και βούλιαζε στα παγωμένα νερά του Β. Ατλαντικού, εκείνος καθησύχαζε τους άτυχους επιβάτες, βάζοντας τη μπάντα του πλοίου να παιανίζει. Κάτι αντίστοιχο κάνει και ο δυστυχής Καπετάνιος της Ενώσεώς μας. Την ώρα δηλαδή που ο ίδιος με την.......
αυθαιρεσία,  τον αυταρχισμό, την άθλια διαχείριση των οικονομικών και τις επιχειρούμενες δήθεν καινοτομίες του , έχει οδηγήσει την Ένωση μισό –όχι ένα- βήμα πριν τη διάλυση, με θράσος χιλίων πιθήκων κομπάζει από τις στήλες της εφημερίδος Ηχώ των Αιθέρων για το  «επιτελούμενο έργο του». Αν αυτό λέγεται θράσος, ή γνωστική αδυναμία δεν είναι της δικής μας ούτε αρμοδιότητος, ούτε ειδικότητος. Όπως όμως κι αν έχουν τα πράγματα, ας δούμε το  «επιτελούμενο έργο» του κ. Ιατρίδη, όπως αυτό φαίνεται απ’ τη δική μας σκοπιά.
Αλλά  πέραν  των θλιβερών γεγονότων της 30ης Οκτωβρίου , τα οποία ενδεχομένως ο κ. Ιατρίδης εντάσσει στα συμβάλλοντα στην οσιοποίησή του για « το επιτελούμενο έργο του», ποιο είναι αυτό το έργο που επιτελείται αυτή τη στιγμή  στην Ένωση και που όλοι εμείς οι αόμματοι αδυνατούμε να δούμε; Η αποκατάσταση των συντάξεών μας, η οποία είχε τόσο διαφημισθεί μετά την ιστορική εκείνη συνάντηση του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ενώσεων με τον Πρωθυπουργό; Το νέο μισθολόγιο; Η βελτίωση των υπηρεσιών του ΓΝΑ; Ο παραθερισμός των μελών, που για τους κατώτερους του βαθμού του Σμηνάρχου έμεινε μόνο στα χαρτιά; Ή η ενότητα των μελών που, μετά τις επιχειρούμενες από τον ρηξικέλευθο  Πρόεδρό μας καινοτομίες,  έχει τελείως διαρραγεί; Τέλος υλοποιήθηκε καμιά από τις δημαγωγικές εξαγγελίες του κ. Ιατρίδη που αφειδώς μας αράδιασε κατά το αμετροεπές εκείνο δημαγωγικό παραλήρημα της  10ης  Ιανουαρίου  2013; Συγκεκριμένα:
α. « Άλλαξε- μήπως- η μορφή και η αντίληψη της εφημερίδος», που μέχρι πρότινος «δεν ανταποκρινόταν στη σύγχρονη εποχή», την οποία προφανώς εκφράζει μόνο ο κ. Ιατρίδης; Βεβαίως  άλλαξε, αλλά προς το χειρότερο. Από μια καλαίσθητη και σοβαρή εφημερίδα έγινε μια ασπρόμαυρη φυλλάδα επαρχιακού συλλόγου, στην οποία καταχωρούνται, δημοσιευμένα σε άλλα έντυπα, άρθρα αγνώστων καθηγητάδων, εντελώς άσχετου, με τα ενδιαφέροντα των μελών μας, περιεχομένου. Ενοχλείτο ο κ. Ιατρίδης για την τακτική αρθρογραφία των τότε μελών του Δ.Σ. , τα οποία όμως ήξεραν να γράφουν. Σήμερα όμως δεν τον ενοχλεί η ανούσια τακτική αρθρογραφία μελών του Δ.Σ. που πρώτη φορά στη ζωή τους πιάνουν μολύβι στα χέρια τους και που τα θλιβερά κείμενά τους  δεν διαβάζονται από κανένα. Το θλιβερότερο όμως όλων είναι  ότι μετέτρεψαν την εφημερίδα της Ενώσεως σε μια Espresso, στην οποία, στο πνεύμα κουτσομπολίστικων μεσημεριανών εκπομπών της τηλεοράσεως, βγάζουν τα απωθημένα τους εναντίον των θεωρουμένων αντιπάλων τους. Η απύθμενη « κατινιά» τους  οδήγησε στο σημείο να συκοφαντούν μέσω των σελίδων της δημόσιας εφημερίδος- σαν να είναι δική τους- απλά μέλη της Ενώσεως, ότι δήθεν  «τριγυρίζουν στις κηδείες και μοιράζουν λιβελογραφήματα»- άκουσον, άκουσον- « για να μηδενίσουν το αξιόλογο  έργο που επιτελείται στην Ένωση για πρώτη φορά».
Πριν όμως κλείσω το κεφάλαιο της εφημερίδος δεν μπορώ να μη σχολιάσω το εμετικό και δουλοπρεπέστατο πρωτοσέλιδο θυμίαμά τους στον αποχωρήσαντα υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημ. Αβραμόπουλο. Και ερωτώ. Ποια προβλήματα του κλάδου μας έλυσε ο κ. Αβραμόπουλος  για να του επιδαψιλεύουμε τέτοια εγκώμια; Ποια ήταν τα κατορθώματα του τέως υπουργού, που « χάρισαν και πάλι το χαμόγελο στα πικραμένα χείλη των συμπολιτών μας» , ώστε να αναλάβουμε εμείς- οι λεβέντες αεροπόροι- να τον εγκωμιάσουμε εκ μέρους τους δημοσίως; Και ποιος μας έδωσε αυτή την εξουσιοδότηση; Τέλος για ποιο ανδραγάθημά του «μας έδωσε το δικαίωμα να νιώσουμε υπερήφανοι για την καταγωγή μας, τους ηρωικούς προγόνους μας και τις αδάμαστες ψυχές των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων μας Δυνάμεων» ο κ. Αβραμόπουλος; Βέβαια από τη θέση ενός πατέρα αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια εκείνων που έχουν γιούς αξιωματικούς και « επενδύουν» αναλόγως. Αλλά να « γλείφουν» μέσω των σελίδων της εφημερίδος της Ενώσεως  είναι αδιανόητο. Πέραν όμως του ειδικού σκοπού το σχετικό κείμενο ίσως παρουσιάζει ενδιαφέρον για άλλης ειδικότητος συναδέλφους.
β .Ενδιαφέρθηκε ποτέ  κάποιο μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ για εξεύρεση κλίνης στο ΓΝΑ ή στο ΝΙΜΤΣ για τους συναδέλφους της επαρχίας, ή τους υποδέχτηκε στην Αθήνα, προκειμένου να μεριμνήσει για την περαιτέρω τακτοποίησή τους στο Νοσοκομείο;
γ. Έγινε μήπως η ΕΑΑΑ « δεξαμενή σκέψεων και προτάσεων , το λεγόμενο Think Tank», ή « αξιοποίηση των αξιόλογων προσωπικοτήτων και επιστημόνων που διαθέτει ο χώρος μας»; Ασφαλώς όχι. Εκείνο που έγινε ήταν να εκδιωχθούν όλοι εκείνοι που γνώριζαν να διαβάζουν και να γράφουν και να μείνουν όσοι έλεγαν « ναι σε όλα» ,όσα πρόσταζε ο μεγάλος Βεζίρης της ΕΑΑΑ.
Και το ερώτημα που προβάλλει αβίαστα απ’ όλα τα παραπάνω είναι το εξής. Μπορεί  να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των μελών, ώστε να μπορεί να σταθεί στη θέση του ένας πρόεδρος και τα μέλη που τυφλά τον ακολουθούν, –τα οποία βέβαια προϊόντος του χρόνου λιγοστεύουν- μετά τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην ΕΑΑΑ; Αντέχει σε σοβαρή κριτική ο διατυπούμενος σε όλα τα φύλλα της εφημερίδος ισχυρισμός των ίδιων των πρωτεργατών της διαλύσεως, ότι στην Ένωση «επιτελείται αξιόλογο έργο» , όταν όλοι εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι το καράβι βυθίζεται;
Κλείνοντας, από τη θέση ενός μέλους που υπηρέτησε την Ένωση ανιδιοτελώς επί δέκα (10) συναπτά χρόνια, καλώ τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. που συνεχίζουν αδικαιολογήτως ακόμη να τον στηρίζουν ήτοι: Τον Απτχο ε.α. Ευστρ. Σκλήρη, τον Υπτχο ε.α. Κων/νο  Δελλή, τον Ταξχο ε.α. Μιχ. Δορυφόρο, τους Σμχους ε.α. Αθαν. Πάνο, Ηλία Σβάρνα και Ανδρ. Ανδρικόπουλο και τον Ασμχο ε.α. Κων/νο  Ρώτα να παραιτηθούν όσο ακόμη είναι νωρίς, προτού η ζημιά την οποία υφίσταται ήδη η Ένωση είναι μη αναστρέψιμη. Αν πράγματι θέλουν να προσφέρουν κάτι στην ΕΑΑΑ ας υποβάλλουν την παραίτησή τους σήμερα. Αύριο ίσως να είναι αργά, διότι και η ζημιά θα έχει γίνει και θα τους έχουν πάρει με τις πέτρες οι αληθινά Θυμωμένοι , Αγανακτισμένοι και Οργισμένοι συνάδελφοι. Αν οι ίδιοι δεν το έχουν ακόμη  αντιληφθεί, ή μερικοί  ίσως να μη…. το  έχουν ακούσει, ας το ακούσουν πιο φωναχτά από εμάς. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Ενώσεως είναι ανεπιθύμητοι και επί το διπλωματικότερον  αποτελούν πλέον  Persona non Grata.
Με  Συναδελφικούς  Χαιρετισμούς
Γεώργιος Β. Κασσαβέτης- Επισμηναγός (Ι)ε.α.
τ. Διευθύνων  Σύμβουλος  ΕΑΑΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨