Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση Ε.Α.Α.Σ. με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαριλάου Τρικούπη 18 Α, 106 79, Αθήνα
Τηλ.: 210 36 33 797 - Τηλεομοιότυπο.: 210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr
E-mail: eaasgr@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2014 

ΘΕΜΑ: Συνάντηση με ΣΥΡΙΖΑ

Σας γνωρίζουμε ότι την 30η Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσιο επαφών της Ε.Α.Α.Σ. με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για ενημέρωσή τους επί των θεμάτων που αφορούν τα Μέλη της, συνάντηση του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Η συνάντηση,.......
διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, έλαβε χώρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκ μέρους του παρευρέθηκαν ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κ. Δημήτριος Βίτσας, ο Βουλευτής Αιτωλ/ανίας και συντονιστής ΕΕΚΕ (Άμυνας) κ. Γεώργιος Βαρεμένος και ο συντονιστής του τμήματος Άμυνας Σχης ε.α. κ. Αναστάσιος Βλάχος.

Αρχικά έγινε μια γενική τοποθέτηση από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ που περιελάμβανε ενημέρωση για το σκοπό, τη λειτουργία και την οργάνωση της Ένωσης, αναφορά στα φλέγοντα θέματα που αφορούν τα Μέλη της, ενώ κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα που θα δοθεί στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν και ζητήθηκε η στήριξη και άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσαν κυρίως την πλήρη υλοποίηση της απόφασης 2192/14 της Ολομέλειας του ΣτΕ, το νέο μισθολόγιο, τα Μετοχικά Ταμεία, την απένταξη μερισμάτων και βοηθημάτων (ΕΚΟΕΜ) από το συνυπολογισμό στις μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές, την ενεργοποίηση του Ενιαίου Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΕΤΕΘΑ), την αναγνώριση του ειδικού εργασιακού καθεστώτος των Στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. που απορρέει από το Σύνταγμα και το ΜΗχαρακτηρισμό τους με τον απαξιωτικό όρο «ένστολοι». Επίσης ζητήθηκε η θέση και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα, για το συνδικαλισμό στις ΕΔ και το ρόλο τους ως Δύναμη Αποτροπής και Ασφάλειας των Ευρωπαϊκών συνόρων.

Ο κ. Βαρεμένος αναφέρθηκε στα θέματα του κατατεθέντος υπομνήματος, δήλωσε ανεπιφύλακτα ότι οφείλει η Πολιτεία να σεβαστεί την απόφαση, να γίνει ξεκάθαρη η διάκριση των Εξουσιών, ενώ για τα Μετοχικά Ταμεία ότι οφείλει να γίνει έρευνα εις βάθος για τον καταλογισμό των ευθυνών και μετά τις αναλογιστικές μελέτες να προχωρήσουν σε εξυγίανση και ενδεχόμενη ενοποίηση. Για τις ΕΔ δήλωσε ότι αναγνωρίζονται για την εκτέλεση του καθήκοντος, ανήκουν στο λαό και όχι σε Κόμματα ή κομματικά παρασυστήματα, έχοντας περιθώρια να έλθουν πιο κοντά στην κοινωνία και υπεραμύνθηκε της αξιοκρατίας χωρίς παραθεσμικό ρόλο. Επίσης πρόσθεσε για την περιουσία των ΕΔ ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κυρίως προς όφελος των Στελεχών για τα θέματά τους (βιωσιμότητα Ταμείων ή έμμεσες παροχές) ενώ καυτηρίασε την πρόσφατη απόδοση 2 Στρτκών χώρων στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς τη γνώση του ΥΠΕΘΑ. Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη νομοθέτησης για τη συνυπηρέτηση και εξέφρασε θετική άποψη για το συνδικαλισμό στις ΕΔ κάτω όμως από προϋποθέσεις, όπως τήρηση της πειθαρχία, χωρίς καμία αρμοδιότητα στην εξάσκηση της Διοίκησης, ούτε φυσικά να επιτρέπονται απεργίες, αλλά να επιτρέπεται η συλλογική άποψη.

Κατόπιν ο κ. Βίτσας εξέφρασε γενικά τη διαφορετική φιλοσοφία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης όχι με λιτότητα αλλά με αναδιανομή του πλούτου, την ανάγκη επιβολής της αξιοκρατίας, που δυστυχώς δεν εφαρμόζεται λόγω της παρέμβασης των Κομμάτων και αναφέρθηκε στο ρόλο των ΕΔ & ΣΑ στην υπηρεσία της χώρας με δημοκρατικά δικαιώματα σε στρατιωτικό πλαίσιο. Επίσης αναφέρθηκε στην αδικία των Νόμων που εφαρμόζουν μέτρα με ηλικιακά κριτήρια, αλλά και στην αντισυνταγματικότητα της αναδρομικότητας πολλών από αυτών. Τόνισε το θέμα της διάκρισης των εξουσιών και δήλωσε κατηγορηματικά ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά ο τρόπος υλοποίησης να γίνεται κατόπιν συζητήσεως.

Ακολούθησε συζήτηση που διεξήχθη σε άριστο κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων και διάλογο επί των διαφόρων θεμάτων, ενώ τονίσθηκε η θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως τιμάει και αναγνωρίζει το έργο των Στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α., συμφωνεί με την κατάργηση του απαξιωτικού όρου «ένστολοι» και αποδέχεται το ρόλο των ΕΔ ως δύναμη αποτροπής και ασφάλειας των Ελληνικών (Ευρωπαϊκών ) συνόρων.

Τέλος, η συνάντηση ολοκληρώθηκε, με τους κκ. Βίτσα και Βαρεμένο να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για περαιτέρω συναντήσεις εάν αυτό απαιτηθεί από τις εξελίξεις, καθώς και την επιθυμία λήψης προτάσεων από την Ε.Α.Α.Σ. για θέματα κυρίως αρμοδιότητάς της αλλά και ευρύτερων του τομέα Άμυνας.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ε.Α.Α.Σ.

ΠΗΓΕΣ: Ε.Α.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨