Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση ΠΟΣ με ΑΝΥΕΘΑ


Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ 

Αριθμ. Πρωτ. 42/2016
Αθήνα, 2 Νοε. 2016

     Την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΣ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Απχος Ιωάν. Παξιβανάκης, Δντης Σ.Γ. ΑΝΥΕΘΑ και από πλευράς Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος Ταξχος εα Β. Νικολόπουλος, ο Γ’ Αντιπρόεδρος Αντγος εα Σ. Χαρωνίτη και ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέα Σχης εα Δ. Ταραντίλης.

Στη συνάντηση τέθηκαν και συζητήθηκαν τα παρακάτω:.......
Ενημέρωση για τη δομή, τους Φορείς και το έργο της ΠΟΣ.
Υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ σχετικά με την αναπροσαρμογή των μισθών και συντάξεων (το υπόλοιπο 50%). Κατατέθηκε συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση για υλοποίηση, λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσιονομικές συνθήκες της Χώρας, αλλά και την αποφυγή κατάθεσης αγωγών με ότι αυτό συνεπάγεται (δημιουργία πρόσθετου κόστους στους συναδέλφους, επιβάρυνση δικαστηρίων και Ελεγκτικού Συνεδρίου κλπ).
Επανεξέταση της ένταξης των στρατιωτικών στον ΕΦΚΑ, σε συνδυασμό με την επιβάρυνση του κρατικού Π/Υ (η ένταξη του Δημοσίου επιβάλει την καταβολή στον ΕΦΚΑ εργοδοτικής εισφοράς συνολικού ύψους 1,25 δισεκατομ. ευρώ).
Προτάσεις ενίσχυσης εσόδων Π/Υ ΥΠΕΘΑ.
Έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα για ΜΤΣ – ΕΚΟΕΜΣ.
Μέριμνα για παιδιά θανόντος γονέως εν ενεργεία στελέχους ΕΔ, που δεν καλύπτονται από αντίστοιχη νομοθεσία.
Συνταξιοδοτικά θέματα (για συνεργασία με Υπουργό Εργασίας):
Κατά τον επανυπολογισμό των συντάξεων (2018), να υπολογίζονται και τα έτη ασφάλισης για τα οποία έχουν καταβληθεί εισφορές σε φορείς Κύριας Ασφάλισης, που διανύθηκαν μετά την αποστρατεία.
Απασχόληση Συνταξιούχων και μη περικοπή της σύνταξης για την άσκηση διδακτικού έργου από τα εν αποστρατεία στελέχη.
Προσαύξηση εξαμήνων στη σύνταξη (άρθρο 43 του ΠΔ 169/2007).
Τρόπος υπολογισμού συντάξιμων αποδοχών του χρόνου φοίτησης στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, άκουσε με προσοχή τις προτάσεις της Ομοσπονδίας, για τις οποίες αντηλλάγησαν εποικοδομητικές απόψεις και εξέφρασε την επιθυμία μετά από 20 μέρες, να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση, αφού θα έχει μελετήσει το σχετικό φάκελο που υπέβαλε η ΠΟΣ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
 Νικολόπουλος Βασίλειος              Ταραντίλης Δημήτριος

Ταξίαρχος εα                                       Συνταγματάρχης εα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨