Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Πτήση στην ιστορία της αεροπορίας μας στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη (pics,vid)


Ενα μεγάλο κομμάτι της αεροπορικής ιστορίας της χώρας μας στέκει περήφανο, τι κι αν είναι παροπλισμένο πια, στους χώρους της 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη. Αεροσκάφη που μαζί με τους πιλότους τους διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στην ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία στέκονται υπερήφανα στις θέσεις τους, ατενίζοντας τους ουρανούς από τη γη, για να τα γνωρίσουν οι επισκέπτες της 124 ΠΒΕ με αφορμή την ημέρα εορτής των προστατών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας............


Το Arcadia Portal βρέθηκε στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη για να καταγράψει τη μαγεία των μαχητικών και μεταγωγικών αεροπάνων που με την ψυχή των Ελλήνων πιλότων έσχιζαν τους αιθέρες προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας.
Ξεναγηθείτε από τον αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας, Επισμηναγό Δ. Φωτόπουλο στο βίντεο που ακολουθεί στην ξεχωριστή ιστορία των αεροπλάνων της 124 ΠΒΕ, γνωρίστε τους τύπους τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και πετάξτε, νοερά έστω, στην ιστορία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Υπενθυμίζουμε ότι έως την Τρίτη 8 Νοεμβρίου το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την 124 ΠΒΕ για να θαυμάσει από κοντά τα αεροπλάνα μας και να ακούσει την ιστορία τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον πάντα πρόθυμο Διοικητή της 124 ΠΒΕ Σμήναρχος Ιπτάμενο Χρήστο Γλυνό για τη φιλοξενία και τον Επισμηναγό κ. Δημήτρη Φωτόπουλο για την ξενάγηση στην ιστορία της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Τέλος, ευχαριστούμε τον σμηνία κ. Παναγιώτη Τριανταφύλλου ο οποίος μας μίλησε για ένα εν ενεργεία πυροβόλο όπλο, το οποίο χρησιμοποιείται και στο έδαφος και στον αέρα και χαρακτηριστικά του είναι η ισχυρή δέσμη πυρός και η υψηλή ταχυβολία.

Αντώνης Χρονάκης
Έφη Καστραντά

πατήστε για το βίντεο ΕΔΩ

για περισσότερες φωτογραφίες  εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨