Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

ΣΑΣΥΔΑ : Θέματα αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (Δελτίο Τύπου)


Σας αποστέλλουμε συνημμένα Δελτίο Τύπου θέματος για ενημέρωση και κατά την κρίση σας δημοσίευσή του........


Με εκτίμηση
Ηλίας Γ. Ντούβλης
Γεν.Γραμματέας ΣΑΣΥΔΑ
Σγός (ΥΔΚ) ε.α.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ :
Θέματα αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών
       Αγαπητές συναδέλφισσες, Αγαπητοί συνάδελφοι ,
       Είναι γεγονός ότι η πατρίδα μας διανύει μία δύσκολη περίοδο, μία περίοδο δοκιμασίας, λόγω των εσωτερικών και εξωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.
       Τα οικονομικά προβλήματα, που είναι και το μείζον θέμα, μαστίζει το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού μας, με αποτέλεσμα να διαταράσσονται επικίνδυνα οι πατροπαράδοτες αξίες που χαρακτήριζαν για αιώνες, την Ελληνική κοινωνία.
       Μέσα σ' αυτόν το ορυμαγδό των εξελίξεων, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, αναδεικνύονται ως ο ακρογωνιαίος λίθος της σταθερότητας και της ελπίδας του λαού μας και τούτο γιατί η απόδοση και η συνεισφορά των στελεχών τους, αποτελούν βάλσαμο στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
       Πρωταρχικό μέλημα των Ηγεσιών (Στρατιωτικών - Πολιτικών) των Ε.Δ., ήταν να έχουν στο δυναμικό τους άριστους επαγγελματίες, ώστε το παραγόμενο έργο να είναι αντάξιο του επιπέδου μόρφωσης του υπηρετούντος προσωπικού.
       Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν, εδώ και δεκαετίες, στο μέτρο που τους αναλογεί και οι Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με την ανάδειξη ικανών στελεχών, τα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στον τεχνικό, διοικητικό αλλά και επιχειρησιακό τομέα, τα μέγιστα, προκειμένου η μαχητική ικανότητα της Πολεμικής μας Αεροπορίας να ευρίσκεται σε ύψιστο σημείο.
       Δεν θα αναφερθούμε στο επίπεδο μόρφωσης των σπουδαστών που εισάγονται στις ΑΣΣΥ - τα μόρια εισαγωγής τους ανέρχονται από 16000 έως 19200 – διότι τούτο πλέον είναι γνωστό σε όλους μας, αυτό όμως που θα επισημάνουμε είναι η προσφορά των στελεχών αυτών, μετά την αποφοίτησή τους από τη Σχολή και η "συμπεριφορά" της Διοικήσεως προς αυτούς.
       Ειλικρινά δεν μπορούμε να αιτιολογήσουμε-δικαιολογήσουμε τις δυσμενείς θέσεις, που μερικές φορές εμπεριέχουν το στοιχείο της εμπάθειας, που λαμβάνει η Διοίκηση κατά την εξέταση-προώθηση θεμάτων που αναφέρονται στην κατηγορία αυτή αξιωματικών. Αρχίζει να δημιουργείται η πεποίθηση ότι "ψηλώνουμε" τους "διπλανούς" για να "κοντύνουμε" τους αξιωματικούς προελεύσεως ΑΣΣΥ, αφού, κατά την αρρωστημένη αντίληψη ορισμένων συναδέλφων, η κατηγορία αυτή των αξιωματικών έχει ευνοηθεί τα τελευταία χρόνια.
 Όλοι λοιπόν ένα πλήθος !
       Είναι λάθος κύριοι  συνάδελφοι αυτή η αντίληψη, είναι λάθος να χαρακτηρίζεται η επιβράβευση του έργου που παρήχθη από την κατηγορία αυτή των αξιωματικών όλα αυτά τα χρόνια, ως "χαριστικές πράξεις" και να επιχειρείται σήμερα η κατάργηση των σχετικών νόμων και η επαναφορά στα πέτρινα χρόνια.
       Αλήθεια, μήπως η επαγγελματική και ακαδημαϊκή μόρφωση των αξιωματικών προελεύσεως ΑΣΣΥ ενοχλεί, μήπως αποδεικνύει την επαγγελματική ανεπάρκεια ορισμένων άλλων συναδέλφων και για το λόγο αυτό θέλουν να τους υποβιβάσουν, θέλουν να τους εντάξουν στο σύνολο, ώστε να μην διακρίνονται και να χαθεί έτσι η λέξη "προέλευση" ;
       Ενοχλούν οι προσπάθειες που καταβάλουν οι αξιωματικοί αυτοί για την περαιτέρω μόρφωσή τους, φοιτώντας σε Σχολές των ΑΕΙ, προσόντα-γνώσεις τις οποίες, στη συνέχεια, θέτουν στην υπηρεσία της Διοικήσεως, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους ;
       Είναι δυνατόν η έλλειψη γνώσεων, σε συγκεκριμένα καθήκοντα, να μετατρέπεται σε μεμψιμοιρία και ως μοναδική λύση-διέξοδος να επιλέγεται η ισοπέδωση των αξιών ;
       Η μείωση του καταληκτικού βαθμού των αξιωματικών προελεύσεως ΑΣΣΥ, δεν εντάσσεται στη λογική αυτή ;
       Η κατάργηση των Σχολών (ΣΤΥΑ-ΣΥΔ-ΣΙΡ) και η άρνηση της Διοικήσεως  να διαβιβάσει στους Συλλόγους Αποφοίτων των Σχολών αυτών το σχέδιο ΠΔγματος (Οργανισμός της νέας Σχολής), προκειμένου να υποβάλλουν τις απόψεις τους, δεν αποτελεί μια πράξη απαξίωσης σε συναδέλφους που μέχρι χθες αποτελούσαν τον πυρήνα των άμεσα συνεργατών των Διοικήσεων ;
       Τι μπορεί να "κρύβει" 'ένα κείμενο το οποίο, στο σύνολό του, θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ;
       Ευελπιστούμε ότι το υπόψη ΠΔγμα δεν θα αποτελεί συρραφή των Κανονισμών των Σχολών που διαλύονται, αλλά θα προβλέπει εκπαιδευτικό προσωπικό υψηλών προδιαγραφών, πρόγραμμα εναρμονισμένο με αυτό των ΤΕΙ, ορισμό, αντιστοίχων  με τα ΤΕΙ, Επιστημονικών Πεδίων-Κατευθύνσεων Σπουδών, ώστε να εξασφαλίζεται η αντιστοιχία-ισοτιμία των τίτλων σπουδών των Κατευθύνσεων με αυτών των ΤΕΙ.  Επίσης η καθιέρωση αναγκαίων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών επί γνωστικών πεδίων που θα εξυπηρετούν την έρευνα και τις λειτουργικές ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας θα πρέπει να αποτελέσει πρωταρχικό ζήτημα για την Διοίκηση.
       Επιβάλλεται Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, ο Οργανισμός (κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας) της νέας Σχολής (ΣΜΥΑ) να είναι στο ίδιο ακαδημαϊκό επίπεδο με αυτό των αντιστοίχων Σχολών της τριτοβάθμιας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.  Ένα λαμπρό παράδειγμα του τι μπορεί να "δημιουργήσει" η Διοίκηση, όταν το επιθυμεί, αποτελεί ο Οργανισμός (κανονισμός λειτουργίας) της Σχολής Ικάρων. Άριστο κείμενο, αξίζουν συγχαρητήρια στους Επιτελείς που το συνέταξαν.
       Τελειώνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο Σύλλογός μας, τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, ακολουθεί το δρόμο της σύμπνοιας, της σύνθεσης των απόψεων και της συνεννόησης, διότι είμαστε πεπεισμένοι ότι με τον τρόπο αυτό επιλύονται ΟΛΑ τα προβλήματα και δημιουργούνται, το βασικότερο, άριστες ανθρώπινες-συναδελφικές σχέσεις.
       Είναι κρίμα για την προώθηση των ζητημάτων μας, να προστρέχουμε σε πρόσωπα "σωτήρες" τα οποία, εξαγοράζοντας προϋπηρεσία σε άλλες δραστηριότητες, παριστάνουν τους παράγοντες και εκφράζουν άποψη επί παντός επιστητού, αφού η δύναμη των προσώπων αυτών έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξεως, ενώ η συνεργασία της Διοικήσεως με όλους τους Συλλόγους, με όλες τις θεσμικές Ενώσεις, θα είναι παντοτινή και το σπουδαιότερο θα στηρίζεται σε υγιείς βάσεις.
       Η σύνταξη του Οργανισμού της νέας Σχολής (ΣΜΥΑ) αποτελεί ένα λαμπρό πεδίο για την εφαρμογή όλων όσων προείπαμε.  Η συνεργασία επιβάλλεται, αφού βέβαια μας αποσταλεί το κείμενο του ΠΔγματος που ζητήσαμε με σχετικό έγγραφο και εμείς , χωρίς εκκωφαντικές εκφράσεις-προτάσεις, που μόνο θόρυβο προκαλούν, θα υποβάλλουμε τις προτάσεις μας, συμβάλλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο στην ουσιαστική αναβάθμιση των ΑΣΣΥ.
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 Το Γραφείο Τύπου ΣΑΣΥΔΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨